۸ شهریور ۱۳۹۶، ۱۵:۱۱
کد خبر: 82649695
T T
۰ نفر
62 گروه دامپزشكي ثابت و سيار در استان كردستان بر ذبح دام هاي عيد قربان نظارت مي كنند

سنندج - ايرنا - معاون سلامت اداره كل دامپزشكي كردستان گفت: 62 گروه دامپزشكي ثابت و سيار بر سلامت و ذبح دام هاي عرضه شده و نذورات قرباني در روز جمعه مصادف با عيد سعيد قربان نظارت مي كنند.

ناصر مخدوم روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار كرد: با توجه به اهميت سلامت مردم و ارتقاي سطح بهداشت عمومي جامعه 62 گروه دامپزشكي ثابت و سيار بر سلامت دام هاي عرضه شده و نذورات قرباني در مناطق مختلف اين استان نظارت دارند.
وي افزود: اين گروه هاي دامپزشكي شامل 30 گروه سيار و 32 گروه ثابت متشكل از 62 دامپزشك و بازرس گوشت و 15 نفر ناظر ذبح شرعي هستند كه در روز عرفه و عيد سعيد قربان جهت خدمات ‌رساني رايگان به مردم در تمام شهرستان‌هاي استان فعاليت مي كنند.
مخدوم تاكيد كرد: مردم در اين روز مي‌توانند براي دريافت مشاوره و ارائه گزارش‌ در خصوص موارد بهداشتي مختلف با سامانه پاسخگويي 1512 و تلفن‌هاي تماس دامپزشكي‌ شهرستان‌ها در ارتباط باشند.
به گفته وي، براي دسترسي راحت‌تر و رفاه حال همشهريان، مراكز عرضه دام در ميادين دام و نقاط موقت با هماهنگي هاي دستگاه هاي مربوطه در استان تعيين شده است.
وي با اشاره به اينكه 800 بيماري مشترك بين دام و انسان وجود دارد و اكثر اين بيماري‌ها به احتمال زياد از طريق گوشت آلوده و غير نظارت شده منتقل مي‌شود، اضافه كرد: براي جلوگيري از انتقال بيماري هاي مشترك دام و انسان لازم است لاشه حيوانات بعد از ذبح مدت 24 تا 48 ساعت در دماي صفر تا چهار درجه سانتيگراد نگهداري و سپس شود.
مخدوم از شهروندان استان كردستان خواست براي خريد دام مورد نياز خود از طريق مراكز تحت نظارت دامپزشكي اقدام كنند و در صورت مشاهده موارد مشكوك مراتب را با شماره هاي اعلام شده به بازرسان اطلاع دهند.
وي با بيان اينكه در اين روز بازرسان دامپزشكي آماده ارائه خدمات رايگان هستند، افزود: در سنندج نيز كشتارگاه صنعتي دام آماده همكاري است و تمامي كارهاي مربوط به ذبح بهداشتي تا تحويل به مشتري را به صورت رايگان انجام خواهند داد.
معاون سلامت اداره كل دامپزشكي كردستان از مردم درخواست كرد از رها سازي خون، پوست و ساير فضولات دام هاي قرباني در كوچه ها و خيابان ها خودداري كنند.
مخدوم گفت: سال گذشته نيز در عيد قربان 56 گروه دامپزشكي فعال بودند و در مجموع بيش از پنج هزار راس دام را مورد معاينه دامپزشكي قرار دادند.
طبق يك رسم و آيين ابراهيمي مسلمانان در پايان مناسك حج و در روزهاي عرفه و عيد قربان (نهم و دهم ذي الحجه) دام هايي را قرباني مي كنند و كساني كه نتوانند به مناسك حج مشرف شوند در ديار خود اين آيين را انجام داده و گوشت هاي قرباني را در بين نيازمندان توزيع مي كنند.
خبرنگار: عبدالله رحماني ** انتشار دهنده: مجيد سليماني
3020/9102