جایزه مصطفی(ص)، نشان عالی علم و فناوری جهان اسلام است كه هر 2 سال یك بار به دانشمندان و پژوهشگران برتر جهان اسلام اعطا میشود. این جایزه به نام محمد(ص) بنیانگذار اسلام و به دلیل تأكید بسیار او بر علم آموزی به نام یكی از القاب او 'مصطفی' به معنای برگزیده نامگذاری شده است.
این جایزه از سوی بنیاد علم و فناوری مصطفی(ص) اهدا می شود.
به گزارش ایرنا، ' مهدی صفاری نیا' دبیر شورای سیاستگذاری جایزه مصطفی (ص) روز چهارشنبه در جلسه معرفی بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص) در بنیاد نخبگان اصفهان گفت: امروزه یكهزار و 400 جایزه علم و فناوری مختلف در دنیا وجود دارد كه بیشتر آنها غیر دولتی و در كشورهای غربی است.
وی ادامه داد: جایزه ای مانند نوبل بر اساس وقف و كمك های داوطلبانه پایه ریزی شده است و در كشورهایی مانند آمریكا، درصد قابل توجهی از بودجه دانشگاه ها از محل كمك های داوطلبانه تامین می شود.
دبیر شورای سیاستگذاری جایزه مصطفی (ص) با بیان اینكه حضور مسلمانان در جوایز بین المللی علم و فناوری بسیار كم است، اظهاركرد: از بین 800 برنده جایزه علمی نوبل در 120 سال گذشته تاكنون فقط پنج دانشمند، مسلمان بوده اند.
صفاری نیا بابیان اینكه مسلمانان در این زمینه، تبلیغ مناسبی نكرده اند، تصریح كرد: بنیاد علم و فناوری مصطفی(ع) با هدف رفع این چالش، جایزه مصطفی (ص) را بنیان گذاشت تا به یك حركت علمی ماندگار و متداوم تبدیل شود.
وی با اشاره به اینكه جایزه مصطفی در سال 1391 به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید، گفت: ما تلاش داریم به جای اینكه دانشمندانی مانند خانم میرزاخانی در خارج كشور تجلیل شوند، خودمان این نخبگان را شناسایی و از آنها تجلیل كنیم.
دبیر شورای سیاستگزاری جایزه مصطفی(ص) افزود: مراسم اهدای این جایزه هر 2 سال یكبار برگزار می شود كه نخستین دوره آن سال 94 برگزار شد.
وی با بیان اینكه جایزه دانشمند برتر این مراسم، 500 هزار دلار است، خاطرنشان كرد: این جایزه از راه هایی چون وقف دارایی های مؤسسه های بزرگ اقتصادی و دانشبنیان، صاحبان سرمایه یا علاقه مندان به رشد علمی جوامع اسلامی تأمین می شود.
وی تاكید كرد: نشریه های علمی معتبر بین المللی مانند ساینس (Scince) از این جایزه استقبال زیادی كردند و حتی آن را ' نوبل اسلامی' خواندند.
صفاری نیا افزود: دومین دوره این جایزه آذر سالجاری با تقدیر از دانشمندان برجسته جهان اسلام در تهران برگزار خواهد شد.
وی دیگر برنامه های بنیاد مصطفی(ص) را برگزاری مسابقه نور ( در سطح دانش آموزی)، اهدای مدال در سطح دانشجویی و برنامه تبادل تجربه های علم و فناوری دانشمندان در كشورهای اسلامی (Step) عنوان كرد.
صفاری نیا از خیران خواست تا با حمایت از بنیاد مصطفی(ص) و برنامه جایزه مصطفی(ص) این نهاد غیر دولتی را در نهادینه كردن تجلیل از دانشمندان برتر كشورهای مسلمان و به اشتراك گذاری علم و فناوری آنها برای توسعه این كشورها كمك كنند.
وی خاطرنشان كرد: خیران می توانند با عضویت در صندوق سرمایه گذاری و موقوفات جایزه مصطفی (ص) در این امر سهیم باشند.
همچنین رئیس بنیاد نخبگان استان اصفهان در نشست معرفی بنیاد مصطفی(ص) گفت: این بنیاد جریانی فاخر و هیجان انگیز در حوزه علم و فناوری محسوب می شود.
' شقایق حق جوی جوانمرد ' با بیان اینكه نشست جایزه بنیاد مصطفی (ص) برای اولین بار در استان اصفهان برگزار می شود افزود: برنامه امروز با هدف معرفی بنیاد مصطفی (ص) به عنوان یك بنیاد بین المللی نوآورانه در جهان اسلام برای حمایت از علم و فناوری است.
وی با بیان اینكه امیدواریم این برنامه موجب تحول جدید در جامعه علمی و در كل فضای جامعه شود، افزود: این تحول بزرگ می تواند انرژی ها و سرمایه های اجتماعی را برای رفتن از اقتصاد نفتی به سوی اقتصاد مبتنی بر نوآوری جلب می كند.
حق جوی جوانمرد گفت: سعی كرده ایم همه گروه هایی كه در استان اصفهان می توانند مخاطب برنامه های بنیاد مصطفی (ص) باشند را شناسایی و با آنها گفت و گو كنیم.
وی با اشاره به برنامه های نشست یك روزه هم اندیشی و معرفی بنیاد مصطفی(ص) گفت: در این برنامه در زمینه فعالیت های دانش آموزی بنیاد مصطفی، همكاری بنیاد با رئیسان دانشگاه ها، خیران و واقفان هم اندیشی شد.
بنیاد مصطفی با شناسایی، معرفی و تقدیر از برترین های علم و فناوری در جهان اسلام ، علم آموزی و پژوهش را در جوامع اسلامی ترویج و تشویق می كند.
جایزه علمی فناوری مصطفی(ص)، تلاش دارد برترین دانشمندان جهان اسلام را بر اساس ارزیابی منصفانه و دقیق به عنوان طلایه داران عرصه علم و فناوری به جهانیان معرفی كند تا از این طریق، جایگاه دانشمندان اسلامی تقویت و زمینه برای ایجاد تمدن نوین اسلامی مهیا شود.
دستیابی به مرجعیت علمی جمهوری اسلامی ایران كه از موضوعات مورد تاكید مقام معظم رهبری است، یكی دیگر از اهداف جایزه مصطفی (ص) به شمار می آید.
گ/7150/3011 / 2093 ** خبرنگاران: علی نعمانی و آسیه معینی ** انتشاردهنده: اصغر دواتگر
دبیر شورای سیاستگذاری نشان عالی علم و فناوری جهان اسلام:
جایزه مصطفی با مشاركت مردم جهان اسلام به دانشمندان برتر اهدا می شود
۲۵ مرداد ۱۳۹۶، ۱۹:۵۵
کد خبر:
82634087
اصفهان- ایرنا- دبیر شورای سیاستگذاری جایزه مصطفی (ص) گفت: این جایزه با مشاركت مردم جهان اسلام و بدون كمك گرفتن از دولت ها به دانشمندان برتر علم و فناوری اهدا می شود.