۲۴ مرداد ۱۳۹۶، ۲۱:۵۴
کد خبر: 82632995
T T
۰ نفر
بیش از 2.8 میلیون معتاد به مواد مخدر در كشور شناسایی شد

اردبیل -ایرنا - رئیس مركز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی گفت: بر اساس آخرین مطالعات انجام گرفته 2 میلیون و 808 هزار نفر معتاد به مواد مخدر در كشور شناسایی شده است.

فرید براتی سه شنبه در حاشیه سفر به اردبیل در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تعدادی از افراد هم مصرف تفننی دارند كه این افراد جز افراد مورد مطالعه نیستند.
وی اصلی ترین مواد مخدر مصرفی در كشور را تریاك و مشتقات آن ، هروئین ، كراك و شیره عنوان كرد و گفت: به تازگی نیز موادی با عنوان گل ، حشیش و كراك هروئین نیز به مواد مصرفی معتادان افزوده شده است.
براتی بیان كرد: مصرف شیشه نیز در بین معتادان در رتبه چهارم قرار گرفته و این در حالی است كه پیشتر مصرف شیشه در رتبه دوم قرار داشت.
وی افزود: علت نزول مصرف شیشه از رتبه دوم به چهارم مبارزه با عرضه این مواد و تلاش های انجام گرفته در خصوص پیشگیری از مصرف مواد مخدر است.
وی بیان كرد: هم اكنون بر اساس مطالعات انجام گرفته مواد مخدر گل به عنوان دومین مواد مخدر مصرفی بعد از تریاك در بین معتادان مصرف می شود.
رئیس مركز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی كشور رویكرد این سازمان را پیشگیری اجتماع محور برای مبارزه با مواد مخدر ذكر كرد و افزود: در این خصوص حدود پنج هزار گروه اجتماع محور در كشور تشكیل شده كه این گروه ها 10 میلیون نفر را تحت پوشش قرار داده است.
وی ادامه داد: این گروه ها با هدف آشنا كردن اقشار مختلف مردم از آسیب های اعتیاد به مواد مخدر در راستای پیشگیری اولیه از آن فعالیت می كنند.
براتی به حوزه درمان اعتیاد در سازمان بهزیستی اشاره كرد و از فعالیت یك هزار و 100 مركز درمان اعتیاد در سطح كشور خبر داد.
وی گفت: در سال گذشته این مراكز به 300 هزارنفر معتاد ارائه خدمت كرده اند كه ممكن است یك معتاد بارها به این مراكز مراجعه داشته كه دفعات مراجعه نیز در این محاسبه لحاظ شده است.
وی بیان كرد: هم اكنون حدود 50 هزار نفر معتاد در این مراكز حضور دارند كه به صورت دوره ای مراجعات مكرری دارند.
وی از فعالیت 30 مركز اقامتی درازمدت در سطح كشور خبرداد و گفت: در این مراكز خدمات روانشناسی ، روان پزشكی و آموزش مهارت های شغلی به معتادان ارائه می شود.
وی با بیان اینكه هزینه نگهداری معتادان در این مراكز كه به مدت سه تا شش ماه نگهداری می شوند ، بالا بوده افزود: این هزینه ها توسط خانواده معتادان پرداخت می شود.
براتی كاهش آسیب های ناشی از اعتیاد را از دیگر اهداف بهزیستی ذكر كرد و گفت: در این خصوص مراكزی با عنوان مراكز گذری تشكیل یافته كه به ارائه خدمات بهداشتی به معتادان پرخطر می پردازد.
وی افزود: 130 مركز گذری در كشور فعالیت دارد كه حدود 40 هزار معتاد برای دریافت خدمات بهداشتی به این مراكز مراجعه می كنند.
جمهوری اسلامی ایران یكی از كشورهای مبارزه كننده با قاچاق مواد مخدر در جهان قرار دارد.
خبرنگار: مینا میرقاسمی** انتشار دهنده : سیفعلی موسی زاده
3006/6016
۰ نفر