به گزارش ايرنا سيد محمد علي افشاني، سه شنبه در نشست شوراي اداري استان فارس در شيراز افزود: سهم اشتغال اين استان دربخش كشاورزي كه در سال 91 حدود 24 درصد بود امروز به 19و هشت دهم درصد رسيد و سهم بخش صنعت نيز كه 30 درصد بوده همان حدود باقي مانده است.
وي، با اشاره به اينكه سهم اشتغال استان در بخش خدمات نيز از 45 درصد در سال 91 به 50 درصد در سال 96 افزايش يافته، ادامه داد: در تمام كشورهاي توسعه يافته سهم خدمات در اشتغال تا 70 درصد مي رسد در حالي كه سهم بخش كشاورزي 10 تا 12 درصد است.
استاندار فارس بيان كرد: اينكه سهم خدمات در استان از 45 به 50 درصد رسيده بيانگر اين مطلب است كه فارس در مسير توسعه حركت مي كند.
افشاني، با اشاره به وجود چهار اثر ثبت شده در فهرست آثار جهاني و رتبه نخست كشور در اين زمينه گفت: وجود 2 هزار و 800 اثر تاريخي ثبت شده در فهرست آثار ملي، وجود آرامگاه حافظ و سعدي و بيش از 400 جاذبه طبيعي منحصر به فرد دراين استان كه 84 مورد آنها به عنوان منطقه نمونه گردشگري در مراجع ذي ربط مصوب شده، نشانگر توانمندي فارس در حوزه گردشگري است.
وي افزود: همچنين وجود 50 درصد از رشته هاي صنايع دستي با فعاليت 200 هزار صنعتگر در استان فارس، بخش ديگري از قابليت هاي اين استان در حوزه گردشگري به شمار مي آيد.
استاندار فارس بيان كرد: وجود مرقد مطهر حضرت احمدبن موسي الكاظم شاهچراغ (ع) در شهر شيراز و نامگذاري اين شهر به عنوان سومين حرم اهل بيت (ع) از سوي رهبر معظم انقلاب و وجود يك هزار و 404 بقعه متبركه در فارس از جمله ظرفيت هاي مذهبي اين استان است.
وي ادامه داد: استان فارس در بخش كشاورزي نيز با توليد سالانه حدود 10 درصد از كل محصولات كشاورزي كشور به وزن 10 ميليون تن در جايگاه دوم قرار دارد.
استاندار فارس گفت: يكي از كارهاي اساسي كه در اين دولت انجام شد موضوع نفت، گاز و پتروشمي است كه سبب شد بهره برداري از ميدان هاي نفت و گاز استان شتاب بيشتري گيرد.
افشاني ادامه داد: در حوزه بهداشت و درمان نيز فارس از گذشته، مركز درمان جنوب كشور بوده و هم اينك در زمينه پيوند كبد رتبه برتر دنيا را در اختيار دارد و 2 و نيم برابر كشور در فارس پيوند كبد انجام مي شود.
وي اضافه كرد: در حوزه بهداشت و درمان استان فارس با ارائه خدمات تشخيصي درماني با استفاده از فناوري هاي روز دنيا و با آگاهي از آخرين روش هاي علمي در زمينه پيوند كبد، پيوند كليه، پيوند قرنيه چشم، كاشت حلزون گوش و با توجه به وجود 37 بيمارستان تخصصي و فوق تخصصي در شهر شيراز از جايگاه ويژه اي در كشور و دنيا برخوردار است.
استاندار فارس، با اشاره به وجود چهار هزار و 932 واحد صنعتي فعال در اين استان اظهار داشت: علاوه بر اين، 70 شهرك و ناحيه صنعتي مصوب نيز در استان وجود دارد كه 62 شهرك در حال بهره برداري و واگذاري به متقاضيان است.
او اظهار كرد: منطقه ويژه اقتصادي شيراز نيز به وسعت يك هزار و300 هكتار با موقعيت جغرافيايي مناسب و قابل توسعه تا 2 هزار و 250 هكتار از ديگر ظرفيت هاي استان فارس محسوب مي شود.
استاندار فارس ادامه داد: وجود 583 معدن داراي پروانه بهره برداري در استان با ذخيره قطعي سه و 2 دهم ميليارد تن و ظرفيت استخراج ساليانه حدود 52 ميليون تن، شناسايي 37 نوع ماده معدني مختلف در استان، رتبه دوم سنگ تزئيني كشور و رتبه اول ذخاير و استخراج خاك نسوز و صنعتي در كشور از جمله توانمندي هاي فارس در حوزه صنعت و معدن است.
وي گفت: در حوزه نفت، گاز و پتروشيمي نيز مي توان به وجود ميدان هاي نفتي سروستان و سعادت آباد با وسعت ٢٤٢ كيلومتر مربع با يك ميليارد و ٤٠٢ ميليون بشكه نفت و ميدان نفتي خشت كازرون با ذخيره يك ميليارد و 53 ميليون بشكه اشاره كرد.
افشاني اضافه كرد: استان فارس با وجود ميدان هاي گازي هاليگان، سفيد باغون، سفيد زاخور، تابناك، شانول، هما، وراوي و دي و گردان بند، رتبه دوم ذخيره ميدان هاي گازي كشور را در اختيار دارد.
استاندار فارس افزود: تصويب عبور خط اتيلن مركز و دنا از اين استان و تصويب استقرار 6 پتروشيمي در مسير خطوط انتقال، همچنين احداث پالايشگاه گازي هاليگان در فيروزآباد و پالايشگاه ميعانات گازي در كنار پالايشگاه شيراز و وجود سه كنسرسيوم بزرگ نفت، گاز و پتروشيمي و يك كنسرسيوم برق در استان با حضور شركت هاي توانمند و متخصص از ديگر قابليت هاي اين استان در حوزه نفت، گاز و پتروشيمي است.
افشاني، در مورد مهمترين اقدام هاي انجام شده در فارس براي تحقق سياست هاي اقتصاد مقاومتي، گفت: احداث آزاد راه شيراز ـ اصفهان با طول 225 كيلومتر كه بيش از 130 كيلومتر مسير شيراز ـ اصفهان را كاهش خواهد داد از جمله اين اقدام هاست.
وي، با اشاره به پيشرفت فيزيكي 62 درصدي اين طرح افزود: علاوه بر سرمايه گذاري از طرف شركت طرف قرارداد، سه هزار ميليارد ريال نيز از محل اسناد خزانه اسلامي در سال 95 از سوي دولت به اين طرح اختصاص يافته است.
استاندار فارس ادامه داد: كاهش بهره برداري از منابع آبي به وسيله نصب كنتور هوشمند بر روي 936 حلقه چاه مجاز و همچنين پُر كردن بيش از چهار هزار و 484 حلقه چاه غيرمجاز و ايجاد ممنوعيت در برداشت آب هاي زير زميني در 26 دشت استان كه منجر به صرفه جويي به ميزان 307 ميليون متر مكعب آب در سال هاي 94 و 95 در اين استان شده از ديگر فعاليت هاي انجام شده است.
او ادامه داد: اصلاح منحني اوج بار شبكه برق استان فارس و صرفه جويي 240 مگاواتي برق در تابستان 95 و290 مگاواتي برق در تابستان 96 از طريق انعقاد تفاهم نامه بين بخش هاي كشاورزي و صنعتي و كسب رتبه اول در كشور از اين حيث در سال 95 نيز از جمله اقداماتي است كه براي محقق شدن سياست هاي اقتصاد مقاومتي انجام شده است.
وي گفت: صدور بيش از 500 پروانه كاربرد استاندارد در صنايع مختلف استان، توسعه شبكه ها و خطوط انتقال آب به ميزان 45 كيلومتر، اصلاح شبكه ها و تاسيسات انتقال آب به ميزان 200 كيلومتر، توسعه سيستم هاي جمع آوري، دفع و تصفيه بهداشتي فاضلاب در 10 شهر از ديگر اقدام هايي است كه با رويكرد تحقق اهداف اقتصاد مقاومتي صورت گرفته است.
افشاني بيان كرد: كاهش تعداد خانوارهاي پرمصرف آب (بالاي 20 متر مكعب در ماه) به تعداد 13 هزار و 200 خانوار در سال 95 و مديريت مصرف و اجراي سياست هاي اصلاح الگوي سرانه كل مصرف آب در 84 شهر استان از ديگر اقدام هاي انجام شده براي اجراي اهداف اقتصاد مقاومتي است.
6122 /6118
خبرنگار: سارنگ عبداللهي ** انشتار دهنده: پرويندخت پاردسويي شيرازي
شيراز- ايرنا- استاندار فارس گفت: اگر به لحاظ علمي به اعداد و آمار موجود در حوزه هاي مختلف بنگريم، مي توان گفت كه اين استان در مسير توسعه قرار گرفته است.