مظاهر یوسفی روز دوشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: این طرح ها در زمینه كارایی حشره كش های گیاهی در كنترل آفات مكنده انار شامل شته ها و كنه ها و كنترل جمعیت كرم گلوگاه در باغ های انار به صورت غیر شیمیایی است كه خرداد ماه امسال برای ارایه به سمپوزیوم بین المللی انار اسپانیا ارسال و در این همایش پذیرفته شده است.
وی ادامه داد: با توجه به اینكه انار در گروه میوه های سالم قرار دارد و در پرورش این میوه از سموم شیمیایی استفاده نمی شود، در یكی از طرح تحقیقاتی كه به سمپوزیوم بین المللی انار اسپانیا ارسال شده است استفاده از حشره كش گیاهی برای كنترل شته ها و كنه ها بدون استفاده از سموم شیمیایی مورد مطالعه قرار گرفته است.
مجری این طرح ها خاطر نشان كرد: این حشره كش در مقایسه با حشره كش ها شیمیایی نتیجه مشابه داشته و اثر كشندگی آن همانند سموم حشره كش شیمیایی عمل می كند.
یوسفی گفت: در این حشره كش برای كنترل آفات مكنده از عصاره سیر، فلفل و صابون حشره كش پالیزین استفاده شده است.
وی ادامه داد: عصاره سیر برای كنترل شته انار و عصاره فلفل برای كنه های قرمز پاكوتاه موثر بوده است.
عضو هیات علمی بخش تحقیقات گیاه پزشكی مركز تحقیقات و آموزش كشاورزی و منابع طبیعی استان مركزی افزود: این مقاله به عنوان سخنران در سمپوزیوم بین المللی انار اسپانیا كه از 26 تا3 شهریور ماه در شهر الچه ایالت والستای اسپانیا ارائه می شود.
یوسفی كنترل كرم گلوگاه در باغات انار را از دیگر طرح های پذیرفته شده در سمپوزیوم بین المللی انار اسپانیا عنوان كرد و گفت: این طرح در مدت چهار سال در چهار نقطه كشور انجام شده است كه یكی از این نقاط باغات انار شهرستان ساوه بود.
وی ادامه داد: در این طرح سبك زندگی كرم گلوگاه شامل زایش، زمان پرواز و خواب زمستانی آن در طول یك سال مورد مطالعه قرار گرفته است و با استفاده از روش های غیر شیمیایی مانند تله نوری، روش نابارور سازی، عقیم سازی و زمان رهاسازی آن برای كنترل این حشره با استفاده از روش های غیر شیمیایی مورد بررسی قرار گرفت كه نتایج مناسبی به همراه داشت.
عضو هیات علمی بخش تحقیقات گیاه پزشكی مركز تحقیقات و آموزش كشاورزی و منابع طبیعی استان مركزی گفت: این طرح در قالب پوستر در سمپوزیوم بین المللی انار اسپانیا پذیرفته شد.
یوسفی ادامه داد: موافقت سازمان تحقیقات كشاورزی برای ارائه این طرح ها در سمپوزیوم بین المللی انار اسپانیا اخذ شده است و با اخذ ویزا این طرح ها در این همایش ارایه می شود.
استان مركزی به عنوان دومین قطب صنایع مادر تخصصی، چهارمین قطب صنعت كشور محسوب می شود و در زمینه تنوع تولیدات صنعتی رتبه نخست كشور را به خود اختصاص داده است.
این استان با وجود صنعتی بودن جزء 10 استان نخست كشور در بخش كشاورزی است كه 90 هزار بهره بردار شامل 20 درصد شاغلان استان در این حوزه فعالند.
670 هزار هكتار اراضی باغی و كشاورزی در استان مركزی وجود دارد كه یك و دو دهم درصد تولیدات كشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال می شود.
استان مركزی با تولید حدود 54 هزار تن گوشت سفید، 53 هزار تن تولید گوشت قرمز، 320 هزار تن شیر، حدود 41 هزار تن تولید تخم مرغ از جایگاه ویژه ای در تولیدهای بخش كشاورزی و دامداری در سطح كشور برخوردار است.
استان مركزی رتبه اول صادرات ماهیان زینتی را به خود اختصاص داده و حدود 90 درصد صادرات این ماهیان از این استان انجام می شود.
این استان رتبه چهارم تولید بچه ماهی قزل آلا، رتبه اول در تنوع تولید گل و گیاهان زینتی، رتبه دوم تولید گل ها شاخه بریده، رتبه سوم در تولید گل و گیاهان زینتی، رتبه دوم سطح زیر كشت و تولید انار كشور، رتبه ششم تولید پسته، مقام هشتم تولید گل محمدی، مقام نهم در تولید انگور، رتبه سوم در تولید لوبیا و رتبه پنجم در تولید جو را به خود اختصاص داده است.
استقرار ایستگاه انار ساوه، پژوهشكده گل و گیاهان زینتی محلات، ایستگاه ملی تحقیقات لوبیای خمین، وجود شعبه ششم تحقیقات واكسن و سرم سازی رازی، وجود ایستگاه تحقیقات ماهیان زینتی و مركز تحقیقات كشاورزی و منابع طبیعی نیز از ظرفیت های علمی و تحقیقاتی استان مركزی است.
1955/6013/خبرنگار:مهدی عظیمی**انتشاردهنده:مژگان حیدری
اراك - ایرنا - عضو هیات علمی بخش تحقیقات گیاه پزشكی مركز تحقیقات و آموزش كشاورزی و منابع طبیعی استان مركزی گفت: 2 طرح تحقیقاتی از این استان به سمپوزیوم بین المللی انار اسپانیا راه یافت.