عبدالحمید احمدی عصر شنبه در آیین گشایش همایش ارائه یافته های پژوهشی منطقه 5 كشور در بیرجند افزود: سرمایه گذاری در امر پژوهش به مدیران و برنامه ریزان برای تصمیم گیری بهتر كمك می كند و برای برنامه ریزی كوتاه مدت و بلندمدت باید به مطالعه و بررسی علمی و كارشناسی متكی بود.
وی اظهار كرد: امروز رقابت در عرصه قهرمانی به آمادگی جسمانی خلاصه نشده و رقابت در این عرصه علمی و دانش محور است.
وی گفت: هرچه پشتوانه عملی ورزش قهرمانی بیشتر باشد موفقیت آن تضمین می شود و در عرصه ورزش قهرمانی هر كشوری كه آموزه علمی بیشتری داشته باشد، موفق تر است.
**آمایش برای زیرساخت ها و رشته های ورزشی
معاون وزیر ورزش و جوانان افزود: برای توسعه زیرساخت های ورزشی نیازمند مطالعه هستیم، مطالعه آمایشی برای زیرساخت و رشته های ورزشی انجام می شود و این مطالعه به برنامه ریزان و مدیران برای تصمیم گیری بهتر كمك می كند.
وی بیان كرد: اقدام بدون مطالعه هزینه گزافی به سازمان ها و بودجه كشور تحمیل كرده و این هزینه بدون پشتوانه علمی و مطالعاتی قابل دفاع نیست.
**فعالیت عملی دانشگاه ها با نیاز جامعه همسو باشد
احمدی گفت: دانشگاه ها باید با توجه به نیازها و اولویت های جامعه حساس باشند و حركت علمی، پژوهشی و آموزشی همسو با نیاز جامعه باشد.
وی اظهار كرد: یكی از چالش های امروز در جامعه انطباق ضعیف فعالیت عملی در دانشگاه ها با نیازهای جامعه است و این انطباق ضعیف كاركرد دانشگاه را تضعیف می كند.
وی افزود: ظرفیت های علمی و پژوهشی بسیار خوبی در دانشگاه های كشور موجود است و پایان نامه های مقطع های تحصیلات تكمیلی ظرفیت علمی خوب است كه این ظرفیت باید با مشكلات دستگاه های اجرایی و نیاز كشور همسو باشد.
احمدی گفت: در وزارت ورزش و جوانان تلاش شد ظرفیت های علمی، آموزشی و پژوهشی دانشگاه ها مورد توجه قرار گیرد و از آن استفاده شود كه حضور استادان برجسته دانشگاه ها در شوراهای پژوهش و فناوری اداره های كل ورزش و جوانان كشور یكی از این كاركردهاست.
وی بیان كرد: پژوهش در حوزه ورزش به شكلی نهادینه شود كه همه بخش های مسئول در ورزش با مراكز علمی و دانشگاهی، استادان دانشگاه و پژوهشگران ارتباط تنگاتنگ و تعریف شده ای داشته باشند.
**حمایت از پایان نامه های تحصیلات تكمیلی
معاون فرهنگی، آموزشی و پژوهشی وزیر ورزش و جوانان اظهار كرد: حمایت از پایان نامه های تحصیلات تكمیلی به ویژه پایان نامه مقطع دكترا مورد توجه وزارت ورزش و جوانان است و معتقدیم هر پایان نامه تحصیلات تكمیلی در مقطع دكترا گره گشای یك مشكل در جامعه است.
وی موضوع جوانان را از مهم ترین موضوع ها در پژوهش عنوان كرد و گفت: جوانان با مسائل متنوع و پیچیده ای روبرو هستند و برنامه ریزی در این حوزه باید مطالعه محور باشد.
وی تصریح كرد: در سال های گذشته مطالعه خوبی در حوزه جوانان با رویكرد كاربردی بودن توسط پژوهشگرانی از مراكز علمی و دانشگاهی كشور انجام شد و این مسیر باید با قوت بیشتری ادامه یابد.
احمدی گفت: اگر داده های علمی حوزه جوانان در اختیار مدیران قرار گیرد تصمیم گیری در این حوزه جامع تر می شود.
وی تاكید كرد: مطالعه روندی برای رصد نگرش و ارزش های جوانان ضروری است و نیاز خاص جوانان در حوزه ازدواج، فراغت، اشتغال و آسیب های اجتماعی مورد توجه قرار گرفته و این مسیر باید ادامه یابد.
وی افزود: ضرورت انتشار یافته های پژوهشی مورد توجه وزارت ورزش و جوانان است و همه پژوهش های اتمام یافته، منتشر شده و در اختیار جامعه قرار می گیرد.
رئیس مركز مطالعات و پژوهش های راهبردی وزارت ورزش و جوانان هم گفت: این وزارتخانه با ایجاد 31 شورای پژوهشی كه 130 استاد و پژوهشگر دانشگاه عضو آن هستند پل ارتباطی بین سازمان اجرایی كشور و بخش علمی است.
محمدرضا فضلی افزود: حاصل این تعامل نیازسنجی و هدایت 220 طرح پژوهشی ثبت شده در سامانه سمات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است.
وی اظهار كرد: امسال بنا داریم 6 همایش ارائه یافته های پژوهشی استانی را برگزار كنیم و این حركت متاثر از رویكرد وزارت ورزش و جوانان برای ارتقای پژوهش های كاربردی و مسئله محور به نفع بهره وری در برنامه های حوزه ورزش و جوانان است.
**همایش ملی یافته های پژهشی سال 1397 برگزار می شود
وی گفت: در این همایش ها، برترین پژوهش های استانی انتخاب و به همایش ملی یافته های پژوهشی استان ها كه سال 1397 برگزار می شود، راه می یابد.
فضلی اضافه كرد: ضرورت آموزش قبل و سال های اول ازدواج كه موجب كاهش طلاق شده و توجه بیشتر به رشته های پرمدال در ورزش قهرمانی از مصداق های یافته های این پژوهش هاست.
همایش ارائه یافته های پژوهشی منطقه 5 كشور با شركت پژوهشگرانی از استان های خراسان رضوی، جنوبی، شمالی و سیستان و بلوچستان تا فردا (یكشنبه) در بیرجند ادامه دارد.
*7559*3028*خبرنگار- امیرشاهین نایبی فر* انتشار- رسول محمدحسنی
بیرجند - ایرنا - معاون فرهنگی، آموزشی و پژوهشی وزیر ورزش و جوانان گفت: برای توسعه ورزش در بعد عمومی و همگانی نیازمند مطالعه علمی هستیم و باید با كار كارشناسی ورزش را در جامعه همگانی كنیم.