به گزارش ايرنا هم اكنون پنج كشتي بزرگ حمل گاز مايع با ظرفيت حمل 500 ميليون فوت مكعب در روز، ماهانه حدود 140 هزار متر مكعب گاز مايع را از قطر به مقصد پاكستان حمل مي كنند.
بر اساس گزارش منابع رسمي، شركت نفت پاكستان (PSO) ماه فوريه سال 2016 ميلادي - اسفندماه سال 95 - قرارداد 15 ساله اي را با قطر در خصوص واردات LNG را با بهره گيري از 76 كشتي حمل گاز مايع امضا كرد.
بر اساس گزارش منابع رسمي، پاكستان گزينه اي جز واردات گاز از ديگر كشورها ندارد، خواه واردات گاز در قالب واردات LNG و چه از طريق خط لوله گاز ايران-پاكستان (IP) باشد و اين كشور با مشكل جدي كمبود منابع انرژي مواجه بوده و عمليت اكتشاف عمده اي نيز در اين كشور انجام نشده است.
گزارش منابع رسمي اين مهم را ثابت مي كند كه واردات LNG به عنوان عاملي براي تغيير بازي است، زيرا انرژي از نيازهاي اساسي بيشتر اقتصادهاي نوظهور محسوب مي شود.
پاكستان كشوري با 190 ميليون نفر جمعيت بوده و يك بازار مصرف بزرگ گاز طبيعي در منطقه محسوب ميشود كه در حال حاضر تنها توانايي تامين دو سوم گاز مورد نياز خود را دارد.
اين در حالي است كه با توجه به افت فشار مخازن گاز اين كشور، سهم توليد داخلي در تامين گاز مورد نياز آينده پاكستان بيش از پيش كاهش خواهد يافت.
از سوي ديگر در سالهاي اخير پاكستان با بحران تامين انرژي روبرو بوده است، به همين منظور در سالهاي اخير، پاكستان به دنبال انعقاد قراردادهاي مختلف واردات گاز از جمله خط لوله صلح، خط لوله تاپي براي واردات از تركمنستان و واردات ال.ان.جي از قطر بوده است.
پروژه گازرساني از ايران به پاكستان موسوم به خط گاز صلح سالهاست آغاز شده اما دخالت كشورهاي مختلف اجراي آن را در پاكستان به تأخير انداخته است.
ميزان مصرف گاز در پاكستان طي 20 سال گذشته بيش از 80 درصد افزايش داشته است. جمعيت پاكستان بهسرعت در حال رشد است و تعداد انشعابات گاز از 4 ميليون به 8.4 ميليون انشعاب افزايش يافته است.
آساق ***6125*** سيدبهادر حسيني**1663**انتشار دهنده: خسرو حسيني
افزايش صادرات گاز مايع قطر به پاكستان به 140 هزار متر مكعب در ماه
۱ مهر ۱۳۹۶، ۱۶:۲۳
کد خبر:
82674616
اسلام آباد - ايرنا - بر اساس گزارش منابع رسمي پاكستان، ميزان واردات گاز مايع (L.N.G) اين كشور از قطر به 140 هزار متر مكعب در ماه افزايش يافته است.