به گزارش ايرنا، حسين محمدي روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: طي چهار سال گذشته 523 هزار كيلومتر عمليات شبكه گذاري گاز در مناطق مختلف استان انجام، و 9 هزار و 570 علمك نيز نصب شده است.
اين مسئول مقدار خطوط انتقال گاز موجود در استان را معادل يك درصد خطوط انتقال گاز كل كشور يعني 63 كيلومتر عنوان كرد، و افزود: مقدار شبكه هاي تغذيه و توزيع گاز در استان سه هزار و 481 كيلومتر است كه سهم روستاها از اين ميزان 21.5 درصد، و نسبت به كل كشور نيز 1.1 درصد است.
وي همچنين با اشاره به اجراي عمليات گازرساني به روستاهاي توابع دهستان هاي قاهان و قمرود افزود: در حالي كه پيگيري چندين ساله مردم اين روستاها بي نتيجه مانده بود، با تدابير انديشيده شده در دولت يازدهم از سال گذشته عمليات گاز رساني در 15 روستاي توابع دهستان قمرود آغاز، و كلنگ آغاز اجراي عمليات گازرساني به روستاهاي دهستان قاهان در بخش خلجستان نيز در ارديبهشت ماه سال 96 توسط رئيس مجلس شوراي اسلامي زده شد، كه هم اكنون بيش از 50 درصد پيشرفت فيزيكي دارد.
محمدي با اشاره به دستورالعمل شركت ملي گاز مبني بر گاز دار كردن تمامي روستاهاي بالاي جمعيت 20 خانوار، افزود: كليه روستاهاي استان كه اين شرايط را دارند، تا پايان سال 97 گاز دار خواهند بود، هر چند در طرح ها و پروژه هاي گازرساني كه انجام مي دهيم، برخي از روستاهاي كمتر از 20 خانوار كه در مسير طرح ها قرار دارند، نيز از نعمت گاز برخوردار مي شوند.
مديرعامل شركت گاز قم با اشاره به گاز رساني به شهرك هاي صنعتي قم آن را از ديگر عملكرد هاي دولت يازدهم در حوزه گاز خواند، و اضافه كرد: با توجه به نياز شهرك هاي شكوهيه و محمود آباد به گاز، مجوز گاز رساني به اين 2 شهرك در هفته دولت سال گذشته صادر، و سپس طرح ها و مقدمه هاي كار براي اجراي عمليات خطوط تقويتي گاز نيز آغاز، و به دنبال صدور مجوز محدوديت پذيرش نيز برداشته شد از اين رو امكان برخورداري تمام واحدهاي صنعتي موجود در اين شهرك ها از گاز فراهم است.
وي با اشاره به اخذ مجوز گازرساني به شهرك صنعتي الغدير افزود: براي اجراي عمليات گاز رساني به شهرك صنعتي سلفچگان و منطقه ويژه اقتصادي آن نيز پيمانكار انتخاب، و بخشي از شبكه گذاري انجام شده است.
قم داراي 7 شهرك صنعتي شكوهيه، محمود آباد، سلفچگان، قنوات، چاپ و نشر، آي تي و الغديراست.
وي همچنين با بيان اينكه نرخ خانواده هاي روستايي برخوردار از گاز در كشور بيش از 78 درصد است، نرخ خانوارهاي روستايي در استان را حدود 9 درصد بيشتر از ميانگين كشوري معادل 87.3 درصد ذكر كرد، و افزود: نرخ كل خانوارهاي شهري و روستايي برخوردار از گاز در استان 93.3 درصد است.
محمدي جمعيت شهري بهره مند از گاز طبيعي استان را 99.5 درصد عنوان كرد، و افزود: نيم درصد باقي مانده نيز براي توسعه شهر چه به صورت افقي و چه به صورت عمودي گذاشته شده است.
اين مسئول همچنين يادآور شد: به دليل ويژگي سوق الجيشي قم و عبور خطوط گاز از شرق و غرب اين استان، بستر لازم براي سرمايه گذاري واحدهايي كه نيازمند گاز طبيعي هستند فراهم شده، و هر نقطه اي از استان كه احتياج به گاز داشته باشد بدون هيچ مشكلي اين امر امكانپذير است.
اين مقام مسئول با ارايه ميزان مصرف گاز طبيعي در قم از ابتداي سال 96 تا پايان مرداد ماه افزود: در اين مدت 517 ميليون متر مكعب گاز مصرف شده، كه حدود 242 ميليون متر مكعب آن در نيروگاه، 212 ميليون متر مكعب خانگي و تجاري و 63 ميليون مترمكعب نيز جزو مصارف صنعتي بوده است.
مديرعامل گاز قم با اشاره به بهره برداري از طرح گازرساني به روستاهاي چاله گنبد و علي آباد از توابع بخش سلفچگان در هفته دولت امسال، افزود پيش بيني هاي اعتباري اوليه براي اين 2 طرح حدود 17 ميليارد ريال بود كه پس از اجرا، تاكنون 19ميليارد ريال هزينه شده است، و در حالي كه بايد 240 انشعاب گاز نصب مي شد، 262 انشعاب نصب شده است.
7403/ 6133/ خبرنگار محسن آقاگلي ** انتشار دهنده: جعفرمسلمي
تدبير و اميد براي توليد و اشتغال؛
بهره مندي 14 روستاي قم از نعمت گاز در دولت تدبير و اميد
۶ شهریور ۱۳۹۶، ۱۵:۱۹
کد خبر:
82646848
قم- ايرنا - مديرعامل شركت گاز قم با تاكيد بر عزم جدي دولت تدبير و اميد بر گاز رساني به مناطق محروم و روستايي گفت: از ابتداي دولت يازدهم تاكنون 14 روستاي قم از نعمت گاز طبيعي بهره مند و 64 هزار و 492 مشترك نيز به مشتركان گاز اين استان اضافه شده است.