به گزارش خبرنگار حوزه موسيقي ايرنا، اين جشنواره با حمايت معاونت امور هنري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در سه بخش اصلي شامل موسيقي دستگاهي، موسيقي نواحي و موسيقي كلاسيك تا 26 شهريور ماه ادامه دارد، جشنواره اي كه تيم نخبه و كار كشته 80 نفره از اساتيد حوزه موسيقي هدايت و داوري آن را در دست گرفته است.
در اين مسابقه موسيقيايي، تك نوازي سازهاي مختلف و آواز به صورت تك خواني در سه رده سني اصلي الف (15 تا سال18)، ب( 19تا 23 سال) و ج (24 تا 29 سال) اجرا مي شود و در مجموع 500 اثر از 9 صبح تا 9 شب روي صحنه خواهد رفت.
البته كار جالب اين جشنواره آن است كه تبصره اي در رده سني الف قرار داده كه طبق آن افراد زير 15 سال هم به شرطي كه بتوانند قطعات گروه الف را اجرا كنند، امكان شركت در اين جشنواره را دارند، بنابراين در اين جشنواره شاهد حضور كودكان 10 ساله نيز هستيم.
نكته جالب ايبنكه ورود براي عموم در ايام جشنواره آزاد است.
آنطور كه در محورهاي اين جشنواره اعلام شده مساله اصلي، رونق بخشيدن به حيات موسيقي و ايجاد انگيزه براي استمرار كارهاي هنري و فضايي مناسب براي تعاملات هنري است.
دبير يازدهمين جشنواره ملي موسيقي جوان روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا، اين رويداد را به مثابه آزموني هنري مي داند كه هدف اصلي از برگزاري آن ارتقاي سطح كيفي و رونق بخشيدن به هنر موسيقي است.
هومان اسعدي مي افزايد: وقتي اين جشنواره به صورت كارشناسي برگزار مي شود، بطور قطع به دنبال سمت و سو دادن به آموزش موسيقي نوجوانان و جوانان است و در همين راستا قطعات موسيقي مشخصي را براي هر رده سني تعيين كرده است.
به گفته وي، موسيقيدانان از استان هاي مختلف علاوه بر موسيقي نواحي، در بخش موسيقي كلاسيك و دستگاهي نيز حضور چشمگيري دارند كه اين فرصتي است تا در حضور استادان برجسته آثار آنها ارزيابي شود.
استاد موسيقي ادامه مي دهد: اين فستيوال ضمن ايجاد انگيزه براي تلاش و تكاپوي بيشتر در ميان نسل جوان و موسيقيدانان، امكان ارزيابي وضعيت كمي و كيفي آموزش موسيقي در كشور را فراهم ميكند.
دبير يازدهمين جشنواره ملي موسيقي جوان خاطرنشان مي كند كه دبيرخانه جشنواره با تمهيداتي مختلف تلاش كرده، دقت و عدالت در ارزيابيها به حداكثر ممكن برسد.
اسعدي مي گويد: اميدوارم هنرمندان نوجوان و جوان همواره به فعاليتهاي هنري و موسيقايي ارزشمند خود ادامه دهند، زيرا در نهايت هدف اصلي ارتقاي سطح كيفي و رونق بخشيدن به هنر موسيقي است و نه صرفا كسب مقام در يك رويداد مسابقهگونه.
وي تاكيد مي كند: گاهي فردي با ميانگين نمره بسيار اندكي و به دليل محدوديتهاي جشنواره، به مرحله نهايي راه پيدا نكرده، اما هنرمندان نوجوان و جوان نبايد به هيچوجه انگيزه خود را از دست بدهند.
اسعدي خطاب به شركت كنندگان در جشنواره موسيقي جوان توضيح مي دهد: وقتي در يك ساز، مثلا در گروه سني «الف»، بيش از 100 شركتكننده آثار خود را ارسال كردهاند هر 100 نفر نميتوانند برنده مسابقه شوند و اين قاعده بازي است.
فراهنگ ** 9012 ** خبرنگار: زهرا اميري * انتشار: اميد غياثوند
تهران - ايرنا - يازدهمين جشنواره ملي موسيقي جوان كه از امروز(چهارشنبه) در تالار رودكي آغاز شده را مي توان مجالي براي ارزيابي سطح كيفي آثار نسل جديد و سمت وسو دادن به فعاليتهاي موسيقايي آنان قلمداد كرد.