يدالله چراغپور روز يكشنبه در گفت وگو با ايرنا، مطلوب بودن بارش هاي بهاري و غني بودن اغلب مراتع مناطق ييلاقي، مهار و كنترل به موقع بيماري دامي از جمله 'تب برفكي' توسط شبكه هاي دامپزشكي را ازعمده دلايل افزايش توليد گوشت قرمزعشاير استان دانست.
وي اعطاي تسهيلات ارزان قيمت به خانوارهاي عشايري به منظور تسهيل در معيشت و تامين علوفه مورد نياز فصول سرد سال در مناطق قشلاقي توسط دولت تدبير و اميد را از ديگر دلايل افزايش توليد پروتئين در بين عشاير كوچرو عنوان كرد.
معاون توسعه وعمران امورعشاير چهارمحال و بختياري با اشاره به اينكه عشاير در 85 درصد از گستره جغرافيايي اين استان پراكندهاند، اظهار كرد: جمعيت عشاير استان 126 هزار نفر است كه 25 درصد گوشت استان توسط اين قشر توليد ميشود.
وي افزود: عشاير استان با داشتن يك ميليون و 700 هزار راس دام سبك بيش از 60 درصد توليدات دامي استان را تامين مي كنند.
وي از توليد 19 هزار و 103 تن محصولات لبني توسط عشاير كوچرو در مناطق ييلاقي استان رد سال جاري خبر داد و گفت: در اين مدت نيز250 تن محصول پشم گوسفند توسط عشاير توليد و روانه بازار مصرف شد.
معاون توسعه و عمران امورعشاير چهارمحال و بختياري با بيان اينكه بيش از 70 درصد پشم استان توسط عشاير تهيه و توليد ميشود، تصريح كرد: 35 درصد صنايع دستي توليدي استان توسط عشاير تامين ميشود.
به گزارش ايرنا، چهارمحال و بختياري با داشتن 126 هزار نفر جمعيت عشايري به همراه يك ميليون و 700 هزار راس دام سبك بعد از استان فارس دومين استان عشاير نشين كشور است.
خبرنگار: مرتضي شاهوردي**انتشار:جهانبخش صفري
6199/6021
شهركرد- ايرنا- معاون توسعه و عمران امورعشاير چهارمحال و بختياري از توليد 10 هزار تن گوشت قرمز توسط عشاير كوچرو از زمان استقرار در مناطق ييلاقي اين استان در سال جاري خبر داد و گفت: اين ميزان توليد پروتئين نسبت به مدت مشابه سال گذشته 20 درصد افزايش يافته است.