گروهي از زنان در صدر اسلام در جنگ ها عهده دار حمل آذوقه ، مراقبت از مجروحان و آب رساني به تشنگان بودند و اين مهم دردوران دفاع مقدس نيز به بهترين شكل در ايران اسلامي به انجام رسيد .
زنان ايراني در دفاع از عقيده ، ايمان ، دين و كيان خود در پيروزي انقلاب اسلامي و دوران هشت سال دفاع مقدس نقش به سزايي در سه مقوله فعاليت در پشت جبهه ، ميدان نبرد و خط مقدم و حفظ آثار و ارزشهاي دفاع مقدس پس از پايان جنگ داشته اند.
* نقش زنان در پيروزي انقلاي اسلامي و دفاع مقدس بي بديل بود
مسئول جامعه بسيج زنان سپاه صاحب الامر (عج ) استان قزوين گفت : نقش زنان در پيروزي انقلاب اسلامي و دفاع مقدس بي بديل بود و اگر همراهي و پشتيباني و تربيت ديني و انقلابي زنان نبود؛ حماسه دفاع مقدس به اين زيبايي خلق نمي شد.
ليلا رضايي افزود: زنان جامعه ما در دوران دفاع مقدس دوشادوش مردان در راه عزت و اعتلاي نظام جانفشاني و فداكاري كردند و با گذشت از جان، مال وفرزندان خود سعي كردند تا انقلاب در برابر دسيسه هاي دشمنان مصون نگه داشته شود.
وي با يادآوري فعاليت زنان در پشت جبهه گفت: مساعدت زنان در پشت جبهه طيف گسترده اي از فعاليت ها از جمله تقويت روحيه رزمندگان، براي حضوري پر شور در جبهه ها و تشويق مداوم را در برمي گيرد كه يكي از مهمترين و بارزترين فعاليت هاي زنان در ايام هشت سال دفاع مقدس بود .
رضايي در ادامه به فعاليت هاي زنان در جنگ نرم دشمن عليه انقلاب نظام اسلامي ايران اشاره كرد و گفت : نقش زنان در مقابله با جنگ نرم و هجمه هاي فرهنگي دشمن بيشتر از مردان است .
وي اضافه كرد: در جنگ نرم هدف اصلي و اول دشمن، خانواده و زنان هستند، چون اگر عفت و پايبندي و التزام به ارزش ها را از زنان بگيرند، خانواده اي هم باقي نخواهد ماند.
رضايي يادآور شد: زنان هميشه در صدر اسلام ، قبل از انقلاب اسلامي ، هشت سال دفاع مقدس و بعد از انقلاب نقش تاثير گذاري در حمايت هاي مختلف عرصه هاي جنگ داشتند و مردان سلحشور ايران به مدد و پشتيباني زنان توانسته اند تا به امروز بزرگترين قله هاي نبرد حق عليه باطل را فتح كنند.
وي به نقش آفريني زنان استان قزوين در دفاع مقدس اشاره كردو گفت : زنان استان قزوين نيز با استفاده از هنرهاي آشپزي، شيرني پزي و بافندگي در كنار ديگر زنان در دفاع مقدس نقش ارزنده اي را ايفا كردند كه وجود 17شهيده در استان قزوين گواه اين مدعا است .
* دفاع مقدس، نمونه كم نظيري از پشتيبانيهاي معنوي زنان را به ثبت رساند
يكي از زنان رزمنده استان قزوين نيز گفت : دوران هشت سال دفاع مقدس نمونه بي شمار وكم نظيري از پشتيباني هاي معنوي زنان ايراني را به ثبت رسانده است .
فاطمه بنايي افزود: اولين مسئوليتي كه زنان در دفاع مقدس، به صورت خودجوش و همپاي مردان بر عهده گرفتند، جنگيدن با دشمن بعثي در جنوب و مزدوران داخلي در كردستان بود.
وي اظهار كرد: جلوه اي از همراهي زنان و مادران ايراني در دوران هشت سال دفاع مقدس را مي توان در تهيه تدارك اجناس و اقلام مورد نياز رزمندگان و سربازان ، حمايت هاي مالي و جاني ديد .
بنايي بيان كرد: در دوران دفاع مقدس شاهد اوج ايثارگري هاي زناني بوديم كه علاوه بر اينكه فرزندان ، همسران ، برادران و پدران خود را به مشاركت در دفاع مقدس تشويق مي كردند، بعد از شنيدن خبر شهادت آنان نيز از خودبردباري نشان داده و در تقويت روحيه رزمندگان كمك فراواني مي كردند.
وي اظهار كرد: كمك هاي نقدي و غير نقدي، آشپزي و تهيه مواد غذايي، خياطي و تهيه لباس گرم ، اهداي خون ، تبليغات براي ايجاد روحيه حماسي در رزمندگان از ديگر حمايت ها و كمك هاي زنان در دوران دفاع مقدس بود.
بنايي تصريح كرد: بقاي انقلاب اسلامي جز با حمايت مردان و زنان اين مرز و بوم ميسر نيست به ويژه اينكه زنان چون در پيروزي انقلاب اسلامي نقش پر رنگ تر و در دفاع مقدس نقش اساسي داشته اند در عصر حاضر نيز بايد در حفظ ارزشهاي آن دوران، همان نقش را هم چنان حفظ كنند.
* پيروزي در جنگ را مديون صبوري وايثارگري زنان در دوران دفاع مقدس هستيم
رئيس مجمع بسيج جامعه زنان استان قزوين نيز گفت : پيروزي در جنگ تحميلي را مديون صبوري ، پايداري و ايثاگريهاي زنان در دوران هشت سال دفاع مقدس هستيم .
فاطمه اشدري افزود: زنان با تمام قدرت همراه با مردان در پيروزي انقلاب اسلامي سهم مهمي داشتند و اگر اين حضور نبود انقلاب به پيروزي نمي رسيد .
وي اظهار كرد: در در دوران هشت سال دفاع مقدس نيز اگر اين همراهي و فراهم كردن شرايط امن براي همسران و پدران از سوي بانوان در پشت جبهه و در جبهه نبود دفاع مقدس به پيروزي نمي رسيد.
اشدري ادامه داد: زنان ما در دوران دفاع مقدس از همسران خود به عنوان مدافعان حريم امن خانواده گذشته و ايثار كردندو با ايفا كردن نقش مردان در خانواده و پر كردن خلاء پدر خانواده موجبات پيروزي ايران در دوران دفاع مقدس را به وجود آوردند.
وي ضمن قدر داني از زنان ايثارگر، شهيد و جانباز در دوران هشت سال مقدس بر فرهنگ سازي بشتر زنان ايثارگر در اين دوران براي نسل جوان تاكيد كرد و گفت : ما بايد نسل امروز را به گونه اي تربيت كنيم كه براي خانواده ارزش قائل شوند.
اين بسيجي فعال در دوران هشت سال دفاع مقدس ادامه داد: ايثارگري هاي بانوان كشور ما علاوبر اينكه دردوران جنگ بر همه مشهود بودامروز نيز در خانواده ادامه دارد و زنان موفق زيادي را در جامعه داريم كه مي توانند بهترين الگو براي نسل جوان باشند.
اشدري افزود: براي اينكه شاهد فروپاشي پايه هاي يك خانواده نباشيم وظيفه ما، به عنوان مادران و همسران اين است كه نقش اساسي و تاثير گذار خود را در جهت حفظ و استحكام خانواده ايفا كنيم .
وي با بيان اينكه مادران و همسران امروز در خانواده نقش مهمتري دارند، گفت: اگر صبوري و پايداري زنان در دفاع مقدس نبود قطعا با مشكل مواجه مي شديم و ما بايد از ايثارگري هاي بانوان در اين دوران درس خوبي در زندگي بگيريم.
*نقش زنان در خلق حماسه دفاع مقدس متنوع تر از نقش مردان است
يكي ديگر از رزمندگان هشت سال دفاع مقدس نيز نقش زنان را در دفاع مقدس متنوع توصيف كرد و گفت: زنان به عنوان رزمنده، امدادگر و ايثارگر و نيز تشويق كننده همسران، برادران و فرزندان به حضور در جبهه ها نقش آفريني كردند.
فاطمه مهدي پور افزود: بديهي است كه نقش زنان در خلق حماسه هشت ساله بسيار متنوعتر از نقش مردان در ظهور اين فتح عظيم است و از نقش مادري، همسري و فرزندي و وظايف و مشكلات آن در مدت طولاني جنگ گرفته تا كمكهاي مردمي، امداد رساني، پرستاري همه نشان از تنوع نقش آفريني ز نان در عرصه هشت سال جنگ داشته است.
وي اظهار كرد :بدون شك اگر زنان همانند مردان، دفاع از سرزمين خويش را از وظايف ملي و ديني خويش نميشمردند و فرايند دفاع را با حضور خويش در بخشهاي مورد نياز تكميل نميكردند، پيروزي هرگز حاصل نميشد.
31 شهريور تا ششم مهر ماه همزمان با سالروز تجاوز رژيم بعث عراق به خاك كشورمان و آغاز جنگ تحميلي در سال 1359 به عنوان هفته گراميداشت دفاع مقدس نام گذاري شده است
7390** خبرنگار : گيتي سيمياري ** انتشار دهنده : علي حيدر شاه حسيني
قزوين – ايرنا – نقش زنان در دفاع از اسلام امري انكار ناپذير و مالامال از ايثاري آگاهانه و مخلصانه است كه نمونه والاي آن در صدر اسلام فاطمه زهرا (س ) و پس از آن زينب كبري ( س ) است.