به گزارش ایرنا، با توجه به اینكه كشورهای غربی با خلق شخصیتهای كارتونی به دنبال ترویج فرهنگ غربی در سایر كشورها به ویژه ایران هستند، ضرورت دارد جهت مقابله با این شیوه اقدامات مناسب برای هدایت مردم به سمت نوشت افزارهای ایرانی اسلامی صورت گیرد.
نهادینه شدن بستر نمایشگاه های نوشت افزار ایرانی، در حوزه دانش آموزی می تواند شخصیت های تخیلی و ساختگی غربی كه هیچ واقعیتی با دنیای واقعی ندارند از ذهن دانش آموزان ایرانی پاك شود.
نوشتافزارهای ایرانی اسلامی را باید در آستانه سال تحصیلی در نمایشگاه ها عرضه كنیم تا دانش آموزان و والدین با انواع كالاهای ایرانی از جمله كیف ، كوله ، جامدادی ، مداد و دفترهایی كه طرح شخصیتها و آثار روی آن هماهنگ با فرهنگ ما نقش بسته است آشنایی پیدا كنند.
دانش آموزان و خانواده هایشان باید بدانند كه در كشور شركت هایی در زمینه نوشت افزارهای ایرانی اسلامی فعالیت دارند كه بر روی محصولاتشان ، طرحهایی از جمله طبیعت، محیط زیست، بناهای تاریخی، داستانها و حكایات آمده در ادبیات كلاسیك ما بهره گرفتهاند نقش بسته است.
خانواده ها با انتخاب ملزومات مورد نیاز دانش آموزان برای شروع سال تحصیلی باید به آنها بیاموزند كه هدف از انتخاب كالای ایرانی تقویت تولید داخلی و عملیاتی شدن اقتصاد مقاومتی در دو كانون مهم مدارسه و خانواده است.
هر ساله نمایشگاه های انگشت شماری در استان های مختلف كشور از جمله البرز حداكثر به مدت یك یا ده روز دایر می شود كه این فرصت كوتاه نمی تواند تاثیر گذاری لازم را در بخش فرهنگ سازی نوشت افزار ایرانی و سایر ملزومات برای دانش آموزان و حتی اولیای دانش آموزان داشته باشد.
برپایی نمایشگاه های ویژه مدارس باید گسترش یابد تا دانش آموزان براساس سلیقه خود اقدام به انتخاب انواع نوشتافزار ها ، كیف ، كفش و حتی لوح های فشرده بازی های رایانه ای و آموزشی كه تولید داخل باشد، كنند زیرا در دسترس بودن این محصولات كه متناسب با فرهنگ ایرانی و اسلامی طراحی و تولید شدهاند، گامی موثر برای ترویج فرهنگ استفاده از كالای ایرانی در جامعه است.
در این روزها كه به زمان بازگشایی مدارس برای شروع سال تحصیلی جدید نزدیك می شویم باید اقدام به برپایی این نمایشگاه با شعار ' ایرانی ، ایرانی بخر' كنیم.
مدیر كل آموزش و پرورش البرز در این زمینه در گفت و گو با ایرنا افزود: نوشتافزارهای ایرانی و اسلامی ، وسیلهای برای انتقال فرهنگ به كودكان و نوجوانان است .
خسرو ساكی اظهار كرد: تولیدات داخلی در نمایشگاه های نوشت افزار ایرانی - اسلامی با هدف حمایت از تولید داخل نیز بزودی در استان البرز دایر می شود.
وی تصریح كرد: در این نمایشگاه ها باید محصولات ایرانی از جمله لوازم التحریر، كتاب ، محصولات فرهنگی و حتی نمونه هایی از كیف و كفش ایرانی با هدف معرفی برندهای داخلی دراین حوزه عرضه شود.
وی با اشاره به اینكه در برپایی این نمایشگاه ها نیاز به همكاری اتحادیه لوازم التحریر و اتاق اصناف استان البرز داریم ، خاطر نشان كرد: والدین می توانند در ساعات اعلام شده برای حمایت از كالای ایرانی و گسترش اشتغال ملی و ترویج فرهنگ ایرانی- اسلامی به این نمایشگاه ها مراجعه كنند.
مدیر كل آموزش و پرورش البرز ادامه داد: با توجه به شعار سال مبنی بر ' اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال ' این نمایشگاه ها در استان البرز با هدف تقویت تولید داخلی دایر شود تا اقتصاد مقاومتی به صورت عملیاتی محقق شود.
ساكی حمایت از تولید داخلی و مقوله اشتغال را از دیگر اهداف این نمایشگاه ها برشمرد و افزود: ارائه كتابهای تخصصی كودك و نوجوان از دیگر برنامههای این نمایشگاه ها می تواند باشد زیرا این مهم تاثیر مطلوبی در تشویق كودكان به مطالعه دارد.
وی نوشتافزارهای ایرانی و اسلامی را وسیلهای برای انتقال فرهنگ به كودكان و نوجوانان دانست و یاد آور شد: تولیدات داخلی در بخش نوشتافزار برای كاهش وابستگی به نوشتافزار خارجی باید با كیفیت بالا تولید شود.
مدیر كل آموزش و پرورش البرز به خانواده ها توصیه كرد، نوشت افزار و سایر مایحتاج مورد نیاز فرزندان خود را برای مدرسه و سایر نیازها ی آنها را از تولیدات داخلی تهیه كنند چون این حركت فرهنگی در كنار اینكه به اقتصاد كشور ما كمك می كند در ترویج فرهنگ ایرانی - اسلامی هم نقش بسزایی دارد.
ساكی در ادامه به اهمیت نوشت افزار در شكلدهی و قوام شخصیت فرهنگی دانش آموزان به ویژه در سالهای اولیه تحصیل پرداخت و گفت: این اقلام تاثیر مستقیم در ایجاد و تقویت هویت فرهنگی و دینی فرزندان ایران زمین دارد.
وی تصریح كرد: طرحهای ایرانی باعث میشود كه ذهن كودكان منحرف نشود و این اقدام فرهنگی كه با طراحی بر روی لوازم التحریر به دانشآموزان شناخته می شود بسیار تاثیرگذار است.
وی با بیان اینكه 5 سال است كه در آستانه سال تحصیلی جدید نمایشگاه های نوشت افزار های ایرانی - اسلامی از سوی آموزش و پرورش در استان البرز دایر می شود، خاطر نشان كرد: در سال اقتصاد مقاومتی باید همه ما خود را موظف به حمایت از كالای ایرانی بدانیم.
وی تصریح كرد: سال تحصیلی جدید نزدیك است و والدین و دانش آموزان اقدام به تهیه لوازم مورد نیاز برای رفتن به مدرسه می كنند به همین دلیل برپایی نمایشگاها ی نوشت افزار های ایرانی - اسلامی با قیمت مناسب در دستور كار آموزش و پرورش استان البرز قرار گرفت.
مدیر آموزش و پرورش ناحیه یك كرج نیز در این زمینه به ایرنا گفت:برای سوق دادن دانش آموزان به سوی استفاده از نوشت افزار های ایرانی - اسلامی باید به خانواده ها با توجه به شعار سال نكات آموزشی در زمینه پیامدهای منفی لوازم التحریر خارجی را هشداردهیم.
وحید یعقوبی بیان كرد: نوشت افزارهای ایرانی نیز باید جذاب ، متنوع و با كیفیت باشند تا دانش آموزان بتوانند لوازم مورد نیاز خود را انتخاب و تهیه كنند.
وی بیان كرد:كیفهای مدارس موجود در بازار با تصاویر موجودات غیر واقعی است .
وی یاد آور شد: این روزها درآستانه باز گشایی مدارس ، والدین برای خرید اقلام مورد نیاز دانش آموزان در بازار در حال رفت و آمد هستند و كیف دانش آموزان از جمله كالاهایی است كه سبك و جاد دار بودن آن برای اولیای دانش آمورزان بسیار مورد توجه قرار میگیرد اما آنچه كه كودكان به آن توجه بیشتری دارند تصاویر روی كیفهاست كه معمولا انتخابشان با این معیار انجام میشود.
مدیر آموزش و پرورش ناحیه یك كرج با اشاره به اینكه اغلب تصاویر بر روی كیفها شامل موجودات خیالی و كارتونهایی كه معمولا هیچ پیام آموزشی برای كودكان ندارند مانند بن تن و ... است.
یعقوبی تصریح كرد: در بازار باید كیفی كه دارای تصاویری با هویت ایرانی - اسلامی باشد را به فرزندانمان توصیه كنیم تا انتخاب كنند، البته با زبانی ساده نه نصیحت وار به آنها یاد آوری كنیم باید كالای ایرانی با هویت ایرانی انتخاب كنیم تا كشور در شكوفایی اقتصاد و تولید داخلی سهمی داشته باشیم.
وی اضافه كرد: از آنجاكه كیف هر روز با دانشآموز است و دانشآمو علاوه بر تصاویر كیف خود، كیفهای همكلاسشیهایش را هم میبیند، تلاش در جهت پیام رسانیهای صحیح توسط تصاویر درج شده بر روی كیفها از موارد مهمی است كه نباید مورد غفلت واقع شود.
وی تاكید كرد: اولیای دانش آموزان باید از خرید هرگونه لوازم التحریر با نقوش غربی پرهیز كنند.
استان البرز 440 هزار دانش آموز دارد.
2819 /1535خبرنگار: مهین مالمیر**انتشار دهنده:داریوش غفاری
ضرورت فرهنگ سازی برای استفاده از نوشت افزار با نقوش ایرانی اسلامی
۱۳ شهریور ۱۳۹۶، ۸:۳۱
کد خبر:
82654097
كرج - ایرنا- نهادینه شدن فرهنگ استفاده از نوشت افزار و كیف دانش آموزی با نقوش ایرانی اسلامی در جامعه نیازمند فرهنگ سازی است تا نخستین گزینه انتخابی دانش آموزان و والدین در خرید لوازم مورد نیاز برای مدرسه، اینگونه محصولات باشد.