۲۳ شهریور ۱۳۹۶، ۱۷:۴۹
کد خبر: 82664937
T T
۰ نفر

كشاورزان يوزپلنگ را در مياندشت جاجرم نجات دادند

۲۳ شهریور ۱۳۹۶، ۱۷:۴۹
کد خبر: 82664937
كشاورزان يوزپلنگ را در مياندشت جاجرم نجات دادند

بجنورد- ايرنا- رئيس اداره حفاظت محيط زيست جاجرم از نجات يك قلاده توله يوزپلنگ گرفتار در محاصر سگ هاي گله با همكاري كشاورزان و محيط بانان محيط زيست در منطقه مياندشت اين شهرستان خبر داد.

سيدمحمد موسوي پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار كرد: بعد ازظهر امروز 23 شهريورماه توله يوزهاي مشاهده شده در روزهاي گذشته با نزديك شدن به اراضي كشاورزي در شمال شرقي مياندشت مورد هجوم سگ هاي گله قرار گرفتند كه يكي از توله هاي محاصره شده در بين سگ هاي گله از ترس به بالاي درختي پناه مي برد.
وي افزود: طي تماس صاحب اراضي كشاورزي كه از دوستداران محيط زيست است محيط بانان اين اداره با حضور در محل و امن كردن محيط براي بازگشت توله يوز پلنگ، اين گونه ارزشمند را به سمت محلي كه مادر يوزها گريخته بود هدايت مي كنند.
به گزارش ايرنا پناهگاه حيات وحش مياندشت جاجرم و پارك ملي ضامن آهو خراسان شمالي در 10 كيلومتري شرق شهرستان جاجرم با گستره اي 84 هزار و 435 هكتاري قرار دارد كه حدود 16 هزار هكتار پهنه آن دو سال پيش، به دليل ازدياد جمعيت آهو، به عنوان پارك ملي ضامن آهو تعيين شده است و يكي از پوياترين زيستگاه هاي يوزپلنگ در كشور است كه در سال هاي گذشته تعدادي از اين حيوان تصويربرداري شده است و اخرين مشاهدو تصويربرداري از يوز ه پلنگ ها در مياندشت 20شهوريورماه 4بود كه 4قلاده ه يوز پلنگ شامل يك ماده يوز و 3توله يوز پلنگ بود .
در سال هاي اخير با تلاش محيط بانان اداره حفاظت محيط زيست جاجرم و همكاري اداره كل محيط زيست خراسان شمالي و پروژه حفاظت از يوزپلنگ آسيايي اقدامات آموزشي مناسبي براي جوامع محلي اطراف اين زيستگاه منحصر به فرد انجام شده كه نتيجه آن افزايش جمعيت آهو و رشد زادآوري يوزپلنگ در اين منطقه بوده است و از مهم ترين تهديد براي حفاظت از اين گونه ارزشمند و در معرض انقراض سگ هاي گله است كه به دليل چرا دام ها در محدوده حفاظت شده وجود سگ هاي گله حفاظت از اين گونه ارزشمند را تهديد مي كند .
پناهگاه مياندشت با پارك ملي گلستان 100 كيلومتر، با منطقه حفاظت شده قرخود در شهرستان مانه و سملقان 80 كيلومتر، با منطقه حفاظت شده خار توران شاهرود 75 كيلومتر و با منطقه حفاظت شده سالوك اسفراين 30 كيلومتر فاصله دارد و زيستگاه گونه در معرض انقراض يوزپلنگ ايراني است.
/7189/ 6042 خبرنگار: بتول صارمي** انتشاردهنده: سيدحسين قدسي