۳۱ مرداد ۱۳۹۶، ۱۲:۰۳
کد خبر: 82639627
T T
۰ نفر

محصول تازه شالیزارهای گیلان به بازار آمد

۳۱ مرداد ۱۳۹۶، ۱۲:۰۳
کد خبر: 82639627
محصول تازه شالیزارهای گیلان به بازار آمد

رشت - ایرنا - معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد كشاورزی گیلان از به بازار آمدن برنج محصول تازه شالیزارهای استان خبر داد.

حبیب جهانساز روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا بیان داشت: امسال به دلیل شرایط مساعد آب و هوایی و كیفیت خوب مراحل كاشت، داشت و برداشت، بیش از 15 درصد افزایش محصول و استحصال 750 تا 800 هزار تن برنج با كیفیت عالی از شالیزارهای استان پیش بینی می شود.
وی افزود: امسال در بخش های زیادی از شالیزارهای استان گیلان، به جای سموم شیمیایی از مبارزه بیولوژیك استفاده شد كه با شرایط مساعد آب و هوایی، نسل های سوم و چهارم كرم ساقه خوار فرصت رشد نیافت.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد كشاورزی گیلان ادامه داد: تاكنون محصول 83 درصد شالیزارهای استان معادل 197 هزار هكتار برداشت شده كه از این میزان، 145 هزار هكتار به صورت ماشینی و بقیه به صورت دستی بوده است.
به گفته جهانساز ، سه هزار دستگاه كمباین دروگر و بیش از 800 دستگاه ماشین بسته بندی كاه و كلش در حال خدمت رسانی به شالیكاران استان است.
وی یادآور شد: خوشبختانه با اقبال عمومی مصرف كنندگان به برنج سالم و با كیفیت داخلی طی چند سال اخیر، همه تولیدات سالانه به بازار مصرف عرضه می شود و بر خلاف سال های گذشته، هیچ برنجی در انبارهای كشاورزان و كارخانه داران باقی نمی ماند.
به گفته معاون سازمان جهاد كشاورزی گیلان، در حال حاضر انواع برنج خارجی از كیلویی سه تا هفت هزار تومان و انواع برنج داخلی از كیلویی 9 تا 13 هزار تومان در بازار عرضه می شود و در واقع مصرف كننده قیمت كیفیت برنج را پرداخت می كند.
استان گیلان 238 هزار هكتار اراضی شالیكاری دارد. بیش از 317 هزار بهره بردار بخش شالیكاری گیلان همه ساله برای كاشت برنج ، ابتدا در فصل زمستان 2 نوبت زمین های شالیزاری را همزمان با بارش های زمستانه شخم می زنند تا هم زمینه نفوذ آب به خاك را فراهم آورند و هم نسل آفات باقیمانده در پوشش گیاهی نابود شود.
پس از آن در نیمه اول فروردین ماه، خزانه گیری نشاء برنج آغاز می شود و از نیمه دوم فروردین تا پایان نیمه اول اردیبهشت ماه، نشاء برنج دستی یا مكانیزه به زمینی كه از قبل با تیلر آماده و سپس آب تخت شده، منتقل می شود.
از نیمه دوم اردیبهشت ماه تا اواسط نیمه اول تیرماه نیز فصل داشت برنج است كه در این مدت، وجین و مراقبت های گیاهی انجام می شود. از اواخر نیمه دوم تیر تا پایان شهریورماه نیز به تناسب جدول زمان كاشت، فصل برداشت برنج در استان است.
گیلان بزرگترین تولیدكننده ارقام بومی و باكیفیت برنج در كشور است و رتبه اول كشور را از لحاظ سطح زیركشت و همچنین رتبه دوم تولید برنج بعد از استان مازندران را به خود اختصاص داده است.
ارقام هاشمی، علی كاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقم های كیفی و ارقام گوهر، سپیدرود و خزر جزو رقم های پرمحصول است كه در شالیزارهای گیلان كشت می شود.
بیشترین رقم های كشت شده برنج در این استان، رقم های كیفی هاشمی و علی كاظمی است كه افزون بر 85 درصد محصول برنج گیلان را شامل می شود.
خبرنگار : نصرالله ابراهیمی ** انتشاردهنده:امیرحسین كبیری
6070/2007
۰ نفر