۲۰ شهریور ۱۳۹۶، ۱۲:۴۴
کد خبر: 82661255
T T
۰ نفر
معاون وزير نيرو: 25 درصد از ظرفيت جديد توليد برق به انرژي هاي نو اختصاص مي يابد

تهران- ايرنا- معاون وزير نيرو گفت: در چهار سال آينده، 25 درصد از كل ظرفيت نصب شده جديد در كشور از محل انرژي هاي نو تامين مي شود.

به گزارش روز دوشنبه ايرنا از وزارت نيرو، «سيدمحمد صادق زاده» افزود: اكنون حدود 90 درصد از ظرفيت نصب شده انرژي‌هاي پاك در كشور متعلق به انرژي بادي و خورشيدي است كه اميدواريم در سال آينده سهم انرژي بادي و خورشيدي هر كدام به تنهايي به 450 تا 500 مگاوات از كل انرژي‌هاي نصب شده پاك در كشور برسد.
معاون وزير نيرو كه رياست سازمان انرژي‌هاي تجديدپذير و بهره‌وري انرژي برق (ساتبا) را به عهده دارد، در مورد مزيت استفاده از انرژي‌هاي نو در كشور به‌ويژه انرژي خورشيدي اظهار كرد: به دليل تابش مناسب نور خورشيد در كشور در طول سال ما از ظرفيت خوبي در اين زمينه برخوردار هستيم، علاوه بر اين، استفاده از نيروگاه‌هاي خورشيدي كوچك باعث مي‌شود تا نياز به نصب پست‌هاي عظيم برق در كشور براي تنظيم ولتاژها از بين برود.
وي اضافه كرد: راه‌اندازي هر نيروگاه خورشيدي مي‌تواند اشتغال پايدار ايجاد كند و برآوردها نشان مي‌دهد با رساندن ظرفيت توليد پنل‌هاي خورشيدي به 450 مگاوات در سال مي‌توان حدود 150 هزار شغل پايدار ايجاد كرد.
وي گفت: پارسال حدود 25 هزار شغل پايدار در زمينه انرژي‌هاي نو در كشور ايجاد شد و اميدواريم در سال‌هاي آينده اين ميزان را به 250 هزار شغل برسانيم كه فقط 200 هزار شغل آن در زمينه بهره‌برداري از اين نيروگاه‌ها خواهد بود.
رييس سازمان انرژي‌هاي تجديدپذير و بهره‌وري انرژي برق تاكيد كرد: همچنين مي‌توان حدود 125 هزار شغل را به صورت غيرمستقيم در اين زمينه ايجاد كرد.
صادق زاده گفت: از جمله مزيت‌هاي ديگر استفاده از نيروگاه خورشيدي، پايين بودن هزينه تمام شده آن‌هاست كه روز به روز نيز اين هزينه‌ها در حال كاهش است، به گونه اي كه بسياري از كشورها ترغيب شده‌اند به سمت توسعه اين نوع نيروگاه‌ها حركت كنند.
وي در پاسخ به اين سوال كه آيا در كشوري كه انرژي‌هاي فسيلي به وفور يافت مي‌شود، حركت به سمت انرژي‌هاي نو مقرون به صرفه است، گفت: علاوه بر مزيت هايي كه تاكنون در مورد توسعه انرژي‌هاي نو گفته شد، بايد اشاره كرد كه اگر در هزينه تمام شده توليد هر كيلووات ساعت برق، هزينه‌هاي سوخت و يارانه‌هاي سوخت را به حساب آوريم مي‌توان گفت كه همين اكنون نيز هزينه توليد برق از انرژي خورشيدي ارزان‌تر از نيروگاه‌هاي حرارتي است.
وي در مورد دستاوردهاي وزارت نيرو در زمينه توليد داخلي پنل هاي خورشيدي گفت: خوشبختانه در 2 سال اخير 2 اتفاق مهم در زمينه انرژي‌هاي نو در كشور افتاده، نخست اينكه دانش فني و تحقيقات بنيادين در زمينه انرژي‌هاي نو در كشور بسيار پيشرفت كرده است و ما هم اكنون بيش از 20 گروه تحقيقاتي داريم كه در اين زمينه تحقيق مي‌كنند و دوم اينكه انرژي‌هاي نو در سال‌هاي اخير جايگاه بسيار مناسبي در سبد انرژي كشور پيدا كرده‌اند.
صادق زاده افزود: قبل از سال 95 تقريباً انرژي خورشيدي جايگاه چنداني در سبد انرژي كشور نداشت اما اكنون اينگونه نيست و ما در اين زمينه چندين خط توليد پنل هاي خورشيدي در كشور راه اندازي كرده ايم.
وي تصريح كرد: خط توليد پنل هاي خورشيدي در شيراز كه در سال گذشته افتتاح شد، يكي از مدرن‌ترين خط توليدهاي دنيا و داراي ظرفيتي بيش از 250 مگاوات در سال است كه اكنون حدود 130 مگاوات را به‌صورت تمام مكانيزه توليد مي‌كند.
معاون وزير نيرو ادامه داد: خط توليد پنل‌هاي خورشيدي در شيراز با همتاهاي خود در كشورهايي مثل آلمان برابري مي‌كند و حتي شايد بتوان گفت از آن نيز پيشرفته تر است.
وي تاكيد كرد: با افتتاح خط توليد شيراز، ظرفيت توليد پنل هاي خورشيدي در داخل كشور به حدود 210 مگاوات مي‌رسد كه توسط پنج شركت خصوصي در پنج شهر فيروز، مشهد، شيراز، يزد و سمنان توليد مي‌شود.
صادق زاده خاطرنشان كرد: در يكي دو سال پيش رو، خط توليد 50 مگاواتي در بجنورد، 100 مگاواتي در كرج و 200 مگاواتي در قشم و ساير شهرهاي ايران نيز به بهره‌برداري مي رسد.
وي تاكيد كرد: با افتتاح اين طرح‌ها، ظرفيت توليد پنل‌هاي خورشيدي در كشور به حدود 500 مگاوات در سال مي‌رسد.
براي آگاهي از آخرين اخبار اقتصادي ايران و جهان با كانال اقتصادي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
IRNAeco@
اقتصام **9189 **2025**خبرنگار: اسماعيل داودي **انتشار: ليلا جودي
۰ نفر