به گزارش ايرنا، 'آنا برنابيچ' به شبكه تلويزيوني اورانيوز آلباني گفت كه بايد براي ايجاد روابط بين بلگراد و پريشتينا تلاش كرد و به اجراي توافقنامه بروكسل، ادامه داد. صربستان در خصوص اين توافقنامه به تعهدات خود عمل كرده و انتظار دارد كه پريشتينا نيز به تعهدات خود به خصوص در بخشي كه به زندگي جامعه صرب مربوط مي شود، عمل كند.
نخست وزير صربستان، روابط بلگراد و تيرانا را بهتر از گذشته دانست و گفت كه 'آلكساندر ووچيچ' رئيس جمهوري صربستان و 'ادي راما' نخست وزير آلباني در اين باره گام هاي خوبي برداشته اند.
برنابيچ نشست هاي بين مقامات صربستان و آلباني را در گسترش روابط همه جانبه بخصوص در زمينه همكاري هاي اقتصادي دوجانبه، بسيار مثبت خواند.
نخست وزير صربستان با اشاره به روابط بلگراد و پريشتينا، مذاكرات را براي حل هميشگي مسائل، بسيار مثبت ارزيابي و بر ضرورت ادامه مذاكرات بين مقامات بلگراد و پريشتينا تاكيد كرد.
برنابيچ همچنين بر اهميت ثبات در منطقه اشاره كرد و گفت: صربستان عميقا به ثبات منطقه اي توجه دارد و هميشه خواهان گفت و گو با پريشتيناست و رئيس جمهوري صربستان نيز در اين مورد صريحا تاكيد كرده و دولت بلگراد نيز در اين مسير گام بر مي دارد.
آلكساندر ووچيچ رئيس جمهوري صربستان پس از نشست غير رسمي با هاشم تاچي رئيس جمهوري كوزوو در آوريل سال جاري (2017)، در حضور نماينده بلندپايه اتحاديه اروپا در بروكسل، در جمع خبرنگاران گفت كه آمادگي براي ادامه مذاكرات بين بلگراد و پريشتينا وجود دارد.
ووچيچ همچنين با اشاره به اين موضوع كه در اين نشست چگونگي ادامه مذاكرات مورد بررسي قرار گرفت، تاكيد كرد: هدف تنها عادي سازي روابط بلگراد و پريشتينا نيست، بلكه بايد ديد كه چطور مي توان روابط صرب ها و آلبانيايي تباران را در درازمدت هم در صربستان مركزي و هم در كوزوو، حل و فصل كرد.
آخرين نشست مقامات صربستان و كوزوو در چارچوب مذاكرات عادي سازي روابط بلگراد و پريشتينا در اوايل ماه فوريه سال جاري ميلادي در بروكسل برگزار شد و پس از آن انتخابات رياست جمهوري در صربستان و انتخابات پارلماني در كوزوو برگزار گرديد.
صربستان براي حل و فصل مسئله كوزوو از اكتبر سال 2012 با ميانجيگري 'كاترين اشتون' مسئول وقت سياست خارجي اتحاديه اروپا، مذاكراتي در سطح نخست وزيري با كوزوو شروع كرد كه حاصل آن، امضاي توافقنامه 15 ماده اي براي عادي سازي روابط بلگراد و پريشتيناست.
هيات هاي مذاكره كننده بلگراد و پريشتينا همچنين در مراحل عادي سازي روابط با ميانجيگري «فدريكا موگريني» مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا در سوم شهريور 1395 در بروكسل چهار توافقنامه از جمله تشكيل جامعه شهرداري هاي صرب نشين شمال كوزوو، امضا كردند.
تاكنون مذاكرات عادي سازي روابط بين بلگراد و پريشتينا در حدود 30 نوبت در بروكسل برگزار شده است.
كوزوو براساس قطعنامه 1244 مصوبه ژوئن 1999 شوراي امنيت سازمان ملل متحد، تحت قيموميت هيات غيرنظامي اين سازمان قرار گرفته و نيروهاي سازمان پيمان آتلانتيك شمالي (ناتو) موسوم به 'كي فور'، براي تامين امنيت در اين سرزمين مستقر شده اند.
پارلمان كوزوو در فوريه سال 2008 بطور يك جانبه استقلال اين منطقه را از جمهوري صربستان اعلام كرد.
بلگراد با ادعاي اين كه كوزوو استان جنوبي صربستان است، اعلام استقلال يك جانبه آن را نپذيرفته و خواهان باطل شدن سند استقلال كوزوو از راه هاي ديپلماتيك و صلح آميز است.
مقامات بلندپايه صربستان بارها تاكيد كرده اند كه حكومت بلگراد هرگز استقلال كوزوو را به رسميت نمي شناسد و دولت صربستان هميشه در كنار صرب هاي كوزوو قرار دارد.
اروپام**436**1486**انتشار: محسن شريفي**
نخست وزير صربستان: بلگراد، استقلال كوزوو را به رسميت نمي شناسد
۶ شهریور ۱۳۹۶، ۱۹:۵۰
کد خبر:
82647178
بلگراد - ايرنا - نخست وزير صربستان روز دوشنبه با تاكيد بر اينكه بلگراد اعلام يكجانبه استقلال كوزوو را به رسميت نمي شناسد، افزود: گفت و گو براي عادي سازي روابط بين بلگراد و پريشتينا به زودي از سر گرفته مي شود.