۱۷ شهریور ۱۳۹۶، ۱:۳۲
کد خبر: 82658473
T T
۰ نفر
اتحادیه جهانی علمای مسلمان خواستار حمایت جدی از مسلمانان میانمار شد

آنكارا- ایرنا- اتحادیه جهانی علمای مسلمان روز پنجشنبه با صدور بیانیه ای خواستار حمایت جدی از مسلمانان میانمار شد و بنیادها و سازمان های خیریه را به یاری رسانی به پناهجویان آراكان فراخواند.

به گزارش ایرنا و به نقل از خبرگزاری آناتولی، در این بیانیه با اشاره به كشتار مسلمانان آراكان توسط ارتش و بودایی های افراطی میانمار، حمایت از مسلمانان آراكان واجب اعلام شده و آمده است: رهبران كشورهای جهان اسلام باید عاملان خشونت و كشتار در میانمار را تحریم اقتصادی و سیاسی كنند.
همچنین در این بیانیه از رسانه‌ها و علمای دینی نیز خواسته شده است كه به مسئولیت خود در این زمینه عمل كنند.
علی قره‌‌داغی دبیركل اتحادیه جهانی علمای مسلمان نیز با صدور بیانیه ای جامعه جهانی را به نجات مسلمانان آراكان فراخواند و تاكید كرد: موضوع خطبه‌های فردا در نماز جمعه باید مسلمانان غیرنظامی مظلوم و بدون دفاع آراكان باشد.
وی مسلمانان را به برپایی تظاهرات علیه ظلم و خشونت در میانمار فراخواند و قتل عام و مهاجرت اجباری مسلمانان آراكان را مایه شرم جهان دانست و خواستار نجات مسلمانان از دست ظالمان شد.
به گزارش ایرنا، روهینگیایی ها اقلیتی مسلمان در كشور عمدتا بودایی میانمار هستند كه كشور میانمار آنها را بنگلادشی و دولت بنگلادش آنها را میانماری می دانند.
كشتار مسلمانان روهینگیایی در میانمار در روزهای اخیر شدت گرفته و این دومین بار در سالجاری میلادی است كه خشونت ها علیه مسلمانان، موج عظیمی از آوارگان را به وجود می آورد.
براساس گزارش كمیساریای پناهندگان سازمان ملل در روزهای اخیر، دهها هزار نفر از مسلمانان اقلیت روهینگیایی برای فرار از خشونت ها، با قایق و پای پیاده از مرز میانمار عبور كرده و وارد بنگلادش شده اند.
دولت میانمار اعلام كرده كه بیش از 2 هزار و 600 خانه در شمال غرب این كشور و در استان راخین در یك هفته تنش در این استان، در آتش سوخته است.
وضعیت جمعیت حدود یك میلیون و یكصد هزار نفری مسلمانان روهینگیایی و نحوه برخورد با آنها، بزرگ ترین چالش 'آنگ سان سوچی' رهبر ملی میانمار است كه برخی ها از او به دلیل سكوت در برابر نارضایتی‌ های این جامعه اقلیت انتقاد می‌كنند.
خاورم/1905**انتشار دهنده: حسن فاخری