«رضا تركاشوند» روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: این محصول به كشورهای افغانستان، قطر و عراق صادر شده است.
وی اظهار داشت: صادرات تخم مرغ به دلیل اعلام سال گذشته سازمان دامپزشكی در خصوص بروز بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان متوقف شده بود كه این منع صادراتی تا خرداد ماه امسال نیز ادامه داشت و اكنون ممنوعیتی برای صادرات نداریم.
** 12 میلیون قطعه مرغ پارسال در اثر بیماری آنفلوانزا تلف شد
رئیس اتحادیه سراسری مرغداران تخم گذار تولید تخم مرغ سال گذشته را 940 هزارتن عنوان كرد و گفت: اواخر سال گذشته و ابتدای امسال به دلیل بروز بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، نزدیك 12 میلیون قطعه مرغ تخم گذار از بین رفتند.
تركاشوند افزود: امسال توانستیم با مدیریت و برنامه ریزی، گله های از دست رفته را جایگزین كنیم به طوری كه روند فعلی تولید متعادل است و مشكلی در این زمینه نداریم.
وی با بیان اینكه اكنون ماهانه 75 هزارتن تخم مرغ در كشور تولید می شود، اضافه كرد: روند تولید به گونه ای است كه در نیمه دوم سال به همراه افزایش تقاضا تولید نیز ارتقا می یابد.
به گفته رئیس اتحادیه سراسری مرغداران تخم گذار، اولویت اول فعالان این عرصه، تامین تخم مرغ مورد نیاز كشور است و در صورت وجود مازاد تولید سالانه نزدیك 10 درصد به كشورهای هدف صادر می شود.
وی اظهارداشت: امسال با توجه به شرایط كشش بازار داخلی و قیمت ها به نظر می رسد بخش عمده تولید به مصرف داخلی برسد.
** قیمت منطقی هر كیلو تخم مرغ 45 هزارریال
تركاشوند درباره قیمت این محصول اظهار داشت: اكنون قیمت جوجه و نهاده های تولید از جمله ذرت و كنجاله سویا متعادل است به طوری كه نرخ هر قطعه جوجه مرغ تخم گذار بین 28 تا 30 هزارریال و همچنین قیمت ذرت بین 6 هزار و 500 تا 8 هزار ریال و كنجاله سویا بین 12 تا 14 هزار ریال است.
وی قیمت منطقی هر كیلوگرم تخم مرغ را بر حسب هزینه های تولید 45 هزارریال برشمرد و گفت: اكنون هر كیلوگرم تخم مرغ درب مرغداری ها با نرخ 42 هزارریال به فروش می رسد كه برای مصرف كننده و تولید كننده به صرفه بوده و سبب ضرر تولیدكنندگان نیز نشده است.
به گزارش ایرنا، تخم مرغ عالی ترین منبع پروتئینی و دارای 9 اسیدآمینه ضروری است كه همه مواد ویتامینی و معدنی از جمله كلسیم، سدیم، ید، سلنیم، كولین و ویتامین های А، B، D و ث را در خود دارد.
سال گذشته 940 هزارتن تخم مرغ در كشور تولید شد كه بخش عمده به مصرف داخلی و بخشی از آن صادر شد.
در دولت یازدهم قیمت ذرت در دامنه هفت هزار تا هشت هزار ریال و نرخ كنجاله سویا به طور متوسط 12 هزار و 500 تا 15 هزار ریال تثبیت شد.
صنعت طیور كشور سالیانه به 8.5 میلیون تن ذرت و كنجاله سویا نیاز دارد كه 65 درصد آن از طریق واردات تامین می شود.
چندی پیش نیز نرخ ذرت اوكراین از 6 هزار و 200 ریال به هشت هزار و 500 ریال و ذرت برزیلی از هفت هزار و 500 ریال به 9 هزار و 300 ریال رسیده بود كه با ورود شركت پشتیبانی امور دام به بازار نرخ این محصولات متعادل شد.
براساس گزارش سال 2013 كمیسیون بین المللی تخم مرغ، ایران با سرانه مصرف بین 185 تا 190 عدد رتبه 21دنیا را داشت در حالی كه از لحاظ تولید این محصول رتبه 10 دنیا را دارد.
در بین 33 كشور مكزیك با مصرف سالیانه 335 عدد پرمصرف ترین و هند با مصرف سالیانه 62 عدد كمترین مصرف تخم مرغ را داشته اند.
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با كانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
IRNAeco@
اقتصام**9186*2025**گزارش: هما همت خواه**انتشار: لیلا جودی
رئیس اتحادیه سراسری مرغداران تخم گذار به ایرنا خبر داد:
صادرات بیش از 6 هزارتن تخم مرغ در سه ماهه اخیر
۲۰ شهریور ۱۳۹۶، ۱۳:۲۱
کد خبر:
82661316
تهران - ایرنا - رئیس اتحادیه سراسری مرغداران تخم گذار روند فعلی تولید را مناسب دانست و گفت: نه تنها كمبودی در زمینه تولید تخم مرغ نداریم بلكه از خردادماه امسال تاكنون بیش از 6 هزار و 200 تن تخم مرغ به كشورهای هدف صادر شده است.