به گزارش ايرنا، هم اكنون 622 واحد صنعتي و كشاورزي استان براي دريافت تسهيلات سرمايه در گردش و ثابت از محل اعتبارات رونق توليد در سامانه بهين ياب ثبت نام كرده اند كه به گفته اعضاي كارگروه رفع موانع توليد استان اين واحدها نيازمند سه هزار و 110 ميليارد ريال تسهيلات هستند.
معاون هماهنگي امور اقتصادي و توسعه منابع استاندار كردستان روز يكشنبه در كارگروه تسهيل و رفع موانع توليد كردستان گفت: 2 هزار ميليارد ريال از سه هزار و 110 ميليارد ريال تسهيلات درخواست شده مربوط به واحدهاي توليدي صنعتي و يك هزار و 110 ميليارد ريال نيز مربوط بخش كشاورزي است.
حسين فيروزي گفت: اعضاي كارگروه به ويژه بانك هاي عامل بايد براي جذب اين ميزان تسهيلات تمامي تلاش خود را بكار بگيرند تا بتوان با تزريق اين ميزان مشكلات واحدها را مرتفع و آنان را در تثبيت اشتغال و ايجاد فرصت هاي شغلي جديد كمك كرد.
به گفته وي، دولت براي حمايت همه جانبه از واحدهاي مشكل دار سهميه اي براي استان ها قرار نداده و استاني در استفاده از تسهيلات رونق توليد موفق است كه بتواند سهم بيشتري در اين مورد جذب كند.
معاون استاندار كردستان ادامه داد: هم اكنون 110 ميليارد ريال از درخواست هاي بخش كشاورزي و بخش صنعت پرداخت شده كه با توجه به ميزان درخواستي ها، مقدار پرداختي، كمي پايين تر از حد انتظار است.
فيروزي با بيان اينكه بانك هاي عامل بايد در پرداخت تسهيلات مورد نياز واحدها براي نوسازي و بازسازي واحدهاي صنعتي و كشاورزي برنامه اي منسجم داشته باشند، افزود: نوآوري در توليد و خدمات مهمترين نياز براي موفقيت در رقابت اقتصادي است.
به گفته وي، 182 واحد از 622 واحد ثبت نامي كردستان در سامانه بهين ياب درخواست نوسازي و بازسازي دارند.
** حمايت از واحدهاي كوچك و متوسط پشتيباني از چرخه توليد كشور است
معاون هماهنگي امور اقتصادي و توسعه منابع استانداري كردستان با اشاره به اينكه در سال جاري 2 هزار و 670 ميليارد ريال تسهيلات اعتباري به واحدهاي صنفي فعال در عرصه توليد و خدمات استان تخصيص يافته است، افزود: با توجه به سهم اشتغال كردستان در بخش خدمات جذب اين ميزان براي تثبيت اشتغال ضروري است.
به گفته فيروزي، هم اكنون 52 درصد از اشتغال كردستان در بخش خدمات است و حمايت از اين سهم نيازمند تزريق اعتبار مورد نياز براي توسعه فعاليت ها آنها است.
** 810 ميليارد ريال تهسيلات مورد نياز واحدهاي توليدي كردستان به بانك ها معرفي شده است
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت كردستان نيز در اين جلسه با بيان اينكه هم اكنون 810 ميليارد ريال از تسهيلات درخواستي واحدهاي توليدي استان به بانك هاي عامل معرفي شده است، افزود: 527 ميليارد ريال از اين ميزان در بخش صنعت و 324 ميليارد ريال نيز در بخش كشاورزي است.
محمد دره وزمي افزود: تاكنون 164 واحد صنعتي در سامانه بهين ياب ثبت نام كرده اند كه از اين تعداد 87 مورد در كميته هاي كارشناسي تصويب و 12 مورد نيز با 112 ميليارد ريال به بانك ها معرفي و براي هفت واحد به ميزان 66 ميليارد ريال تسهيلات پرداخت شده است.
به گفته وي، از 458 واحد كشاورزي ثبت نام شده نيز 227 مورد تصويب كه 167 مورد از تصويب شده ها با 324 ميليارد ريال اعتبار به بانك ها معرفي و 9 فرقه از اين تعداد به ميزان 50 ميليارد ريال پرداخت شده است.
** معادن مورد بي توجهي بانك ها در پرداخت تسهيلات قرار گرفته اند
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت كردستان با بيان اينكه در برنامه رونق توليد سال جاري معادن نيز مي توانند از تسهيلات استفاده كنند، گفت: بانك هاي عامل در اين خصوص توجهي به برنامه نداشته و درخواست هاي معادن در بانك ها رد مي شود.
به گفته دره وزمي، تاكنون 80 مورد درخواست ها معادن در بانك ها رد شده و لازم است با توجه به اهميت آن ها در اقتصاد و ارزش افزوده بانك ها در بررسي خواسته ها معادن تجديد نظر كنند.
** 24 هزار واحد صنفي كردستان واجد شرايط تسهيلات هستند
وي افزود: در سال جاري 24 هزار واحد صنفي كردستان مي توانند از 2 هزار و 670 ميليارد ريال تسهيلات اعتباري مصوب دولت استفاده كنند.
به گفته وي، اين واحدها شامل بيش از 11 هزار واحد توليدي و 13 هزار واحد خدماتي است كه با توجه به اينكه بيش از 85 درصد از اين واحدها فعاليت هاي اقتصادي خود را در بانك ها متمركز كرده اند مي توانند با مراجعه مستقيم به بانك ها از تسهيلات بهره مند شوند.
مديرشعب بانك كشاورزي كردستان نيز در اين جلسه از پرداخت 220 ميليارد ريال تسهيلات براي توسعه مكانيزاسيون كشاورزي در استان خبر داد و افزود: امسال سه هزار و 400 ميليارد ريال بهاي گندم كاران كردستاني پرداخت شده است.
اسعد فهيمي با بيان اينكه در سال زراعي جاري 519 هزار تن گندم در استان به ارزش 6 هزار و 794 ميليارد ريال خريداري شده است، يادآور شد: هم اكنون حدود 50 درصد از اين مبلغ يعني سه هزار و 300 ميليارد ريال به گندمكاران پرداخت نشده است.
در اين نشست علاوه بر بررسي مشكلات چند واحد توليدي، نمايندگان بانك هاي عامل استان از مساعدت ويژه نسبت به پرداخت تسهيلات واحدهاي صنفي خبر دادند.
همچنين در جلسه امروز كارگروه رفع موانع توليد استان كردستان پرداخت 150 ميليارد ريال تسهيلات مورد نياز شركت سيمان كردستان براي بازسازي و نوسازي دستگاه هاي مورد نياز آن نيز به تصويب رسيد.
خبرنگار: حسن حسين زاده ** انتشار دهنده: مجيد سليماني
3034/9102
سنندج - ايرنا - جذب سه هزار و 110 ميليارد ريال تسهيلات به بدنه واحدهاي توليدي كردستان در سال جاري از محل تسهيلات رونق توليد و رفع موانع آن از سوي كارگروه رفع موانع توليد استان برنامه ريزي شده است.