۱۳ شهریور ۱۳۹۶، ۱۳:۵۱
کد خبر: 82654554
T T
۰ نفر
جشن عيد غدير در 80 بقعه و امامزاده استان كرمان برگزار مي شود

كرمان - ايرنا - معاون اداره كل اوقاف و امور خيريه استان كرمان گفت: جشن روز و شب عيد غدير در 80 بقعه و امامزاده اين استان برگزار مي شود.

به گزارش ايرنا حجت الاسلام سيد رضا فاطمي روز دوشنبه در جمع خبرنگاران با بيان اينكه دهه امامت و ولايت از عيد قربان تا غدير ناميده شده است افزود: غدير عيدالله اكبر است و برگزاري جشن و برنامه هاي غدير كاري حساس و با ارزش است.
وي تاكيد كرد: اداره كل اوقاف و امور خيريه استان كرمان در روز عرفه در 50 امامزاده و بقعه اين استان دعاي عرفه و در بيش از 10 امامزاده و بقعه نماز عيد قربان را برگزار كرد.
معاون اداره كل اوقاف و امور خيريه استان كرمان افزود: محافل انس با قرآن كريم نيز روز شنبه 11 ذي الحجه در بيش از 20 بقعه و امامزاده استان كرمان برگزار شد.
وي به برگزاري آيين سخنراني در بقاع و حضور 21 روحاني متخصص امر ولايت در امامزادگان شهرهاي كرمان، بم و بافت اشاره كرد و گفت: اين افراد جايگاه ولايت و ولايتمداري را مورد بحث و تببين قرار مي دهند.
وي تاكيد كرد: نشست هاي صنفي، تقدير از خيرين و برگزاري زيارت جامعه كبيره از جمله برنامه هاي دهه كرامت و امامت در امازادگان استان كرمان است.
حجت الاسلام فاطمي با بيان اينكه برخي موقوفات استان كرمان مانند موقوفه آقا لطفعلي خان، ظهيرالدوله و تكيه مدير الملك در زمينه غدير است تصريح كرد: از ابتداي سال جاري تاكنون 23 وقف در استان كرمان ايجاد شده است.
وي گفت: همايش بانوان ولايي در 34 امامزاده و بقعه استان كرمان طي هفته ولايت و امامت برگزار مي شود.
وي به برگزاري برنامه هايي در دهه ولايت و امامت در امامزادگان استان اشاره كرد و گفت: 23 امامزاده كرمان در زمينه راه اندازي كاروان هاي شادي جشن ولايت توسط اوقاف اعلام آمادگي كرده اند.
وي گفت: شب عيد غدير نيز در 68 امامزاده استان كرمان برنامه مديحه سرايي برگزار مي شود.
معاون اداره كل اوقاف و امور خيريه استان كرمان به شعرخواني آييني در مدح امام علي (ع) و ائمه اطهار (ع) در بيش از 30 بقعه و امامزاده استان كرمان در دهه امامت و ولايت اشاره كرد و گفت: خطبه غدير نيز در بقاع و امامزادگان استان كرمان قرائت و خدام سادات تجليل مي شوند.
وي بيان كرد: امروزه حجمه فرهنگي مسموم غرب از بيرون بيشتر در زمينه ولايت است لذا بايد در زمينه ولايتمداري آگاه سازي كرد.
وي گفت: پيامبر مكرم اسلام حضرت محمد (ص) قبل از آنكه وارد غدير شود در 2 موقعيت حساس منا از امنيت اجتماعي مسلمانان و عفو خون هاي به ناحق ريخته شده و در دومين خطبه قبل از غدير در منا در اجتماع مسلمانان به اخلاص عمل و دلسوزي بين امام مسلمين پرداخت.
وي اظهار كرد: طبق فرمان الهي در عيد غدير دستور الهي به پيامبر (ص) چنين بود كه نبوت شما به پايان رسيده و اسم اعظم و ميراث علم را به علي (ع) بسپار كه او اولين مومن است.
معاون اداره كل اوقاف و امور خيريه استان كرمان گفت: لقب اميرالمومنين (ع) نيز به دستور جبرئيل از جانب پرودگار در غدير به حضرت علي (ع) اهدا شد.
وي افزود: پيامبر اسلام حضرت محمد (ص) مردم را در غدير خم جمع كرد زيرا غدير خم جايي بود كه حجاج بعد از حج از هم جدا مي شدند و همه مسلمانان بعد از حج در اين مكان حضور داشتند.
وي ادامه داد: مكان غدير حادثه بزرگ غدير خم را در اذهان مسلمانان تداعي مي كند و غدير بزرگترين همايش تاريخي اسلام است.
وي تصريح كرد: بيش از 120 هزار نفر در حج الوداع حضور داشتند حتي در روز غدير برخي كه در مكه بودند در غدير خم شركت كردند.
حجت الاسلام فاطمي با بيان اينكه پيامبر در عيد غدير، 2 اقدام عملي انجام دادند اظهار كرد: اول بالا بردن دست اميرالمومنين (ع) و بالا بردن دست حضرت علي و بيعت گرفتن با قلب و زبان مسلمانان بود.
نهم تا هجدهم ذي الحجه از عيد قربان تا غدير با عنوان دهه امامت و ولايت ناميده شده است.
خبرنگار و انتشار دهنده: نجمه حسني*
3029