۴ شهریور ۱۳۹۶، ۱۸:۲۹
کد خبر: 82644463
T T
۰ نفر
نماینده مجلس: نبود صنایع تبدیلی مهمترین مشكل بخش كشاورزی كردستان است

سنندج - ایرنا - نماینده مردم شهرستان های مریوان و سروآباد در مجلس شورای اسلامی گفت: یكی از مشكلات بخش كشاورزی استان كردستان عدم وجود صنایع تبدیلی است كه باعث شده محصولات و تولیدات كشاورزی به صورت خام فروشی به بازار عرضه شود.

به گزارش ایرنا، منصور مرادی روز شنبه در حاشیه بهره برداری از شركت قارچ كشت اورامان سبز شهرستان سروآباد با حضور استاندار كردستان، معاون تولیدات دامی وزارت جهاد كشاورزی و جمعی از مسئولان استانی، افزود: به دلیل نبود صنایع تبدیلی در استان كردستان بسیاری از محصولات ارگانیك كشاورزی و باغی به صورت خام فروشی عرضه می شود و درآمد و سود كمی عاید تولید كنندگان می كند.
وی ادامه داد: ظرفیت و پتانسیل بسیار خوبی در بخش كشاورزی و باغی استان كردستان وجود دارد كه توجه بیشتر به این 2 بخش می تواند باعث توسعه استان شده و درآمد پایدار و اشتغالزایی خوبی همراه داشته باشد.
نماینده مریوان و سروآباد در مجلس شورای اسلامی اضافه كرد: محصول انگور سیاه شهرستان سروآباد در كشور یك برند برتر است كه به صورت كاملا ارگانیك در باغات دیم كشت و تولید می شود ولی بدلیل نبود سردخانه و صنایع تبدیلی به صورت تازه خوری و خام فروشی عرضه می شود.
مرادی یادآور شد: هزینه بالای حمل یكی دیگر از مشكلات مهم كشاورزان و تولید كنندگان محصولات باغی در استان كردستان است كه باعث شده ارزش افزوده كمی نصیب آنها شود و همین امر انگیزه آنها را برای تولید بیشتر كم كرده است.
وی به تخصیص آب از محل سدهای استان نیز اشاره كرد و گفت: یكی از مشكلات دیگر كشاورزان و باغداران استان بویژه در شهرستان های مریوان و سروآباد، كمبود آب كشاورزی است كه این مهم با تخصیص آب از محل سدهای استان قابل بر طرف شدن است.
به گفته وی، در صورت تخصیص آب از محل سدها شاهد مهاجرت معكوس در روستاهای شهرستان سروآباد و مریوان خواهیم بود و تولیدات كشاورزی و باغی نیز افزایش خواهد یافت كه نتیجه آن درآمد پایدار و ایجاد اشتغالزایی برای روستاییان است.
مرادی تاكید كرد: در چند سال گذشته شاهد كاهش پنج هزار نفری جمعیت روستاهای شهرستان سروآباد بودیم كه بیشتر به حاشیه شهرها مهاجرت كرده اند حال آنكه در صورت تخصیص آب از محل سدها می توانیم زمینه كار و تولید را در روستاها ایجاد و روستاییان را به مهاجرت معكوس و ماندگاری در روستاها تشویق كنیم.
نماینده مریوان و سروآباد در مجلس شورای اسلامی به افتتاح كارخانه تولید قارچ و كمپوست روستای قلعه جی شهرستان سروآباد نیز اشاره كرد و گفت: با افتتاح این كارخانه شاهد افزایش تولید قارچ در استان كردستان، اشتغالزایی در منطقه و افزایش صادرات این محصول به سایر استان های كشور و حتی خارج از كشور خواهیم بود.
به گزارش ایرنا، شركت قارچ كشت سبز اورامان بزرگترین كارخانه تولید قارچ و كمپوست استان كردستان است كه روز شنبه با حضور مسئولان استانی، كشوری و شهرستانی در روستای قلعه جی افتتاح شد.
این كارخانه با ظرفیت تولید سالانه هزار و 200 تن قارچ دكمه ای یك درصد از تولید قارچ كشور را به خود اختصاص داده است كه در سال 92 عملیات اجرایی آن اغاز و در سال 95 به پایان رسید.
این واحد تولیدی با سطح زیر كشت 11 هزار و 700 مترمربع در هر دوره به صورت مستقیم برای 50 نفر و به صورت غیر مستقیم برای 400 نفر ایجاد اشتغالزایی كرده است.
شهرستان سروآباد با 2 بخش مركزی و هورامان و جمعیتی افزون بر 52 هزار نفر در فاصله 90 كیلومتری از سنندج مركز استان كردستان واقع شده و 24 كیلومتر مرز با كشور عراق دارد.
خبرنگار: فرزاد آداك ** انتشار دهنده: مجید سلیمانی
7354/9102