معاون آبزي پروري شيلات مازندران روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا ، وضعيت آبزي پروري در استان را مطلوب توصيف و پيش بيني كرد كه ميزان توليد در اين بخش از 76 هزار تن در سال قبل ، به 80 هزار تن در سال جاري افزايش يابد.
ولي الله محمدزاده افزود : شيلات مازندران بر اساس سياست هاي اقتصاد مقاومتي ، توسعه پرورش ماهيان گرم آبي و سردآبي ، پرورش ماهي در قفس هاي دريايي ، پرورش ماهيان خاوياري در مزارع و آببندان ها و زمين هاي ساحلي را مورد توجه قرار داده است.
وي با اشاره به اينكه هنوز افزايش ظرفيت آبزي پروري در مازندران وجود دارد، تصريح كرد : اين استان علاوه بر در اختيار داشتن 338 كيلومتر ساحل درياي خزر ، 756 قطعه آببندان و 23 رشته رودخانه مهم شيلاتي دارد كه مهم ترين كانون هاي پرورش و صيد و صيادي استان به شمار مي روند .
محمدزاده به وجود پنج هزار حلقه چاه كشاورزي مستعد آبزي پروري در مناطق جلگه اي استان مازندران اشاره كرد و گفت : با توجه به وجود امكانات و تجهيزات پيشرفته و از طرفي با حضور فارغ التحصيلان رشته شيلاتي، روند توليد و عرضه آبزيان در استان رو به رشد و توسعه است.
وي مهم ترين بخش افزايش توليد ماهيان را در حوزه پرورش ماهي در قفس دريايي دانست و افزود : با تدابير دولت تدبير و اميد ،مقدار توليد آبزي به اين روش امسال به حدود 750 تن افزايش مي يابد.
** سرمايه گذاري 800 ميليارد ريالي در دولت يازدهم
معاون شيلات مازندران به اهميت توجه به صادرات آبزيان استان اشاره كرد و گفت: هر چند با گسترش فرهنگ مصرف ماهي در داخل كشور مي توانيم توليدات خود را در داخل به فروش برسانيم ، اما هنوز سرانه مصرف در داخل كشور پائين است.
بر اساس آمار هاي رسمي از شيلات ايران درحال حاضر ميانگين مصرف آبزيان در كشور حدود 11كيلو گرم است كه اين سرانه در كشورهاي پيشرفته بيش از 30 كيلو گرم است.
بر اساس آمار شيلات ،سرانه مصرف ماهي در مازندران 13كيلو گرم است.
وي با بيان اينكه 800 ميليارد ريال براي بخش هاي مختلف آبزي پروري در دولت يازدهم در استان سرمايه گذاري صورت گرفته است، گفت: در اين مدت بيش از 150 هزار تن ماهيان گرمابي ، 53 هزار تن ماهيان سردآبي و يكهزار و 45 تن خاويار پرورشي توليد و در بازارهاي مصرف داخلي و خارجي عرضه شد.
** توليد حدود 16هزار تن انواع ماهي قزل آلا
وي به استقبال توليد و مصرف ماهي سردآبي قزل آلا در استان اشاره كرد و گفت: در چند سال اخير ، توليد و مصرف اين نوع ماهي از جايگاه خاصي برخوردار شده است.
او پيش بيني كرد كه امسال حدود 16هزار تن ماهي قزل آلا در استان توليد و به بازار مصرف عرضه شود.
به گزارش خبرنگار ايرنا ، در حال حاضر ماهي قزل آلا بر اساس وزن و اندازه آن با قيمت 17تا 20هزار تومان درهر كيلو گرم عرضه مي شود.
هر ساله از نيمه دوم مهر ماه زمان صيد ماهيان استخواني در درياي خزر و از نيمه دوم آبان ماه نيز پيك عرضه ماهيان گرم آبي نظير ماهي آزاد، كپور ،سفيد و فيتفاك است.
** اثرات تغييرات جوي بر آبزي پروري
معاون شيلات مازندران به افزايش و تداوم دماي هوا در مرداد ماه امسال اشاره و تاكيد كرد كه هوا دهي مهم ترين عمليات براي جلوگيري از تلفات احتمالي آبزيان است.
وي با بيان اين نكته كه پروردش دهندگان ماهيان نسبت به كم كردن غذاي ماهي و عمليات اكسيژن دهي از طريق بازگشت آب با پمپاژ را جدي بگيرند، گفت: البته هنوز گزارشي از تلفات آبزيان در استان نشده است.
محمد زاده در عين حال گفت كه به دليل گرماي شديد ،وضعيت چند واحد آبزي پروري در شرق مازندران به ويژه شهرستان بهشهر در
به مرحله هشدار رسيده است.
خبرنگار : سيد رضا هاشمي كروئي ** انتشار دهنده : حسن فلاحتي
6990/1654
ساري - ايرنا - آبزي پروري در مازندران با فراهم آوردن زيرساخت هاي لازم در چند سال گذشته داراي چشم انداز روشني شده است و فعالان اين بخش در سال جاري با پيش بيني افزايش بيش از پنج درصدي توليد ، رونق كسب و كارشان را به انتظار نشسته اند.