۳۱ مرداد ۱۳۹۶، ۱۳:۱۵
کد خبر: 82639781
T T
۰ نفر
سعيدي‌كيا: عزم مشترك دولت و بنياد مستضعفان عامل پيشرفت آزاد راه تهران - شمال شد

تهران- ايرنا- رييس بنياد مستضعفان انقلاب اسلامي علت پايين بودن سرعت پيشرفت پروژه آزادراه تهران – شمال تا سال 1393 را نبود اراده مشترك بين دولت و بنياد مستضعفان ذكر كرد و گفت: عزم مشترك سه سال اخير موجب شد پيشرفت كار در اين مدت به 80 درصد برسد.

به گزارش روز سه شنبه ايرنا از بنياد مستضعفان انقلاب اسلامي، «محمد سعيدي كيا» دوشنبه شب در هجدهمين نشست اتحاديه انجمن‌هاي اسلامي دانشجويان مستقل، در دانشگاه علامه طباطبايي، در پاسخ به سوالي درباره آزادراه تهران - شمال گفت: آزادراه تهران – شمال از جمله پروژه هايي است كه توسط بنياد مستضعفان در حال ساخت است؛ عمليات احداث اين آزادراه از سال 1375 شروع شد و تا سال 1393 پيشرفت خيلي كمي داشت. در واقع علت كندي عمليات احداث اين آزاد راه نبود اراده مشترك بين دولت و بنياد مستضعفان بود.
رئيس بنياد مستضعفان افزود: پس از آن سال در يك جلسه افطاري به وزير راه و شهرسازي گفتم كه آيا اراده اتمام آزاده تهران – شمال را داريد؟ كه او در پاسخ گفت «من اين اراده را دارم»، با هم دست داديم و نتيجه اين عزم مشترك پيشرفت بيش از 80 درصدي قطعه اول در مدت 3 سال بود. امروز ما و وزارت راه و شهرسازي به مانند يك تن واحد عمل مي‌كنيم.
وي با اشاره به اينكه اين بنياد داراي پنج شركت بزرگ پيمانكاري است، گفت: در منطقه يك آزاد راه تهران-شمال هفت مناقصه برگزار شده كه شركت‌هاي پيمانكاري بنياد فقط در يك مناقصه برنده شده و بقيه به بخش خصوصي واگذار شده است.
سعيدي كيا با بيان اينكه منطقه يك آزادراه تهران - شمال تا پايان امسال به بهره برداري مي رسد، گفت: براي احداث تونل‌هاي منطقه يك آزادراه تهران - شمال اقداماتي از قبيل سقف كاذب و نصب تجهيزات مكش انجام شده كه همين مسايل باعث به تاخير افتادن بهره برداري از آن شده است.

** حمايت هدفمند از اردوهاي جهادي
سعيدي كيا در بخش ديگري از اظهارات خود به فعاليت هفت هزار گروه جهادي دانشجويي اشاره كرد و گفت: آيين نامه‌اي براي حمايت از گروه‌هاي جهادي كه اردوهاي خود را در منطقه قله گنج برگزار مي‌كنند، تهيه شده تا حمايت‌هاي بنياد به صورت منظم انجام شود و اميدواريم اين آيين نامه را در ساير مناطقي كه اردوهاي جهادي انجام مي‌شوند، گسترش دهيم.
وي گفت: ما در اين فكر هستيم كه ساماندهي اردوهاي جهادي به گونه‌اي انجام شود كه اردو‌هاي جهادي خاص هر منطقه به صورت هدفمند برگزار شود تا بتوانيم استان‌ها را تحت پوشش قرار دهيم و در نهايت مشخص باشد كه چه اقداماتي صورت گرفته است.

** نخستين اقدام، ساماندهي فعاليتهاي اقتصادي بنياد مستضعفان بود
وي با اشاره به ساماندهي هلدينگ هاي وابسته به بنياد مستضعفان گفت: پيش از اين بنياد داراي 22 هلدينگ اقتصادي بود كه تعداد آن‌ها را به 11 هلدينگ كاهش داديم و به صورت ماهيانه عملكرد آن‌ها توسط معاونت‌هاي تخصصي مورد بررسي قرار مي‌گيرد.
سعيدي كيا با بيان اينكه يكي از مشكلات كشور ما اين است كه نظام ارزيابي در دولت‌ها وجود نداشته و الان نيز وجود ندارد، تصريح كرد: بنياد مستضعفان از جمله مجموعه هايي است كه ماليات خود و تمام شركت‌هاي وابسته را به صورت ساليانه پرداخت مي‌كند به گونه‌اي كه ما در 10 سال گذشته 40 هزار ميليارد ريال ماليات پرداخت كرده ايم منتهي عده‌اي اعم از نمايندگان و افراد سياسي مدام انتقاد مي‌كنند كه چرا بنياد ماليات نمي‌دهد.
وي اضافه كرد: البته رييس سازمان امور مالياتي كشور به صراحت اعلام كرده كه بنياد مستضعفان از خوش حساب‌ترين مجموعه هايي است كه ماليات خود را به موقع پرداخت مي‌كند.
رئيس بنياد مستضعفان با اشاره به اينكه هلدينگ‌هاي اقتصادي بنياد در حوزه‌هاي مختلفي همچون سيمان، فولاد، كاشي، لوله، لاستيك و صنايع غذايي فعاليت مي‌كنند، افزود: بنياد مستضعفان در بنادر اقدام به احداث كارخانه فولاد كرده است.
وي با اشاره به اينكه كارخانه نبرد فولاد اروند درمدت سه سال و چهار ماه و كارخانه آلومينيوم مسجد سليمان ظرف 2 سال و 9ماه توسط بنياد مستضعفان ساخته شده اند، گفت: كارخانه نبرد فولاد اروند به زودي افتتاح مي‌شود و نيروهاي كارخانه آلومينيوم مسجد سليمان نيز كه همگي بومي منطقه هستند آموزش‌هاي لازم را ديده اند و آن‌ها نيز به زودي كار خود را آغاز خواهند كرد.
رئيس بنياد مستضعفان به استراتژي‌هاي جديد اين نهاد اشاره كرد و گفت: بنياد مستضعفان بزرگترين دامدار كشور محسوب مي شود، به گونه‌اي كه اين بنياد داراي 65 هزار گاو شيري است كه 35 هزار راس آن دوشيده مي‌شوند كه سرانه توليد شير توسط هر راس گاو 39 كيلوگرم در روز است. در هر حال سرانه مصرف شير زماني كه من وزير جهاد كشاورزي بودم در كشورمان 80 كيلو بوده و الان نيز همين ميزان است در حالي كه سرانه متوسط دنيا 200 كيلوست با اين وجود يكي از استراتژي‌هاي بنياد افزايش سرانه مصرف شير در كشور است.
وي واگذاري صنايع غذايي، توسعه پرورش ماهي در قفس، كاهش مصرف سرانه آب در بخش كشاورزي و توسعه كشت گلخانه‌اي را از استراتژي‌هاي جديد بنياد مستضعفان اعلام كرد و افزود: امروز تجهيزات مربوط به پرورش ماهي در قفس وارد كشور شده و قرار است براي پرورش ماهي در قفس به بوشهر منتقل شوند. تاكنون پرورش 20 هزار تن ماهي در قفس تثبيت شده و پيش بيني كرديم كه آن را به 100 هزار تن برسانيم.

** افزايش سهم بنياد علوي به 43 درصد
سعيدي كيا با اشاره به اينكه در سال 1393 به ميزان 15 تا 16 درصد از سود بنياد مستضعفان براي محروميت زدايي به بنياد علوي تعلق گرفت، گفت: همه كارهاي محروميت زدايي توسط بنياد علوي انجام مي‌شود با اين وجود ما در بودجه امسال سهم بنياد علوي را از سود بنياد مستضعفان براي خدمت به محرومين به 43 درصد افزايش داديم.
وي به اقدامات اين بنياد در منطقه محروم قلعه گنج استان كرمان اشاره كرد و افزود: تاكنون در 100 روستا گروه‌هاي مردمي براي ايجاد صندوق‌هاي اشتغال زايي ايجاد شده و مردم با وجود اينكه در محروميت زندگي مي‌كنند 20 ميليارد ريال از سرمايه خود را در اين صندوق پس انداز كرده اند و بنياد مستضعفان نيز 15 ميليارد ريال از اعتبارات خود را به اين صندوق اختصاص داده است.
سعيدي كيا گفت: منطقه قلعه گنج تا پيش از اقدامات محروميت زدايي يكي از مناطق ناامن بود، اما امروز به گفته مسئولان حوزه امنيتي استان كرمان اين منطقه به يكي از امن‌ترين مناطق استان تبديل شده است.
سعيدي كيا اظهار كرد: همچنين در راستاي كارآفريني براساس تفاهم نامه‌اي كه بين بنياد علوي استانداران و بانك سينا منعقد شده است، مقرر شد اين بانك به صاحبان طرح‌هاي اشتغال زايي تسهيلات 18 درصد به معناي واقعي پرداخت كند همچنين قرار شده است، بنياد علوي و استانداري‌ها نيز پنج درصد يارانه اختصاص دهند، البته قرار شده است پنج درصد استانداري‌ها توسط معاونت محروميت زدايي رياست جمهوري پرداخت شود.
وي خاطرنشان كرد: 850 طرح اشتغال زايي تصويب شده است كه تاكنون به صاحبان 440 طرح كه مصوب شده اند، تسهيلات پرداخت شده و مابقي نيز منتظر تضمين‌ها هستند. در هر حال پيش بيني شده است ساليانه هر استان 200 ميليارد ريال از اين تسهيلات استفاده كند با اين وجود در طول سال يك هزار ميليارد ريال از اين طريق وام پرداخت مي‌كنيم.
وي بيان كرد: بنياد مستضعفان در راستاي پرداخت 5 درصد يارانه سهم خود بايد سالانه يك هزار و 200 ميليارد ريال اختصاص دهد كه ما اين كار را با عشق و علاقه انجام خواهيم داد.
براي آگاهي از آخرين اخبار اقتصادي ايران و جهان با كانال اقتصادي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
IRNAeco@
اقتصام ** 9189 ** 1561** گزارش: اسماعيل داودي ** انتشار:مژگان توانا
۰ نفر