۸ شهریور ۱۳۹۶، ۸:۱۷
کد خبر: 82648903
T T
۰ نفر
جشنواره آييني سنتي، چراغ هميشه روشن تئاتر ايراني

تهران - ايرنا - استقبال گسترده هنرمندان و مخاطبان از هجدهمين دوره جشنواره آييني سنتي نشان از آن دارد كه اين رويداد به پختگي و بلوغ براي انتقال آيين ها و سنت هاي ايراني به نسل هاي آينده رسيده است.

به گزارش خبرنگار ايرنا، ايرانيان از ديرباز به آيين ها و سنت ها توجه ويژه اي داشتند و تا امروز تلاش كردند آن را براي نسل هاي آينده حفظ كنند اين در حاليست كه بسياري از آيين ها و سنت هاي اصيل ايراني بدلايل متفاوت، به دست فراموشي سپرده شده و اثري از آنها در ميان مردمان امروز باقي نمانده و برخي ديگر با تلاش مردمان اين سرزمين سينه به سينه به دست نسل امروز رسيده است.
يكي از آيين ها و سنت هاي ايراني اجراي نمايش بود كه همواره مورد علاقه ايرانيان به ويژه مردم كوچه و بازار قرار مي گرفت زيرا موضوعات قهرمانانه و مذهبي در ارتباط مستقيم تماشاگر با بازيگر همذات پنداري را بدون واسطه در دل مخاطبان ايجاد مي كرد و با تلاش هنرمندان پس از گذر از برهه هاي تاريك تاريخي در اختيار ما قرار گرفته است.
طي دو دهه گذشته جشنواره اي راه اندازي شد كه هدف اصلي آن حفظ و گسترش آثار نمايشي با ويژگي هاي آييني و سنتي بود كه پس از فراز و نشيب هاي بسيار مقرر شده تا شهريور ماه، هجدهمين دوره آن نيز در تهران برگزار شود.
با وجودي كه در سال هاي اول آغاز به كار اين جشنواره دلايلي از جمله عدم اعتماد به متوليان برگزار كننده، حضور در جشنواره آييني سنتي بسيار پايين بود اما در سال هاي اخير استقبال به صورت چشمگيري افزايش يافته و اكنون به صورت فراگير از اكثر شهرهاي ايران گروه هاي هنري اقدام به حضور در اين جشنواره مي كنند.
داوود فتحعلي بيگي دبير هجدهمين دوره جشنواره نمايش هاي آييني سنتي در مورد استقبال از اين دوره از جشنواره مي گويد: با 12 گروه فقط در بخش شادي آور فعاليت در جشنواره را آغاز كرديم اما در اين دوره 550 گروه براي بخش هاي مختلف ثبت نام كرده اند.
وي با بيان اينكه در اين دوره از جشنواره نمايش هاي آييني سنتي بخش جوانه هاي ايراني را نيز اضافه كرده ايم خاطر نشان كرد: آشنايي كودكان با جلوه هاي مختلف هنر ايراني، تداوم و بقاي آثار آييني و سنتي را تضمين مي كند.
به گفته اين پيشكسوت نمايش هاي آييني سنتي، بهبود وضعيت هنرهاي سنتي و آييني و دستيابي به اين مرحله از حفظ آثار طي دوره هاي طولاني شكل گرفته است.
اردشير صالح پور استاد دانشگاه و پژوهشگر هنرهاي نمايشي نيز برگزاري جشنواره نمايش هاي آييني سنتي را نوعي چراغ روشن تئاتر ايراني دانست، تصريح كرد: هويت حقيقي ما به اين نمايش ها باز مي گردد كه منافاتي با رويكرد تئاتر جهاني ندارد.
وي با بيان اينكه تئاتر آييني سنتي بايد در استراتژي مهم جريان تئاتر كشور قرار گيرد و هنرمندان نبايد از اجراي نقش در اين نوع تئاتر عقب بمانند تاكيد كرد: اين جشنواره تجلي گاه جلوه هاي هنر ايراني است كه طي سال هاي گذشته با استقبال خوبي مواجه شده است.
عبدالرضا اكبري بازيگر سينما، تئاتر و تلويزيون نيز كه در اين دوره از جشنواره نمايش هاي آييني سنتي با دو نمايش حضور دارد، با بيان اينكه اين نمايش ها مختص جشنواره نگارش شده، گفت: اين نمايشنامه ها را سال هاي پيش به رشته تحرير در آوردم و امسال كه تصميم به بازگشت به صحنه تئاتر را داشتم با بازنويسي، آنها را به جشنواره ارائه كردم.
وي با تاكيد بر اينكه اين جشنواره به همت و كوشش هنردوستان برجا مانده است، بيان كرد: همواره دغدغه اجراي نمايش هاي كاملا ايراني را داشته ام و سرانجام با همكاري و همدلي همكاران كار بسيار بزرگي انجام داديم.
با تمام اين شرايط كه هر روز از آيين ها و سنت ها دور و دورتر مي شويم جشنواره نمايش هاي آييني سنتي خود را آماده برگزاري براي هجدهمين دوره مي كند تا بتواند نقشي در انتقال سنت هاي نمايش ايراني به نسل هاي آينده داشته باشد.
هجدهمين دوره جشنواره نمايش هاي آييني سنتي از هشتم تا 15 شهريور ماه به دبيري داوود فتحعلي بيگي در تهران برگزار مي شود.
فراهنگ ** 7561 ** گزارش از: سارا كريميان * انتشار: اميد غياثوند