۳۱ مرداد ۱۳۹۶، ۱۱:۳۴
کد خبر: 82639583
T T
۰ نفر
مديرعامل آب منطقه اي فارس:قانون بازدارنده براي كشت شلتوك نداريم

شيراز- ايرنا - مديرعامل شركت آب منطقه اي استان فارس گفت:بخش عمده اي ازمناطق شهرستان مرودشت و بخش كامفيروز آن و ديگر مناطق استان به رغم شرايط دشواركم آبي و تداوم خشكسالي امسال به كاشت شلتوك اخصاص يافته است كه جلوگيري از كاشت اين محصول حريم امنيتي مي طلبد اما متاسفانه دراين زمينه قانون بازدارنده وجود ندارد.

مهندس حميدرضا دهقاني سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت : تنها قانوني كه از كشت محصول كشاورزي خاصي جلوگيري مي كند ممانعت از كشت خشخاش است كه مربوط به دهه هاي پيشين است ، به جز اين مورد ما براساس هيچ قانوني نمي توانيم به كشاورزان بگوييم كه شلتوك نكارند.
او ادامه داد: جلوگيري از كشت شلتوك به ويژه در بخش كامفيروز شهرستان مرودشت نياز به قانون دارد ، همين خلاء قانوني موجب شده است تا امسال هم بهره برداران كشاورزي حتي در شرايط خشكسالي و كم آبي به كشت بيشتر شلتوك و برنج روي آورند.
مديرعامل شركت آب منطقه اي استان فارس اضافه كرد:ما مشكلات امنيتي برخورد با چاه هاي غير مجاز و بهره برداران غير مجاز آب دراين منطقه را به شوراي تامين استان انتقال داده ايم و متاسفانه در مواردي ماموران ما براي مقابله با برداشت هاي غير مجاز آب كتك خورده اند و بارها خودرو آنها از سوي معارضين و كشاورزان محلي و بهره برداران غير مجاز آسيب ديده و شيشه آن شكسته است.
دهقاني درادامه گفت : تا كنون عمليات گسترده اي براي پر كردن چاه هاي غير مجاز در منطقه كامفيروز صورت گرفته است ، 130 نفر از افراد يگان ويژه انتظامي در پركردن اين چاه ها حضور داشتند ، كل چاههاي غير مجاز تا سرشاخه هاي رودخانه كُر چندين بار پر شده است ، اما بسياري از بهره برداران طي دو ساعت چاه هاي جديد حفر مي كنند.
اين مسئول اضافه كرد: دراين منطقه با كمتر از دو متر حفر چاه ، آب قابل برداشت است، جلوگيري از برداشت آب و ممانعت از كاشت برنج نياز به پوشش امنيتي وسيع و استفاده از قانون بازدارنده و جريمه متخلفين دارد.
دهقاني افزود:اگر قانون بازدارنده براي جلوگيري از كاشت شلتوك در شرايط خشكسالي اعمال شود نياز به ايجاد درگيري و زد و خورد و مسايل اينچنين نيست ، اعمال قانون مي تواند مانع از كشت بي رويه شلتوك در شرايطي باشد كه مناطق زيردست و پايين دست سد درود زن حتي آب آشاميدني هم ندارند.
مدير عامل شركت آب منطقه اي استان فارس قطعه قطعه شدن اراضي و كوچك شدن آن و نظام خرده مالكي را از ديگر عوامل رواج كشت شلتوك دراين منطقه دانست و گفت : 95 درصد از كشاورزان منطقه كامفيروز و شهرستان مرودشت كمتر از نيم هكتار زمين دارند، در نيم هكتار زمين هيچ نوع محصول كشاورزي مانند برنج سودآور نيست، برنج قيمت بالايي دارد و زود به عمل مي آيد و بهره برداران با توجه به اين مسايل راغب به كاشت آن ولو در شرايط كم آبي و خشكسالي هستند.
دهقاني درادامه افزود: ساماندهي كاشت محصولات كشاورزي از عهده يك فرد يا يك دستگاه و يك اداره بر نمي آيد دراين زمينه بايد عزم همگاني شكل گيرد و همه احساس مسئوليت و تكليف كنند ، از جمله خود كشاورزان بايد همت كنند و بدانند كه برداشت بي رويه آب و توسعه كشت شلتوك در نهايت و در بلند مدت به زيان همه آنان است.
مدير عامل شركت آب منطقه اي استان فارس تعداد چاه هاي غير مجاز برداشت آب در منطقه كامفيروز را حدود 570 حلقه اعلام كرد و گفت : ما از وجود همه چاه ها و فعاليت دستگاههاي حفار اطلاع كامل داريم ، حتي حركت دستگاه هاي حفار در منطقه را نيز رصد مي كنيم ، برداشت هاي غير مجاز در منطقه را روزانه به مسئولان ذيربط گزارش داده ايم ، اگر عزم جدي و همگاني براي جلوگيري از كاشت برنج دراستان فارس صورت گيرد طي مدت كوتاهي قادريم همه چاه هاي غير مجاز را پر كنيم ، قانون بايد دراين زمينه بهره برداران غير مجاز را جريمه كند تا سراغ حفر چاه جديد و برداشت بيشتر نروند.
بخش كامفيروز در فاصله 150 كيلومتري شمال غرب استان فارس در شهرستان مرودشت قرار دارد.
مصاحبه : نيكنام خشنودي ** انتشاردهنده:‌غلامرضا مالك زاده
6113 /1876