مديرشبكه بهداشت و درمان شهرستان چالوس روز پنجشنبه به خبرنگار ايرنا گفت : سوابق و تجربه سال هاي گذشته نشان مي دهد كه متاسفانه در برخي مكان هاي مذهبي به علت رعايت نكردن موازين بهداشتي عزاداران پس از مصرف غذاهاي نذري دچار مسموميت شدند بنابراين با اقدامات پيشگيرانه از وقوع چنين حوادثي نبايد دو باره اين اتفاقات در شهرستان رخ دهد.
سال 94 دست كم 337 نفر از عزاداران حسيني (ع ) به علت مصرف آبگوشت در يكي از مساجد شهرستان چالوس دچار مسموميت شدند و در اين ميان عده اي از آن ها سرپائي مداوا وعده ديگر نيز پس از بستري يك شبانه روز از مراكز درماني نوشهر و چالوس مرخص شدند.
**اقدامات پيشگيرانه و توصيه هاي بهداشتي براي جلوگيري از مسمموميت غذاهاي نذري
دكترحديث گردكلي گفت : درحوزه پيشگيري از احتمال مسموميت ناشي از مصرف غذاهاي نذري در ماه محرم نشست هايي با هيات هاي مذهبي ، پايگاه هاي بسيج ، اعضاي شوراهاي اسلامي و دهياري ها با حضور فرماندار و امام جمعه در اين شهرستان برگزار شد.
گردكلي افزود: مهم ترين نكاتي كه در اين نشست ها و حتي كارگروه سلامت و امنيت غذايي مطرح و مورد تاكيد قرار گرفت آن اينكه رعايت بهداشت فردي ، تعيين مكان مناسب براي پخت ، نگهداري ، توزيع و مصرف غذا ، استفاده از لباس هاي مناسب بود.
وي كشتار دام به عنوان قرباني در محيط كشتارگاه با هدف پيشگيري از شيوع احتمالي بيماري تب كنگو كريمه ، توزيع شيرهاي پاستوريزه و نيزاستفاده از پودرهاي استاندارد وداراي تاريخ انقضا براي درست كردن شربت در تكايا از ديگر موارد و توصيه هاي بهداشتي دانست كه دراين نشست ها مطرح شد.
** گشت هاي كارشناسان بهداشت محيط در مكان هاي مذهبي
مديرشبكه بهداشت ودرمان چالوس گفت : كارشناسان بهداشت محيطي شهرستان نيز در اين ايام بر نحوه فعاليت هيات هاي مذهبي و يا به عبارتي افرادي كه بنوعي در پخت و توزيع غذاهاي نذري در فضاهاي مذهبي نقش دارند ، نظارت مي كنند و هرگونه موارد غير بهداشتي برخورد خواهند كرد.
شهرستان چالوس با جمعيتي دست كم 120 هزار نفر از 140 مسجد و 80 هيات مذهبي برخوردار است.
خبرنگار:مهراب زكي پور كينجي**محسن حسن نيا
7078 /1602/1899
توصيه شبكه بهداشت چالوس به توزيع كنندگان غذاهاي نذري درماه محرم
۳۰ شهریور ۱۳۹۶، ۱۲:۱۱
کد خبر:
82672244
نوشهر- ايرنا - شبكه بهداشت و درمان شهرستان چالوس به توزيع كنندگان غذاهاي نذري در ايام ماه محرم توصيه كرد به منظور پيشگيري از وقوع احتمالي عوارضي مانند مسموميت در پخت ، نگهداري و توزيع غذاهاي نذري مسائل بهداشتي را كاملا رعايت كنند.