به گزارش ايرنا، ساخت استخر فاروج از مصوبات دور دوم سفر هيات دولت نهم است.
اين پروژه در سال 89 كلنگ خورد و قرار بود 2 سال بعدش به بهره برداري برسد اما تاكنون ناتمام مانده است.
برخي از دست اندركاران امور ورزشي در فاروج بالا بودن سرانه ورزشي اين شهرستان را كه افزون بر يك متر مربع رسيده است، مانعي براي توسعه فعاليت هاي متنوع ورزشي و ايجاد فضاهاي مورد نياز و علاقه مردم از جمله استخر شنا مي دانند.
يكي از فعالان حوزه ورزش در اين باره گفت: اجراي طرح هاي متعدد ورزشي، بدون توجه به نياز شهروندان، فاروج را در رتبه اول استان خراسان شمالي از نظر سرانه فضاي ورزشي قرار داده و اين راه را بر ايجاد و توسعه ديگر فضاهاي ورزشي بسته است.
علي حاجي پور اظهار كرد: اين شهرستان از لحاظ سرانه ورزشي با 147 سانتي مترمربع به ازاي هر نفر، رتبه نخست استان را دارد و رتبه دهم را در بين شهرستان هاي كشور كسب كرده است.
اين ورزشكار بيان داشت: ساخت گود ورزش هاي باستاني يكي از برنامه هاي كارشناسي نشده در شهرستان است كه از بعد از افتتاح هنوز قفل اين ورزش در شهرستان باز نشده است.
وي گفت: ساخت اين استخر كه از آن به عنوان پيشرفته ترين استخر خراسان شمالي ياد مي شد در فضايي به وسعت هزار و 150 مترمربع و با اعتبار اوليه 12 ميليارد ريال آغاز شد و قرار بود در سال 91 به بهره برداري برسد.
وي يادآورشد: قرار بود براي ساخت استخر فاروج هرسال 400 ميليارد ريال از محل اعتبارات استان با مسئوليت اداره كل ورزش و جوانان هزينه شود و اگرچه مقرر شده بود اين طرح در سال 91 به بهره برداري برسد اما با پايان اين سال، نه تنها افتتاح نشد بلكه با پيشرفت 50 درصدي و بدهي به پيمانكاران، اجراي آن متوقف شد
فرماندار شهرستان فاروج نيز گفت: ساخت استخر ورزشي اين شهرستان در صورت توافق با بخش خصوصي، شتاب مي گيرد هادي رجائي نيا اظهار كرد: يك سرمايه گذار به سازمان برنامه و بودجه و اداره كل ورزش و جوانان معرفيشده و در صورتي كه توافقات لازم به دست آيد، طرح به بخش خصوصي واگذار مي شود.
رجايي نيا افزود: اگر با سرمايه گذارفعلي توافق لازم صورت نگيرد بايد براي جذب سرمايه گذار جديد اقدام كنيم.
وي گفت: در صورتي كه هيچ كس مايل به سرمايه گذاري در اين طرح نباشد بايد دلايل توجيهي مبني بر عدم سرمايه گذاري در آن را به استان ارسال كرده و استخر را به حالت دولتي برگرداند.
فرماندار شهرستان فاروج گفت: از سال 93 اين استخر جزو طرح هايي شد كه بايد به بخش خصوصي واگذار شود و از آن سال به بعد هم اجازه تامين اعتبارات دولتي براي اين بخش داده نشده است.
ساخت استخر دانش آموزي فاروج
بر مبناي سياست هاي آموزش و پرورش، آموزش ورزش شنا براي دانش آموزان پايه سوم ابتدايي ضروري است اما در شهرستان فاروج با بيش از هفت هزار دانش آموز استخر شنا وجود نداشت.
از طرف ديگر با توجه به اينكه طرح ساخت استخر عمومي فاروج هم به كندي پيش مي رفت در اوايل تابستان سال 91 ساخت دومين استخر شناي فاروج در حالي كه استخر نخست هنوز كمتر از 40 درصد پيشرفت فيزيكي داشت؛ آغاز شد.
اين استخر ويژه دانش آموزان بود و قرار بود بر خلاف استخر نخست، از محل اعتبارات ملي احداث شود.
در همان زمان 900 ميليون ريال اعتبار ملي براي شروع ساخت آن مصوب و پنج ميليارد ريال اعتبار اوليه نيز براي آن منظور شد.
بر اساس مصوبه شوراي آموزش و پرورش، مقرر شد اين استخر با توجه به جنبه آموزشي، بدون سونا و جكوزي ساخته شود و بيشتر فضاي آن نيز به مخزن اصلي اختصاص يابد.
فرماندار فاروج در خصوص اين استخربدون اشاره به رقم اعتباري آن گفت: امسال اعتبارخوبي براي اين طرح پيش بيني شده است كه اميدواريم شاهد بهره برداري از آن باشيم.
سرانه ورزشي شهرستان 52هزار نفري فاروج افزون بر يك متر مربع است.
7185/ 7187/ 6042 خبرنگار: مرضيه مهربان انتشاردهنده: سيدحسين قدسي
فاروج- ايرنا- شهروندان فاروج در حالي منتظر تكميل استخر ورزشي اين شهر هستند كه اين پروژه اعتبار دولتي ندارد و بخش خصوصي نيز هنوز براي اجراي آن وارد عرصه نشده است.