به گزارش ايرنا اين آيين شامگاه يكشنبه در تالار حافظ شيراز برگزار شد كه نشان مفاخر به اين دو نويسنده و پژوهشگر شيرازي داده شد.
ابوالقاسم فقيري از نخستين كساني است كه در زمينه جمع آوري داستان ها، متل ها،مثل ها، آداب و رسوم مناطق مختلف فارس پيشگام بوده است.
او با نوشتن كتاب هايي با عنوان باورهاي مردم فارس، آداب و رسوم نوروزي در فارس، سيري در ترانه هاي محلي از نخستين گردآورندگان فرهنگ مردم به شمار مي رود.
افزون بر كتاب هاي پژوهشي، ابوالقاسم فقيري در زمينه نوشتن داستان نيز همت گماشته است و كتاب هايي همچون مردي كه به حراج رفت، باروني، با خودم در راه،اجاقكور، خانه خانهٔ خودمان، ننه پيرزن و عمو نوروز، آهو بچهٔ خواب من و حكاياتي از كوچه ايام هفته داستانهاي منتشر شده وي هستند.
اين پژوهشگر 80 ساله هم اينك نيز در محافل فرهنگي حضوري پويا و ارشادي دارد.
امين فقيري 74 ساله كه او را مي توان از بنيانگذاران ادبيات داستاني ايران دانست با انتشار كتاب دهكئده پرملال در سال 1346 پرآوازه شد.
وي كتاب هاي ديگري هم نوشته كه مهم ترين آن ها عبارتند از: كوچه باغهاي اضطراب (1348) ،كوفيان (1350)
شب (نمايشنامه) ،غمهاي كوچك (1352) ، دوست من (نمايشنامه)، سيري در جذبه و درد ،قاليبافان (نمايشنامه)
سخن از جنگل سبز است و تبردار و تبر،دو چشم كوچك خندان، تمام بارانهاي دنيا،مويههاي منتشر (1368)
آهوي زيباي من (براي كودكان) ،اگر باران ببارد (براي نوجوانان) و گزيده داستانها.
امين فقيري در كارهاي آموزشي و ارشادي در زمينه داستان همچنان فعال است.
در آيين گراميداشت اين دوبرادر فرهنگور، بهزاد مريدي مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي فارس گفت: اگر در هنگامه هجوم فرهنگ هاي مهاجر و مهاجم نتوانيم به پاسداري از حريم زبان و ادب بومي، مردمي و عامه بپردازيم، جهاني بي هويت خواهيم داشت.
در ادامه مراسم كوروش كمالي سروستاني رئيس مركز اسناد و كتابخانه ملي فارس گفت: ابوالقاسم و امين فقيري با به كار بردن انديشه هاي آرماني و انساني و نيز خلاقيت هاي ويژه هنري خويش برآنند تا بازتاب زندگي اجتماعي، فردي، زندگي اجتماعي، فرهنگي و هنري مردمان باشند.
رحيم هودي پيشكسوت سينما، تئاتر و تلويزيون هم گفت:هنوز از داستان ها و آثار فقيري انرژي مي گيرم.
وي بر اساس قصه «دعاي باران» ابوالقاسم فقيري نمايشنامه اي را كه سالها پيش بر اين اساس نوشته و به روي صحنه برده بود بداهه خواني كرد.
همچنين حجت الاسلام عبدالواحد موسوي لاري رئيس مركز اسلامي حضرت فاطمه زهرا(س) در اين آيين كه به ميزباني انجمن آثار و مفاخر و انجمن اهل قلم استان فارس برگزار شد خواستار حفظ ميراث برادران فقيري در ثبت و نگاشت فرهنگ عامه مردم شد و گفت: كار پژوهشي ماندگار ايشان براي شايسته كردن اين حركت به سمت هويت جامعه ستودني است.
در اين آيين از تابلو نقاشي اين نويسندگان و پژوهندگان فرهنگ فارس كه عليرضا عطروش نقاشي كرده است رونمايي شد.
خبرنگار: فاطمه هاشمي نيك ** انتشار دهنده:غلامرضا مالك زاده
3002/ 1876
شيراز- ايرنا- آيين گراميداشت و پاسداشت ابوالقاسم و امين فقيري برادراني كه با نگارش كتاب هاي پژوهشي در زمينه فرهنگ مردم و داستان نويسي به ادبيات داستاني و فرهنگ كشور غنا دادند در شيراز برگزار شد.