۱ شهریور ۱۳۹۶، ۱۰:۴۴
کد خبر: 82640734
T T
۰ نفر
60 درصد دانش آموزان پايه نهم قم در شاخه نظري انتخاب رشته كرده اند

قم- ايرنا- معاون آموزش متوسطه اداره كل آموزش و پرورش قم گفت: تاكنون 65 درصد دانش آموزان پايه نهم براي ورود به مقطع دوم متوسطه ثبت نام و 60 درصد آن ها رشته هاي نظري را براي ادامه تحصيل انتخاب كرده اند.

عليرضا ياري روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا، افزود: امسال بايد 16 هزار و 300 دانش آموز پايه نهم متوسطه اول براي ورود به مقطع متوسطه دوم انتخاب رشته كنند و وارد شاخه نظري يا هنرستان ها شوند.
وي اضافه كرد: دانش آموزان مي توانند در شاخه نظري، رشته هاي رياضي، تجربي و انساني را انتخاب كنند كه از ميان دانش آموزان ثبت نام شده تاكنون، 45 درصد رشته انساني، 44 درصد رشته تجربي و 11 درصد نيز رشته رياضي را انتخاب كرده اند.
وي خاطرنشان كرد: فرآيند ثبت نام تا پايان شهريورماه ادامه دارد و ممكن است برخي از دانش آموزان در شاخه هاي نظري تغيير رشته دهند و يا تمايل داشته باشند در هنرستان هاي فني و حرفه اي و كاردانش به ادامه تحصيل بپردازند.
ياري تصريح كرد: با وجود اين كه مشاوران تحصيلي در مدارس، دانش آموزان را نسبت به انتخاب رشته راهنمايي كرده اند، ولي امسال نيز متقاضيان رشته هاي تجربي و انساني بسيار بالاتر از رشته هاي فني و حرفه اي بوده اند.
وي به والدين توصيه كرد: در انتخاب رشته فرزندان واقع بينانه و با توجه به شرايط، امكانات و نياز جامعه و ظرفيت مدارس تصميم بگيرند.
وي افزود: در حال حاضر ورود به برخي رشته ها به ويژه تجربي آينده شغلي دانش آموزان را به دليل نبود بازار كار و همچنين نبود ظرفيت پذيرش در دانشگاه به مخاطره مي اندازد و باعث مشكلات رواني بسياري مي شود.
ياري با بيان اين كه ورود به هر رشته اي بستگي به عملكرد تحصيلي دانش آموزان دارد، گفت: يك فرم هدايت تحصيلي كه به صورت سيستمي بر اساس عملكرد تحصيلي دانش آموزان در متوسطه اول طراحي شده در اختيار آن ها قرار مي گيرد و در اين فرم اولويت هاي انتخاب رشته مشخص شده است.
وي افزود: اولويت انتخاب رشته دانش آموزان با گروه «الف» مي باشد كه در فرم انتخاب رشته مشخص شده است و دانش آموزان در صورتي كه گروه «ب»، «ج» و يا «د» ظرفيت خالي داشته باشد مي توانند آن را انتخاب كنند.
وي تصريح كرد: دانش آموزاني كه به علت ضعيف بودن عملكرد تحصيلي شان، در فرم هدايت تحصيلي امتياز انتخاب رشته خاصي را كسب نكرده اند بايد در شهريورماه در آزمون مربوط به انتخاب رشته شركت كنند.
معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش قم ادامه داد: دانش آموزاني كه در امتحانات خردادماه تجديد شده اند نيز در فرم هدايت تحصيلي كه برايشان صادر مي شود، اولويت «د» را مي توانند انتخاب كنند.
به گفته وي، در سال تحصيلي جديد در قم حدود 25 هزار دانش آموز در مقطع متوسطه دوم و 53 هزار دانش آموز نيز در مقطع متوسطه اول مشغول به تحصيل خواهند شد.
در كنكور سراسري امسال، 2 هزار و 537 داوطلب در رشته رياضي و فني، سه هزار و 304 تن در رشته علوم انساني و هفت هزار و 915 تن در رشته علوم تجربي از استان قم شركت كردند.
سالانه به طور متوسط حدود 230 هزار دانش آموز در يك هزار و 400 واحد آموزشي در سطح استان قم تحصيل مي كنند.
/2085/ 1175 خبرنگار: سميه حيدري ** انتشار: رضا عليمحمدي