پارسال سازمان فرهنگ وارتباطات اجرا كرد: 63 برنامه فرهنگی و نشر231عنوان كتاب

تهران - ایرنا - برگزاری و اجرای 63 برنامه فرهنگی و هنری، اعزام 28 گروه هنری موسیقی به خارج ، رونمایی از 110 اثر پژوهشی و در چرخه ترجمه و نشرقراردادن 121 عنوان كتاب از جمله عملكردهای شاخص سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در یكسال گذشته به شمار می آید.

به گزارش روز پنجشنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با دارا بودن بیش از 80 نمایندگی فرهنگی در جهان، تلاش كرده تا با بهره‌گیری از دانش سازمانی و ظرفیت‌های علمی و فرهنگی در اختیار و تنظیم و تقویت مناسبات فرهنگی با كشورها و ملت‌ها و نیز سازمان‌های فرهنگی بین‌المللی مخاطبان خود را در كشورهای مختلف با تاریخ ، فرهنگ و تمدن كهن این مرز و بوم، اهداف و دستاوردهای انقلاب شكوهمند اسلامی و نیز جاذبه‌های گردشگری جمهوری اسلامی ایران آشنا سازد.
معرفی اسلام ناب به مخاطبان در سراسر جهان و كمك به گسترش زبان و ادبیات فارسی، از عمده‌ترین وظایف فرهنگی ـ دینی این سازمان است كه تاكنون با تقویت زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه‌های مختلف جهان، تأسیس 160 اتاق ایران در این دانشگاه‌ها، اعزام استاد، برگزاری همایش‌های گوناگون، تهیه و ارسال كتاب و فصلنامه‌های متعدد سهم قابل توجهی در معرفی و آموزش زبان و ادبیات فارسی و فرهنگ اسلامی ـ ایرانی داشته است.
این سازمان همچنین، توانسته است با توجه به جایگاه رشد علمی روزافزون جمهوری اسلامی ایران، در راستای توسعه همكاری‌های مشترك علمی و آموزشی در عرصه بین‌الملل اقداماتی را به انجام رساند. تبادل هیات‌های علمی دانشگاهی، اعطای بورس در رشته‌هایی چون اسلام‌شناسی، ایران‌شناسی و زبان و ادبیات فارسی و برخی از رشته‌های علمی در سطوح كارشناسی ارشد و دكتری از جمله این اقدامات است.
تأسیس مركز گفت‌وگوی ادیان و تمدن‌ها با مأموریت برنامه‌ریزی و هماهنگی برای انجام گفت‌وگو و تبادل نظر میان عالمان دینی و اندیشمندان مسلمان با عالمان و اندیشمندان دیگر ادیان الهی و نیز، آئین‌های دینی جهان، نظارت بر حُسن اجرای موافقت‌نامه‌ها، اسناد همكاری و برنامه مبادلات فرهنگی ‌ـ هنری و تبلیغی با سایر كشورها، هدایت و حمایت مادی و معنوی از شخصیت‌ها و انجمن‌ها و تشكل‌های مردمی فعال در مسائل فرهنگی و تبلیغی در سایر كشورها و نظارت بر فعالیت‌های آنان از دیگر مسئولیت‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی است.
برنامه‌ریزی فرهنگی و تبلیغی برای ایرانیان و علاقه‌مندان به فرهنگ و تمدن اسلامی و ایرانی در خارج از كشور، ارتباط با ایرانیان متخصص و فراهم آوردن تسهیلات لازم برای برقراری ارتباط محققان و ایرانیان مقیم خارج از كشور با مراكز ذیربط در داخل و برقرار ساختن پیوند آنان با سرزمین مادری، فعالیت‌های قرآنی در عرصه بین‌الملل و تأسیس مراكز قرآنی، تألیف و ترجمه و انتشار كتب و نشریات، ایجاد كتابخانه‌های دیجیتال و راه‌اندازی طرح ترجمه كتب از زبان فارسی به زبان‌های دیگر (تاپ) با هدف معرفی علوم، معارف، فرهنگ و تمدن اسلامی و ایرانی و تبادل فرهنگی با سایر كشورها، حمایت و پشتیبانی از مدارس و مراكز آموزش رسمی و مدارس عصری در مناطق محروم جهان در فهرست فعالیت‌های این سازمان قرار دارد.
رصد و پایش فرهنگی محیط بین‌المللی و ترازیابی موقعیت اسلام و ایران در آن محیط، شناخت ساختارها و جریان‌های فرهنگی در جوامع گوناگون و زمینه‌های مشترك فرهنگی ایران با آن جوامع، از طریق انجام مطالعات و تحقیقات یكی دیگر از حوزه‌های مورد اهتمام سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی است.
این سازمان كه نماینده رسمی جمهوری اسلامی ایران در نهادهای فرهنگی بین المللی محسوب می شود، می كوشد پیام گزاری شایسته برای فرهنگ و تمدن اسلامی باشد.



** در ادامه شاخص عملكرد این سازمان در سال 95 بیان می شود:

- رونمایی از 110 اثر پژوهشی سازمان فرهنگ

برگزاری بیش از 50 نشست با عناوین مختلف در عرصه بین المللی با حضور مهمانان داخلی و خارجی،تهیه پیش نویس طرح برگزاری همایش بین‌المللی حقوق بشر از نگاه غرب و اسلام، رونمایی از 110 اثر پژوهشی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، تهیه و چاپ چندین شماره فصلنامه و نشریات پیرامون نشست ها و همایش و گفتگوهای دینی از جمله اهم عناوین عملكرد مركز مطالعات فرهنگی بین المللی در سال 1395 به شمار می آید.

- اهم عناوین عملكرد مركز گفت و گوی ادیان

برگزاری دهمین اجلاس گفتگوهای مشترك اسلام وكلیسای ارتدكس روسیه، برگزاری چهارمین مجمع اسلامی – مسیحی،
گفت وگوی دینی مركز با كنفرانس صلح كره جنوبی از مهمترین عملكرد مركز گفت و گوی ادیان به شمار می آید.

- 121 عنوان كتاب در چرخه ترجمه و نشر قرار گرفت

مركز ساماندهی ترجمه و نشر معارف اسلامی و علوم انسانی به منظور اجرای طرح تشویق ترجمه و نشر آثار فارسی به سایر زبان ها (تاپ)، قراردادهای متعددی با ناشران فعال در حوزه بین الملل بسته است و در مجموع 121 عنوان كتاب در چرخه ترجمه و نشر قرار گرفت و تاكنون 61 عنوان آن به مرحله توزیع رسیده است.
در این ارتباط ارزیابی كتاب های پیشنهادی نمایندگی های فرهنگی برای ترجمه و نشر نیز در دستور كار بوده است كه از میان 100 عنوان كتاب پیشنهادی 75 عنوان آن به تصویب نهایی رسیده و به نمایندگی های فرهنگی ابلاغ گردیده است كه در قالب طرح تاپ ترجمه و منتشر كنند.
مركز ساماندهی ترجمه و نشر معارف اسلامی و علوم انسانی در سال 95 تعداد 11 نشست تخصصی در راستای اهداف مركز و تبیین سیاستهای ترجمه و نشر كشور با مشاركت نهادهای فرهنگی و دانشگاههای كشور برگزار نموده است كه هر یك در موضوع خود بخشی از سیاستهای ترجمه و نشر را تشریح نموده است.
به منظور معرفی آثار برتر به مترجمان و ناشران بین المللی مركز ضمن انتشار كتابچه خلاصه كتب طرح تاپ به دو زبان فارسی و انگلیسی ، با اقدامات كارشناسی فراروان كتب مرجع مورد حمایت را از 230 عنوان به410 عنوان رسانده كه این كتب عموما از ناشران و نویسندگان شاخص كشور در چرخه حمایتی ترجمه و نشر قرار گرفته است.كتاب امام اخلاق و سیاست از جمله كتب مورد حمایت بوده است كه به اقتضای نیاز داخلی (میهمانان مراسم ارتحال امام خمینی ره)در داخل كشور منتشر گردیده نیز از جمله فعالیت های مركز ساماندهی ترجمه و نشر معارف اسلامی و علوم انسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در سال 95است.

**اهم عناوین عملكرد مركز توسعه همكاری های علمی و دانشگاهی

مركز توسعه همكاری های علمی و دانشگاهی در راستای ماموریت های محوله و تبادل هیات ها ی علمی و دانشگاهی افرادی را به كشورهای بلغارستان- كنیا-لبنان-صربستان- تایلند- چین-گرجستان -افغانستان-آلبانی- عراق تبادل اعزام رده است.
برگزاری چهارمین دوره دانش افزایی ایران شناسی از كشور های آسیای میانه،برگزاری دوره دانش افزایی ویژه استادان ایران شناس هندی،برگزاری پنجمین دوره دانش افزایی ایران شناسی،حمایت از كرسی های ایرانشناسی و اسلام شناسی در كشور های اتریش – ارمنستان – فیلیپین،برگزاری مسابقات و المپیاد های علمی- در زمینه های ایران شناسی در كشور هند،حمایت از برگزاری دوره های آموزشی ایران شناسی و اسلام شناسی ویژه در خارج از كشور
توسعه همكاری های علمی – دانشگاهی،اعطای بورس تحصیلی به248 نفر. تعداد 180 نفر تایید و مشغول به تحصیل می باشند ،اعطای فرصت مطالعاتی به تعداد 14 نفر از كشور های ایتالیا- ارمنستان-قطر-تونس-الجزایر-سوریه-بوسنی -فیلیپین-افغانستان،اعزام اساتید به سمینار ها و همایش ها تعدا د15 نفر از اساتید اعزام شده اند نیز از دیگر اقدامات و عملكرد مركز توسعه همكاری های علمی و دانشگاهی سازمان فرهنگ محسوب می شود.
همچنین برگزاری همایش ویژه دانشجویان خارجی در داخل تحت عنوان قند پارسی، حمایت از انعقاد و پیگیری موافقتنامه ها و اسناد همكاری های علمی آموزشی ج. ا. ایران ،حمایت از پایان نامه ها – تحقیقات در زمینه های اسلام شناسی و شیعه شناسی و ایران شناسی و زبان و ادبیات فارسی در كشور های فیلیپین- خجند – قزاقستان و بلغارستان نیز از دیگر اقدامات این مركز در سال 95 است.

** چاپ و انتشار50 عنوان كتاب با همكاری 5 مركز داخلی سازمان و الهدی در سال 95

موسسه انتشارات بین المللی الهدی وابسته به سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نیز در سالی كه گذشت با همكاری پنج مركز داخلی و این موسسه 50 عنوان كتاب را چاپ و منتشر كرده است.
شركت در 12 نمایشگاه استانی،فروش الكترونیك كتاب، انعقاد 19 قرارداد با مراكز خارج موسسه نظارت ستاد موسسه بر 29 نمایشگاه خارجی از جمله عملكرد موسسه نشر الهدی در سال 95 بوده است.

- حضور در 21 نمایشگاه هنری

در سال 95 مطابق سالهای گذشته اداره كل همكاریهای فرهنگی وهنری سازمان فرهنگ نیز با حضور در 21 نمایشگاه هنری با موضوعات، نگار گری ، نقاشی عكاسی و هنرهای اسلامی و خوشنویسی كارنامه درخشانی از خود برجای گذاشته است.

- برگزاری 14 جشنواره موسیقی اصیل و محلی ایران درخارج كشور

برگزاری 14 جشنواره موسیقی اصیل و محلی ایران با اعزام هنرمندان این عرصه به كشور های هندوستان، بلاروس قزاقستان،تركیه،تونس،آلمان،روسیه،فیلیپین،پاكستان،مالزی،آلبانی،صربستان،بلغارستان،افغانستان از دیگر اقدامات اداره كل همكاریهای فرهنگی وهنری سازمان فرهنگ ر سالی گذشت به شمار می آید.

- برگزاری 28 هفته فیلم ایران در خارج كشور

همچنین این اداره كل برگزاری 28 هفته فیلم های ایران و یا حضور در جشنواره های بین المللی فیلم در كشور های مختلف را در كارنامه سال 95 خود ثبت كرده است كه از ان جمله می توان به هفته فیلم ایران در شهر استانبول
روزهای فیلم جمهوری اسلامی ایران در باكو،هفته فیلم ایران در ارمنستان با اكران فیلم شیار143 ارمنستان، جشنواره فرهنگی هنری( فیلم و موسیقی ) ایران اسلامی هند در دهلی‌نو،هفته فیلم ج.ا.ا در بلاروس،مشاركت جمهوری اسلامی ایران دومین جشنواره سینمایی حوزه مدیترانه در عنابه الجزایر،هفته فیلم جمهوری اسلامی ایران در قرقیزستان،
برگزاری هفته فیلم ایران در موزه سینمایی یوگسلاوی در حاشیه 61 مین دوره نمایشگاه بین‌المللی كتاب بلگراد
چهاردهمین فستیوال فیلم تیرانا،ماه فیلم‌های سینمای ایران در شهر اوبرنواتس صربستان،حضور كارگردان بوسنیایی در هیئت داوری جشنواره بین‌المللی فیلم یاس روز فیلم ایران در دانشگاه جان نزبیت بلگراد اشاره كرد.

- برگزاری پنج هفته فرهنگی ایران در كشورهای مختلف

سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی سال 95 نیز با برگزاری پنج هفته فرهنگی در كشورهای مختلف و بالعكس بر توسعه و گسترش دیپلماسی فرهنگی تاكید كرده است.
برگزاری هفته فرهنگی تركمنستان در تهران، هفته فرهنگی الجزایر در تهران، هفته فرهنگی ایران در چین، هفته فرهنگی ایران در تانزانیا در شهر دار السلام و زنگبار این هفته های فرهنگی را شامل می شوند.
سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بخش ها و حوزه های دیگری نیز به عنوان زیر مجموعه فعالیتی دارد كه در این مجال امكان بیان عملكرد سایر بخش های آن فراهم نبود و به شاخص مهمترین آنها پرداخته شد.
فراهنگ ** 1355 ** 1823 خبرنگار : علی اكبر قزوینیان ** انتشار: طاهره نبی اللهی
۰ نفر