دكتر ايرج ناظري روزجمعه در گفت و گو با خبرنگار علمي ايرنا بر لزوم پيشگيري از ابتلا به بيماري هاي قلبي و عروقي تاكيد كرد و افزود: در صورتي كه مردم عوامل خطرساز اين بيماري را كنترل كنند، حتما از شيوع بيماري قلبي پيشگيري مي شود.
وي، احساس ناراحتي در قفسه سينه، تپش قلب، ضعف و خستگي زودرس، تنگي نفس، سرگيجه و تعريق را از جمله علائم اين بيماري اعلام كرد و گفت: مردم بايد به اين علائم توجه كافي داشته باشند و در صورت بروز آنها به پزشك متخصص قلب مراجعه كنند.
متخصص قلب و عروق بيان كرد: كساني كه سابقه فاميلي اين بيماري را دارند، بايد توجه بيشتري به اين بيماري داشته باشند و در صورت بروز علائم نسبت به مداواي آن اقدام كنند تا دچار مرگ ناگهاني نشوند.
وي به پيشرفت هاي كشور در زمينه كنترل و درمان بيماري هاي قلبي اشاره كرد و گفت: اغلب مردم ما تا 30 سال پيش براي درمان بيماري قلبي به خارج از كشور مي رفتند اما باتوجه به پيشرفت هاي فروان در اين زمينه ديگر نياز به اعزام بيماران به خارج از كشور نيست.
استاد دانشگاه علوم پزشكي تهران با اشاره به اينكه در حوزه درمان با هيچ كشور تفاوتي نداريم، گفت: پزشكان ايراني با بهره گيري از تجهيزات مدرن در صدد ارائه خدمات بهتر به بيماران هستند.
** كاهش سن مبتلايان به سكته قلبي در ايران
وي، به كاهش سن مبتلايان به سكته قلبي در ايران اشاره كرد و گفت: براي پيشگيري از ابتلا به اين بيماري كنترل قندخون، كلسترول، فشارخون و چربي بالاي خون بايد صورت گيرد كه معمولا مردم از اين كار غافل هستند.
ناظريان با اشاره به اينكه با پيشگيري از ريسك فاكتورهاي خطرساز، بروز سكته هاي قلبي كاهش پيدا مي كند، ادامه داد: معمولا هرچه سن بالاتر برود احتمال سكته قلبي بيشتر مي شود اما براثر شيوع عوامل خطر اين بيماري، شاهد هستيم كه افراد با سن هاي پايين به اين بيماري مبتلا مي شوند.
وي بر لزوم مراجعه سريع افراد مبتلا به سكته قلبي به مراكز درماني تاكيد كرد و گفت: مراجعه به موقع اين افراد به بيمارستان از بروز آسيب عضله قلب آنها جلوگيري مي كند و خوشبختانه اين اقدام در بيمارستان مجهز تهران و شهرستان انجام مي شود.
در همين حال، رئيس انجمن آترواسكلروز (تصلب شرايين) ايران در زمينه مرگ و مير بر اثر بيماري قلبي گفت كه روزانه 300 نفر در ايران به خاطر بيماري قلبي جانشان را از دست مي دهند و سكته هاي قلبي و مغزي 45 درصد مرگ و ميرهاي كشور را موجب مي شود.
دكتر مسعود قاسمي بيان كرد : بيماري هاي قلبي، بيماري هاي مغزي، تصادفات و سرطان ها، چهار عامل اصلي مرگ و مير در ايران را تشكيل مي دهند.
اين متخصص قلب و عروق ادامه داد، آمار 30 درصد براي بيماري هاي قلب و عروق و 15 درصد براي بيماري هاي مغز و اعصاب در كل مرگ و ميرهاي كشور، آمار بسيار بالايي محسوب مي شود.
علمي ** 1201 **
خبرنگار: عبدالكريم جبارپور** انتشار:محتشمي پور
تهران - ايرنا - عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران به شيوع بيماري حاد قلبي در بين جوانان ايراني اشاره و تاكيد كرد: تغذيه ناسالم، آلودگي هوا، نداشتن تحرك بدني، چاقي، و مصرف سيگار و قليان از مهمترين عوامل بروز اين بيماري در كشور است.