۲۶ شهریور ۱۳۹۶، ۱۴:۳۳
کد خبر: 82667644
T T
۰ نفر

ورزش شامگاهي؛مفيد و اثرگذار

۲۶ شهریور ۱۳۹۶، ۱۴:۳۳
کد خبر: 82667644
ورزش شامگاهي؛مفيد و اثرگذار

روزنامه محلي سيستان و بلوچستان روز يكشنبه/26 شهريور 96 مطلبي با عنوان «ورزش شامگاهي؛مفيد و اثرگذار» منتشر كرده است.

دراين مطلب آمده است: شب هاي پاياني تابستان و هواي مناسب اين ايام فرصت خوبي براي قدم زدن، ورزش كردن و دويدن است. در اين شب ها خيلي ها براي تحرك و ساعتي دور شدن از فضاي مجازي به فضاهاي تفريحي از جمله پارك هاي شهر مي آيند تا از فرصت هواي خوب تابستاني در آخرين شب هاي آن استفاده كنند. شايد برخي ها در پاييز و زمستان چنين فرصتي آن هم در هنگام شب براي ورزش در فضاي باز نداشته باشند بنابراين سعي مي كنند در پارك ها، خيابان ها و حتي در كوچه و محله شان فعاليت هاي ورزشي را انجام دهند. برخي هم سعي دارند توپ و راكت بردارند و ورزش كنند. اين شب ها بيشتر پارك هاي زاهدان شلوغ و مملو از افرادي است كه دو يا چند نفره سريع راه مي روند يا اين كه در قسمتي از پارك واليبال و فوتبال بازي مي كنند، برخي هم دور ميزهاي تنيس كه در برخي پارك ها تعبيه شده است جمع مي شوند و البته در اين ميان خيلي ها هم فقط براي لحظاتي دورهمي به پارك ها مي آيند. در گفت وگوها متوجه شديم كه برخي احساس مي كنند ورزش در شب خوب نيست و بايد فعاليت هاي ورزشي را هنگام روز انجام داد.
يكي از كارشناسان ارشد تربيت بدني درباره ورزش در شب مي گويد: ورزش كردن براي حفظ سلامت بدن بسيار ضروري است اما انجام اين كار در بعضي ساعت ها برروي بدن بسيار تاثير دارد و مي تواند ورزشكاران را به سرعت لاغر و خوش اندام كند.
به گفته «محمد رضا تيموري» زمان ورزش كردن براي سلامت بدن در طول شبانه روز بسيار مهم است، بر اين اساس بهترين زمان براي انجام اين كار شب هاست، زيرا در اين بازه از زمان ماهيچه ها تقويت شده است و در اثر ورزش كردن بدن فرم بهتري به خود مي گيرد و فرد تناسب اندام بهتري پيدا مي كند، البته اين به معني بي فايده بودن انجام ورزش در طول روز نيست اما اثرگذاري ورزش بر بدن در شب ها بيشتر است. وي ادامه مي دهد: براساس تحقيقات پژوهشگران عضلات بدن و تقويت يا ضعف آن ها رابطه مستقيمي با ساعت بيولوژيك بدن دارد و هنگامي كه هوا تاريك است ماهيچه ها از انعطاف بالاتري برخوردار مي شود، دليل اين امر اكسيژن دريافتي توسط سلول هاي بدن به ميزان زياد در شب است كه سبب خون رساني به ماهيچه هاي بدن مي شود و آن را تقويت مي كند.
وي تصريح مي كند: سلول هاي ماهيچه اي عضلات داراي پروتئين خاصي در بدن است كه شب ها بيشتر توليد مي شود، زيرا در طول روز بدن فرد نياز به انرژي بيشتري دارد و او به فعاليت هاي مختلف مي پردازد اما شب ها با تاريك شدن هوا، عملكرد ماهيچه ها تغيير مي كند و زمان مناسبي براي تقويت و انجام فعاليت هاي ورزشي است.
وي اظهار مي كند: تقويت عضلات، فقط براي داشتن تناسب اندام نيست بلكه مي تواند راه حل درماني براي از بين بردن قند اضافي در بدن و درمان ديابت در مبتلايان به اين بيماري باشد. از طرفي انجام ورزش مي تواند سبب تحريك سلول هاي ماهيچه اي و نياز به دريافت بيشتر اكسيژن توسط بدن شود كه براي حفظ سلامت و جلوگيري از بروز انواع بيماري ها از جمله حملات قلبي، سكته مغزي و سرطان بسيار مفيد است.
پيشگيري از بيماري هاي مرگبار
اين كارشناس مي افزايد: بسياري از بيماري هاي مرگبار در بدن به دليل كمبود دريافت اكسيژن ايجاد مي شود، ‌به همين دليل كارشناسان توصيه مي كنند افراد شب ها و در محيط باز كه اكسيژن فراوان دارد به انجام ورزش بپردازند تا سلامت بدن خود را حفظ كنند.
وي تاكيد مي كند: ورزش كردن در شب مي تواند اين امتياز را داشته باشد كه در مقايسه با ورزش كردن در صبح، افراد قدرت عضلاني بهتري دارند. ظرفيت غيرهوازي بيشتر در ورزش عصرگاهي هم به اين معناست كه زمان بيشتري مي توان به تمرين هاي شديدتر پرداخت.
به گفته وي ورزش كردن در شب، علاوه بر قدرت عضلاني بهتر مي تواند اين مزيت را داشته باشد كه ميزان انرژي كلي بدن در شب، بيشتر از ميزان انرژي در ساعات اوليه‌ روز است. براي برخي از افراد خيلي خوب و ايده‌آل است كه بعد از بيدار شدن از خواب، ورزش كردن اولين كاري باشد كه انجام مي دهند اما عده اي از افراد هم هستند كه اگر قرار باشد صبح ها ورزش كنند، حتما خواب آلود و كسل خواهند بود و در نتيجه بهره اي از ورزش كردنشان نمي برند.
وي اضافه مي كند: صرف نظر از زمان ورزش كردن، معمولا بعد از ورزش احساس انرژي بيشتري خواهيم داشت اما اگر ورزش كردن را با سطح بيشتري از انرژي آغاز كنيم، مثلا در شب، خيلي بيشتر به نفع‌ است و نتيجه‌ بهتري از تمرين خواهيم گرفت.
وي مي گويد: يكي از دلايل اصلي كه بسياري از افراد از ورزش كردن در شب اجتناب دارند احساس مي‌كنند كه شايد به خواب‌شان لطمه وارد كند. هر چند اين درست است و برخي از افراد با ورزش كردن در شب دچار اختلال خواب مي شوند اما همه اين گونه نيستند و ورزش كردن در ساعات پاياني روز، به خواب بهترشان كمك مي كند.
ورزش هوازي مفيد براي داشتن خوابي بهتر
تيموري با بيان اين كه ورزش هوازي براي داشتن خوابي بهتر مفيد است و علم هم ثابت كرده كه تمرينات استقامتي نيز همين اثر را دارد تصريح مي كند: ورزش هاي استقامتي در هر زماني از روز مي تواند كيفيت خواب را بالا ببرد. افرادي هم كه براي خواب شب مشكل دارند سعي كنند مرتب شبانه كمي وزنه بزنند، اين كار به بهبود چرخه‌ خواب كمك مي كند.
به گفته وي، ورزش كردن در عصر يا شب به نفع متابوليسم هم است. طبق گفته دانشمندان، افرادي كه عصرها يا شب ها ورزش مي كنند، نسبت به افرادي كه در ساعات ابتدايي روز به فعاليت هاي ورزشي مي پردازند، متابوليسم متعادل تر و سازگارتري دارند. همچنين ورزشكاراني كه شب ها تمرين مي‌كنند، گلوكز خونشان نسبت به ورزشكاران سحرخيز پايين تر است.
وي اظهار مي كند: ورزش كردن يكي از سالم ترين روش هاي رهايي از استرس است. اگر بعد از يك روز طولاني و سخت كاري، استرس داريد، ورزش كردن در شب مي تواند راهي عالي براي آرامش باشد. اگر بعد از برگشتن از كار، مايل هستيد جلوي تلويزيون بنشينيد و چيزي بخوريد، سعي داشته باشيد به جاي آن ورزش كنيد زيرا اندورفيني كه به دليل ورزش كردن ترشح مي شود مي‌تواند احساس بهتري به شما دهد و آرام‌تان كند.
ديگر مزاياي ورزش
اين كارشناس تربيت بدني خاطرنشان مي كند: افرادي كه هنوز به ورزش عادت نكرده اند و از آن غافل هستند، تنظيم يك ساعت خاص براي انجام تمرين به آن ها كمك مي كند كه ورزش را نيز جزو عادت هاي زندگي خود درآورند به طور قطع روزي به جايي مي رسند كه ورزش روزانه برايشان مثل نفس كشيدن عادي مي شود. از طرفي ورزش كردن سبب مي شود ديرتر پير شويد و از مرگ نابه هنگام هم جلوگيري مي كند. هر چه سن بالاتر مي رود، ورزش منظم مي تواند افراد را از نظر بدني متناسب و سالم نگاه دارد. همچنين وضعيت پوست و ماهيچه‌ها را هم بهتر خواهد كرد، قابليت انعطاف را بالاتر مي برد و از بسياري بيماري هاي مربوط به پيري از قبيل پوكي استخوان و بيماري هاي قلبي جلوگيري مي كند.
تمرينات ورزشي از يبوست هم پيشگيري مي كند. افرادي كه فعاليت هاي جسماني بيشتري دارند، كمتر از افراد كم تحرك، به بيماري سنگ كليه و اختلالات مشابه به آن مبتلا مي شوند.
وي تصريح مي كند: بسياري از مواد زايد، از طريق غدد عرق در پوست بدن بيرون ريخته مي شود. اين فرايند با تمرين هاي شديد ورزشي تسريع مي شود، علاوه بر اين، عرق كردن سبب تميز شدن پوست مي شود، ارزش ديگر تمرين هاي ورزشي، در افزايش توليد سلول هاي قرمز خون در بافت هاي لنفاوي استخوان است. شمارش هموگلوبين خون بر اثر فعاليت بالا مي رود و تمرينات از بالا رفتن فشار خون جلوگيري مي كند. به طور كلي نقش ورزش در سلامتي انسان آن قدر زياد است كه بسياري از بيماري ها را با ورزش مداوا مي كند.
8006**6081دريافت كننده:نرگس تيموري**انتشار دهنده: حيدر سراياني