۱۸ شهریور ۱۳۹۶، ۱۲:۵۸
کد خبر: 82659360
T T
۰ نفر
شیوع بیماری فیبریلاسیون دهلیزی قلب در سالمندان 3 برابر است

تهران-ایرنا- رئیس انجمن الكتروفیزیولوژی قلب ایران گفت: بیماری فیبریلاسیون دهلیزی قلب یكی از عوامل مهم سكته مغزی است كه با افزایش سن به خصوص بعد از 80 سالگی شیوع آن حدود سه برابر می شود.

به گزارش خبرنگار سلامت ایرنا، زهرا امكانجو، روز شنبه در اولین كنگره فیبریلاسیون دهلیزی قلب در بیمارستان قلب شهید رجایی افزود: آمار دقیقی از میزان شیوع و بروز بیماری فیبریلاسیون دهلیزی قلب در كشور وجود ندارد چون ثبت این بیماری و آمارگیری از آن در مراكز محدودی انجام می شود.
وی گفت: بر اساس تخمین ها و آمارهای جهانی حدود 3 / 1 درصد افراد بین 60 تا 80 سال به بیماری فیبریلاسیون دهلیزی قلب مبتلا هستند اما شیوع این بیماری در افراد بالای 80 سال به حدود پنج درصد می رسد و با توجه به افزایش سالمندی در ایران و جهان پیش بینی می شود شیوع این بیماری تا 50 سال آینده در دنیا 5 / 2 برابر بشود.
عضو هیات علمی مركز آموزشی، تحقیقاتی و درمانی قلب شهید رجانی افزود: بیماری فیبریلاسیون دهلیزی قلب بر اثر اختلالات الكتریكی در قلب موجب بی نظمی ضربان قلب و اختلال در انقباض و ضربان قلب می شود و به همین علت در عروق فرد لخته ،ایجاد می شود و این لخته می تواند در مسیر گردش خون در عروق اختلال ایجاد كند و موجب بروز سكته شود.
وی ادامه داد: بیماری فیبریلاسیون دهلیزی اگر در فرد به موقع و زود تشخیص داده نشود و به موقع درمان شروع نشود در صورت مزمن شدن بیماری، درمان آن دشوار خواهد بود.
امكانجو افزود: گاهی به علت تخریب ساختمان قلب در این بیماری امكان درمان فرد مبتلا وجود ندارد. در این صورت مجبوریم نامنظمی ضربان قلب را بپذیریم و تلاش كنیم كه فقط تعداد ضربان قلب در دقیقه كافی باشد، در این صورت فرد همواره با خستگی، سردرد و عوارض این بیماری درگیر خواهد بود.
وی گفت: درمان معمول بیماری فیبریلاسیون دهلیزی قلب، استفاده از داروهای رقیق كننده است كه البته این درمان نیز عوارض خاص خود را دارد و ممكن است خطر خونریزی به خصوص خونریزی های داخلی را افزایش دهد. گاهی نیز مجبوریم از شوك الكتریكی برای درمان بیمار استفاده كنیم ، درمان ها و داروهای جدیدتری نیز به بازار آمده است كه متاسفانه تحت پوشش بیمه نیستند و برای بیمار گران تمام می شود.
امكانجو افزود: یكی از این درمان ها كوركردن قسمت موشكی كنار دهلیز چپ قلب است كه معمولا عوارض چندانی ندارد و فرد حتی می تواند داروهای رقیق كننده خون را هم قطع كند اما هنوز این روش در ایران تحت پوشش بیمه قرار نگرفته است.
وی گفت: علاوه بر فشار خون بالا، چاقی، چربی خون و استعمال دخانیات، تنگی نفس در هنگام خواب نیز از جمله عوامل خطر بیماری فیبریلاسیون دهلیزی قلب است. رئیس انجمن الكتروفیزیولوژی قلب ایران تاكید كرد: افرادی كه دچار این عارضه هستند باید هر چه سریع تر با مراجعه به كلینیك های درمان اختلال خواب این مشكل را بر طرف كنند در غیر این صورت با افزایش سن خطر بروز بیماری فیبریلاسیون دهلیزی قلب در بین آنها بسیار بیشتر می شود.
فیبریلاسیون دهلیزی (به انگلیسی: Atrial fibrillation) كه گاه در پزشكی ای فیب (ِAFib) نیز نامیده می‌شود، شایع‌ترین نوع آریتمی قلبی است كه تحریك الكتریكی مسیر مشخصی را در قلب طی نمی‌كند. فیبریلاسیون دهلیزی هنگامی رخ می‌دهدكه در دهلیزها موج الكتریكی تحریك جهت مشخصی نداشته باشد یعنی سلول های عضلانی دهلیز به صورت نامنظم تحریك و درنتیجه منقبض می‌شوند؛در نتیجه انقباض منظم دهلیز وجود ندارد پس دهلیزها نمی‌توانند خون را به صورت كامل به بطن‌ها پمپ كنند و نیز ضربان‌های بطن از دهلیز پیروی نمی كنند و بطن بدون نظم طبیعی و بدون پیروی و انتظار دهلیز، منقبض می‌شود.
خبرنگار: افشین شاعری ** انتشار: لیلا خطیب زاده
اجتمام 3063 ** 1776
۰ نفر