۳۰ خرداد ۱۴۰۰، ۱۱:۲۸
کد خبرنگار: 1459
کد خبر: 84375672
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

شالیکاران گیلان در مزارع دارای منابع آبی از زهکشی استفاده کنند

رشت - ایرنا - رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان از شالیکاران خواست تا در مکان های دارای منابع آبی به اندازه کافی، از زهکشی برای خارج کردن آب استفاده کنند.

مسعود الماسی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهار داشت: با توجه به اینکه هم اکنون نزدیک به ۹۵ درصد از کار وجین در مزارع شالیزاری استان گیلان به پایان رسیده ضروریست تا شالیکاران در مزارع برخوردار از منابع آبی از زهکشی استفاده کنند.

وی با اشاره به ضرورت توجه شالیکاران به زهکشی خاطر نشان کرد: هدف از زهکشی ایجاد وضعیت مناسب برای رشد گیاه است بنابراین کشاورزان باید به این مهم توجه داشته باشند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان زهکشی را به معنی خارج شدن طبیعی یا مصنوعی آب مازاد از یک منطقه عنوان کرد و افزود: در زمین های کشاورزی هدف خارج کردن آب و املاح اضافی از محدوده توسعه ریشه گیاه است تا شرایط برای رشد گیاهان زراعی مساعد شود.

زهدار بودن اراضی و شرایط ماندابی علاوه بر محدود کردن کاربرد ماشین آلات و جلوگیری از اجرای عملیات کاشت و داشت، شرایط نامساعدی را برای رشد گیاه بوجود می آورد که منجر به کاهش محصول می شود.

الماسی در ادامه با بیان اینکه شالیزارهای این استان از آب کافی برخوردار بوده و هم اکنون مشکل خاصی در این ارتباط وجود ندارد، خاطر نشان کرد: در این مرحله با توجه به اینکه کار وجین رو به اتمام است، شالیکاران نباید از هیچ کودی استفاده کنند.

امسال حدود ۷۰ درصد از ۲۳۸ هزار هکتار از شالیزارهای استان به صورت مکانیزه و بقیه به روش سنتی «دستی» نشاء شده است.

گیلان بزرگترین تولید کننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار می آید که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری، رتبه اول کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده است.

بیش از ۳۱۷ هزار بهره بردار بخش شالیکاری گیلان همه ساله برای کاشت برنج اقدام می کنند، به طور معمول  ابتدا در فصل زمستان دو نوبت زمین های شالیزاری را همزمان با بارش های زمستانه شخم می زنند تا هم زمینه نفوذ آب به خاک را فراهم آورند و هم نسل آفات باقیمانده در پوشش گیاهی نابود شود، شخم زمستانه در کاهش میزان نیاز شالیزارها به آب در فصل کاشت و داشت نقش مهمی دارد.

پس از آن در نیمه اول فروردین ماه، خزانه گیری نشاء برنج آغاز می شود و از نیمه دوم فروردین تا پایان نیمه اول اردیبهشت ماه، نشاء برنج دستی یا مکانیزه به زمینی که از قبل با تیلر آماده و سپس آب تخت شده، منتقل می شود.

از نیمه دوم اردیبهشت ماه تا اواسط نیمه اول تیرماه نیز فصل داشت برنج است که در این مدت، وجین و مراقبت های گیاهی انجام می شود، از اواخر نیمه دوم تیر تا پایان شهریور ماه نیز به تناسب جدول زمان کاشت، فصل برداشت برنج در استان گیلان است که این عملیات بسته به شرایط آب و هوایی از لحاظ زمانی گاهی زودتر یا دیرتر انجام می گیرد.

ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقم‌های کیفی و ارقام گوهر و سپیدرود جزو رقم‌های پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت می‌شود. بیشترین رقم‌های کشت شده برنج در این استان، رقم‌های کیفی هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر ۸۵ درصد محصول برنج گیلان را شامل می شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha