۲ مهر ۱۳۹۶، ۱۸:۲۰
کد خبر: 82675859
T T
۰ نفر
توزيع نامناسب پرستاران، يكي از چالش هاي پيش روي وزارت بهداشت

شاهرود- ايرنا- مديركل دفتر توانمندسازي، ارتقاء و بهره وري سرمايه هاي انساني معاونت پرستاري وزارت بهداشت گفت: توزيع نامناسب پرستاران در جامعه سبب شده است تا برخي از استان ها مانند آذربايجان شرقي، كرمان و خوزستان با كمبود نيرو رو به رو شوند.

علي دادگري روز يكشنبه با حضور در دفتر ايرنا شاهرود در گفت و گويي افزود: براي نمونه استان فارس با دارا بودن چندين دانشكده پرستاري و تربيت تعداد زيادي پرستار، جايي براي بكارگيري آنان ندارد در حالي كه بسياري از شهرها و استان ها ، به حضور آنان نياز دارند.
وي علت اين كمبود نيرو را تمايل نداشتن پرستاران براي اشتغال در محل هايي دورتر از محل زندگي خود دانست و گفت : وزارت بهداشت و معاونت پرستاري براي ارايه ساز و كار لازم براي توزيع نيروها آمادگي دارد.
دادگري با اشاره به وجود حدود 150 هزار پرستار در كشور، بيان كرد: بر اساس برآورد وزارت بهداشت، بايد به همين ميزان پرستار در كشور وجود داشته باشد تا بتوان نيازهاي پايه و استاندارد پرستاري را برطرف كرد و علاوه بر اين لازم است با بررسي آمايشي مناطق جغرافيايي كشور متناسب با نياز واقعي براي تربيت پرستار اقدام كرد.
وي با تاكيد بر ضرورت ايجاد كارآفريني در حوزه پرستاري، يادآور شد: پارسال از مجموع 11 هزار پرستار بكار گرفته شده در وزارت بهداشت، هفت هزار تن استخدام شدند و با وجود تلاش دولت براي چابك سازي خود، استخدام پرستاران به طور استثناء سبب بزرگ تر شدن بدنه آن مي شود.
دادگري با بيان اين كه پرستاران مي توانند مستقل كار كرده و اشتغال ايجاد كنند، افزود: راه اندازي مراكز مراقبت در منزل يا 'هوم كر' يكي از روش هاي كارآفريني در اين بخش است.
مدير كل دفتر توانمندسازي، ارتقاء و بهره وري سرمايه هاي انساني معاونت پرستاري وزارت بهداشت، اضافه كرد: اعطاي مجوز به پرستاران براي راه اندازي مراكز مراقبت در منزل، به راحتي انجام مي شود و وزارت بهداشت هم بودجه خوبي را براي نظارت بر آن ها درنظر گرفته است.
دادگري با اشاره به اينكه مراكز هوم كر حلقه وصلي در زنجيره مراقبت بيمار در منزل و بيمارستان هستند، ادامه داد: در صورت رونق آن ها در كل كشور، پيش بيني مي شود به 100 هزار پرستار ديگر نيز نياز داشته باشيم.
وي نبود پوشش بيمه اي را يكي از موانع گسترش اين مراكز دانست و گفت: بيمه ها خدمات مراكز مراقبت در منزل را پوشش نمي دهند در صورتي كه تحقيقات خارجي نشان داده حمايت بيمه ها از اين طرح، مي تواند تا يك سوم هزينه هاي بيمار را كم كند.
دادگري با بيان اين كه عفونت هاي بيمارستاني طول مدت اقامت بيمار را تا سه برابر افزايش مي دهد، افزود: بيمه ها در دنيا اين تفكر اقتصادي را دارند كه تقبل هزينه هاي بيمار در خانه، هزينه هاي خودشان را كم مي كند اما در كشور ما، هنوز نقش خود را به درستي ايفا نمي كنند.
دانشگاه علوم پزشكي شاهرود شهرستان هاي شاهرود و ميامي را زير پوشش دارد.
اين دو شهرستان با حدود58 هزار كيلومتر مربع، تقريبا نيمي از مساحت استان سمنان را به خود اختصاص داده اند.
شهرستان شاهرود 220هزار نفر جمعيت و43هزار و405 كيلومتر مربع مساحت دارد
7358/6167
خبرنگار: مهسا شانيان ** انتشار دهنده : محسن شاكري
(براي آگاهي از اخبار شهرستان هاي شاهرود و ميامي به كانال تلگرامي اخبار ايرنا شاهرود به آدرس @irnashahroud مراجعه فرماييد)
۰ نفر