۲۲ شهریور ۱۳۹۶، ۲۱:۴۴
کد خبر: 82664234
T T
۰ نفر
استاندار: هيچ مانعي براي سرمايه گذاري تجارافغان در سيستان و بلوچستان وجودندارد

زاهدان - ايرنا - استاندار سيستان و بلوچستان گفت: با توجه به سياست جمهوري اسلامي ايران مبني بر تقويت ارتباطات و مبادلات اقتصادي با كشورهاي همسايه نه تنها هيچ مانعي براي سرمايه گذاري تجار افغانستاني در اين استان وجود ندارد بلكه آماده سرمايه گذاري هاي مشترك در ساخت كارخانجات هستيم.

به گزارش ايرنا علي اوسط هاشمي چهارشنبه شب در نشست كميسيون مشترك مسئولان استان سيستان و بلوچستان با والي و مسئولان ولايت قندهار افغانستان در زاهدان روان سازي ارتباطات را زمينه ساز توسعه همه جانبه در بخش هاي مختلف دانست و افزود: مردم ايران و افغانستان با درهم آميختگي فرهنگي داراي مشتركات زيادي هستند كه مي توان از آن به بهترين نحو براي افزايش مبادلات اقتصادي و اجتماعي بهره گرفت.
وي ادامه داد: با توجه به تاكيد دولت دوازدهم بر توسعه روابط جمهوري اسلامي ايران با كشورهاي همسايه و ايجاد معاونت اقتصادي در وزرات خارجه و توسعه نقش اقتصادي در كشورهاي همسايه، استان سيستان و بلوچستان نيز آمادگي لازم را براي به اشتراك گذاشتن داشته هاي خود با كشورهاي دوست و همسايه از جمله افغانستان دارد.
استاندار سيستان و بلوچستان با بيان اينكه آماده تامين انرژي از جمله برق و گاز مورد نياز كشور افغانستان در آينده نزديك از اين استان هستيم، گفت: تا زمان اجراي طرح لوله كشي گاز به زابل و انتقال آن به داخل افغانستان نيز مي توان گاز را به صورت فشرده هر اندازه كه مورد نياز اين كشور باشد در اختيار تجار و بازرگانان قرار داد.
وي تصرح كرد: سيستان و بلوچستان آمادگي راه اندازي يك كنسرسيوم مشترك با افغانستان براي تامين نيازهاي اين كشور در زمينه هاي مختلف نيروگاه، زيرساختي، واحدهاي صنعتي و غيره را دارد.
هاشمي تاكيد كرد: مشكلات تجار و بازرگانان افغانستاني نظير اقامت، ويزا و غيره براي افزايش ارتباطات بزودي مرتفع خواهد شد.
وي با بيان اينكه بندر اقيانويسي چابهار فرصت ارزشمند بازار بيش از 2 ميليارد نفري اقيانوس هند را براي كشور افغانستان فراهم كرده است گفت: براي تسهيل در سرمايه گذاري بيشتر تجار افغان ما حاضريم سود بازرگاني را در اين بندر مهم تا 25 درصد تخفيف دهيم.
استاندار سيستان و بلوچستان اظهار داشت: مي توان از هامون درشمالي ترين نقطه سيستان و بلوچستان تا مكران در جنوبي ترين نقطه فرصت هاي فراوان سرمايه گذاري مشترك بين 2 كشور ايران و افغانستان را فراهم كرد و اين استان آماده سرمايه گذاري هاي مشترك در ساخت كارخانجات مختلف در رامشار، خط كشتيراني در چابهار و غيره است.
وي از راه اندازي فرودگاه بين المللي چابهار در آينده نزديك خبر داد و افزود: ضمن افزايش خطوط هوايي بايد خط كشتيراني نيز ايجاد شود.
استاندار سيستان و بلوچستان با بيان اينكه جمهوري اسلامي ايران افزون بر 940 ميليون دلار در بندر چابهار سرمايه گذاري كرده است، گفت: فعالان اقتصادي افغانستان مي توانند از فرصت هاي سرمايه گذاري در دست اقدام در بندر چابهار نظير بندر، پتروشيمي، شيلات و غيره بهترين استفاده را ببرند.
هاشمي با بيان اينكه بايد روابط اقتصادي ايران و افغانستان به بلنداي تاريخ و تمدن منطقه گسترش يابد گفت: با توجه به برنامه توسعه سواحل مكران كه هر كيلومتر آن فرصت طلايي براي امور اقتصادي فراهم مي كند بايد به تجارت آزاد انديشيد.
وي بر محوري شدن بخش خصوصي در تعاملات اقتصادي بين 2 كشور ايران و افغانستان تاكيد كرد.
استاندار با توجه به قابليت هاي حوزه بهداشت و درمان سيستان و بلوچستان گفت: اين استان با برخورداري از سه دانشگاه علوم پزشكي و پزشكاني توانمند و حاذق ضمن درمان بيماران كشور افغانستان توانايي امضاي تفاهمنامه براي تربيت نيروي انساني متخصص مورد نياز حوزه بهداشت و درمان اين كشور را دارد.
وي از آمادگي براي راه اندازي كارخانه هاي مشترك در زمينه فرآوري و بسته بندي محصولات كشاورزي و ديگر زمينه ها در استان براي تجار افغانستاني خبر داد.
استاندار سيستان و بلوچستان همچنين آمادگي ايران براي راه اندازي كنسولگري در زرنج مركز ولايت نيمروز افغانستان در صورت تاسيس كنسولگري افغانستان در چابهار را اعلام كرد.
هاشمي بر راه اندازي پل دوم در ميلك بين مرز ايران و افغانستان براي افزايش تبادلات مرزي تاكيد كرد.
وي بر برگزاري نشست مشترك بين سفراي سه كشور ايران، افغانستان و هندوستان، برگزاري سالانه حداقل 2 نشست مسئولان 2 كشور در سيستان و بلوچستان و قندهار، رفع ابهامات بانكي تجار افغانستاني در ايران، تسريع در امضاي تفاهمنامه براي راه اندازي پل دوم درمرز ايران و افغانستان تاكيد كرد.
علي خانقاهي مدير كل حمل و نقل و پايانه هاي سيستان و بلوچستان نيز در اين نشست گفت: با توسعه بندر چابهار تعداد كاميون هايي كه در امر صادرات از افغانستان به ايران فعاليت دارند از سه هزار و 200 دستگاه كنوني افزايش قابل توجهي پيدا خواهد كرد كه اين نويد ايجادفرصت هاي شغلي فراوان را براي مردم اين كشور مي دهد.
وي چابهار را بهترين فرصت براي مبادلات اقتصادي كشور افغانستان معرفي كرد.
به گزارش ايرنا، والي قندهار افغانستان به اتفاق هيات تجاري ولايت قندهار از روز يكشنبه سفر خود به سيستان و بلوچستان را با ورود به چابهار آغاز كرد.
زلمي ويسا و هيات همراه روز گذشته از 2 كارخانه بسته بندي خرما و نوشابه ايرانشهر و امروز نيز با حضور در زاهدان از كارخانه هاي آرد اين شهرستان ديدن كردند.
استان سيستان و بلوچستان با كشور افغانستان (ولايت نيمروز) 300 كيلومتر مرز مشترك و 2 بازارچه مرزي در ميلك و گمشاد منطقه مرزي سيستان دارد.
7316** 6081 خبرنگار: عصمت جهاني ** انتشار دهنده: حيدر سراياني