۱ شهریور ۱۳۹۶، ۱۷:۵۵
کد خبر: 82641468
T T
۰ نفر

الگوی قصه گویی كودك و نوجوان متحول شده است

۱ شهریور ۱۳۹۶، ۱۷:۵۵
کد خبر: 82641468
الگوی قصه گویی كودك و نوجوان متحول شده است

ایلام - ایرنا - مركز شماره یك كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان استان ایلام امروز میزبان یكی از نویسندگان برجسته كشوری وفعال در زمینه هنر و ادبیات كودك و نوجوان است كه در قالب یك كارگاه آموزشی شیوه های نوین قصه گویی را برای مربیان قصه گوی این مركز بازگو كند.

سید علی كاشفی خوانساری كه بیش از سه دهه است برای مخاطبان كودك و نوجوان كتاب به رشته تحریر درآورده در خصوص اهداف برگزاری كارگاه تكنولوژی قصه گویی روز چهارشنبه در حاشیه برگزاری این كارگاه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار كرد: با رشد وسایل ارتباطی و فناوری های نوین ارتباطی و اطلاعاتی قصه گویی برای مخاطبان نیز دچار تحول شده است.
وی افزود: مصادیق بارز قصه گویی نوین استفاده از فناوری هایی چون قصه گویی دیجیتال، صوتی، اینترنتی، تلویزیون و تلفن است كه در كنار قصه گویی سنتی و چهره به چهره شكل گرفته است.
كاشفی خوانساری یادآور شد: قصه گویی نوین و سنتی در خدمت هنر قصه گویی برای مخاطبان هستند و با رشد تكنولوژی و تغییر ذائقه مخاطبان نمی توان یكی از این سبك ها حذف یا فدای دیگری كرد.
نویسنده كتاب مزاحمان گفت: كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان بیشتر از هر نهاد دیگری چون آموزش و پرورش، فرهنگ و ارشاد اسلامی، ... به قصه گویی برای مخاطبان به ویژه گروه سنی كودك و نوجوان اهتمام دارد و در 20 سال گذشته به این موضوع اهمیت جدی تر داده است.
وی با بیان اینكه قصه گویی میراثی فرهنگی و كهن و یك سنت قدیمی است، بر حفظ و بقای آن تاكید و اظهار كرد: قصه گویی برای كودكان و نوجوانان كاركردهایی گوناگون دارد كه به عنوان یك منبع آموزشی در رشد و پرورش ابعاد شخصیتی كودك و نوجوان موثر است.
به گفته صاحب اثر مهمان كوچك در این كارگاه ها مربیان با شیوه های جدید قصه گویی سنتی و مدرن آشنا می شوند و تا حدود زیادی مشكل برقراری ارتباط دوسویه بین قصه گو و مخاطبان نیز مرتفع می شود.
این كارگاه آموزشی با حضور جمعی از مربیان قصه گوی كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان استان ایلام برگزار شد و در این كارگاه مربیان متدهای زبان بدن، مدیریت صدا و چگونگی استفاده از ابزارهای نوین قصه گویی را فرا گرفتند.
به گزارش ایرنا،سید علی كاشفی خوانساری نویسنده هنر و ادبیات كودك و نوجوان بیش از 80 كتاب را به رشته تحریر درآورده و عمده فعالی وی در زمینه تئوری هنر و ادبیات كودك و نوجوان است.
اولین كتاب وی در سال 74 با عنوان نشریات كودك و نوجوان ایران چاپ شد و هم اكنون نیز كتاب خاك و ناپاك را در دست چاپ دارد.
بابای سوره، گزارش تحلیلی نقد ادبیات كودك، تاریخ ادبیات دینی كودك و نوجوان، فهرست گان نمایش كودك از جمله آثار این نویسنده است.
خبرنگار: زهرا موسوی **انتشار دهنده : شهریار حیدری فر
7172/6034