به گزارش ايرنا، سيد فتاح كبيري روز سه شنبه در نشست با اصحاب رسانه افزود: قرار است 15 و 16 مهرماه امسال همايش بينالمللي شمستبريزي در خوي برگزار شود كه صدها اثر از 19 استان ايران اسلامي و از كشورهاي روسيه، سوريه، بنگلادش، جمهوري آذربايجان، پاكستان، افغانستان و هندوستان به دبيرخانه همايش ارسال شده است.
وي ادامه داد: اين مقالات در حوزه هاي بررسي انديشه هاي شمس تبريزي، رابطه شمس و مولانا و بررسي عرفان اسلامي - ايراني است.
كبيري گفت: حضور دكتر علي اكبر ولايتي مشاور امور بين الملل مقام معظم رهبري، برخي از وزرا، سفيران و رايزنان برخي كشورهاي خارجي و همچنين برگزاري برخي كنسرت هاي موسيقي از ديگر برنامه هاي اين همايش بين المللي است.
وي در خصوص اقدامات انجام شده براي شناساندن بيش از پيش شمس تبريزي و بهبود وضعيت عمراني بارگاه شمس در خوي اظهار كرد: چاپ كتاب زندگي نامه شمس تبريزي و ارسال آن به سراسر كشور، اختصاص 45 ميليارد ريال اعتبار ويژه براي ساخت بارگاه شمس تبريزي از سوي سازمان برنامه و بودجه، و 10 ميليارد ريال از سوي استانداري آذربايجان غربي از جمله اين اقدامات است.
به گزارش ايرنا، شمس الدين محمد بن علي بن ملك داد تبريزي بنا بر اشاره هاي تاريخي به احتمال زياد در سال 582 هجري قمري به دنيا آمد و ملقب به ' شيخ پرّان' و ' شمس پرنده' بود.
شمس تبريزي، روحيه و نگرش انديشمند نابغه اي مثل مولوي را متحول كرد و از مولوي عابد، يك عارف عاشق ساخت.
روحيه و ارادتي كه مولوي نسبت به شمس داشت، باعث شد تا وي از وابستگي دنيوي جدا شود؛ تاريخ وفات شمس تبريزي به علت كمبود اسناد تاريخي مربوط به آن دوره زندگي شمس به روشني معلوم نيست اما شمس پژوهان آن را بين سال هاي 645 و 672 هجري قمري ذكر كرده اند.
هفتم مهرماه در تقويم رسمي جمهوري اسلامي ايران به نام روز شمس نامگذاري شده است.
همه ساله برنامه ها و همايش هاي علمي و فرهنگي گوناگوني در خصوص معرفي انديشه ها و مزار شمس تبريزي در اين خوي برگزار مي شود.
شهرستان خوي در 134 كيلومتري مركز استان آذربايجان غربي واقع است.
7133/2093**خبرنگار: سعيد فرجي**منتشر كننده: صابر چهرقاني
اروميه- ايرنا- مديرعامل توليت شمس تبريزي در خوي گفت: تاكنون 167 مقاله به دبيرخانه كنگره شمس واصل شده كه از اين تعداد 67 مقاله به مرحله اول داوري راه پيدا كرده است.