مهرداد بازيار دوشنبه در گفت و گو با ايرنا افزود: اين اختراع به شماره 93090 در اداره ثبت مالكيت ها و اختراعات به ثبت رسيده است و به گونه اي است كه بدون حضور نيروي انساني، آبياري مزارع و باغ ها را به طور هوشمند انجام مي دهد و از هدر رفتن آب جلوگيري مي كند.
وي ادامه داد:با طراحي و ساخت اين سيستم كه به طورآ زمايشي در يكي از باغ هاي مركبات كازرون نصب شده است علاوه بر ميزان آب واقعي مورد نياز به باغ ها و مزارع مي رسد، هزينه كارگر هم كاهش مي يابد.
عبدالله نياكان باغداري كه اين سيستم را براي اولين بار نصب كرده است گفت:براي جلو گيري ازهدر رفت آب و صرفه جويي در مصرف آب هر جا حتي در خارج از استان جويا شدم كه سيستمي پيدا كنم موفق نشدم تا اينكه سيستم جديد را خريداري و نصب كردم كه از زمان نصب تاكنون هم در آب صرفه جويي شده است هم مزارع بدون حضور كارگر و يا باغدار بموقع آبياري مي شود و هم در مصرف برق در موقع اوج مصرف صرفه جويي مي شود.
وي گفت: اين سيستم را حدود يك ميليون تومان خريداري كردم كه نسبت به دستگاه هايي كه توانايي اين كار را نداشتند 20 برابر ارزان تر است.
محمد ياسين ديواني مخترع اين سيستم گفت: اين دستگاه هوشمند قادر است به طور خودكار زمين هاي مختلف كشاورزي را براساس نوع كشت به ميزان مورد نياز در تمام ساعات شبانه روز آبياري كند.
وي در مصاحبه با ايرنا افزود: از ويژگي اين سيستم هوشمند اين است كه به طور خودكار ساعت اوج مصرف برق را شناسايي مي كند و غيرفعال خواهد شد و آبياري متوقف مي شود.
اين مخترع جوان كازروني گفت: از ويژگي هاي ديگراين سيستم اين است كه زمان شروع آبياري و اتمام آن و ميزان آبياري به هر مزرعه از طريق تلفن همراه به كشاورز درهر كجا كه باشد اطلاع رساني مي كند.
ديواني ادامه داد: اين سيستم كه نمونه خارجي ندارد براي اولين بار در يكي از باغ هاي كازرون نصب شده است كه كشاورز از ميزان عملكرد اين سيستم در كاهش هدر رفتن آب و كاهش مصرف برق و عدم نياز به نيروي انساني براي باز وبسته كردن شيرو تقسيم آب در شبانه روز اظهار رضايت كرد.
كازرون در 120 كيلومتري غرب شيراز است.
خبرنگار:ناصر درخشنده ** انتشاردهنده:غلامرضا مالك زاده
7372 /1876
شيراز - ايرنا- كارشناس اداره جهاد كشاورزي كازرون اعلام كرد: اختراع جوان كازروني كه سيستم كنترل بهينه سازي الگوي مصرف آب در كشاورزري نام دارد و مورد تاييد اين اداره است.