دكتر محمدتقي جغتايي روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار علمي ايرنا افزود: سالمندان نياز به خدمات درماني تخصصي دارند و قرار است اين بخش ها براي ارائه خدمات بهتر به آنان ايجاد شوند.
وي به تاسيس رشته طب سالمندي در ايران هم اشاره كرد و گفت: رشته طب سالمندي در دانشگاه هاي علوم پزشكي ايران و تهران راه اندازي شده و اين دو دانشگاه مشغول تربيت نيروهاي متخصص در اين زمينه هستند.
جغتايي كه در آستانه روز جهاني سالمندان (اول اكتبر مصادف با 9 مهر) سخن مي گفت، بر لزوم گسترش طب سالمندي در كشور تاكيد كرد و ادامه داد: همان طور كه به پزشكان متخصص براي اطفال نياز است، سالمندان نيز به خدمات ويژه درماني نياز دارند كه بايد به آنها پاسخ مطلوب داده شود؛ به واقع برخي از كشورها سال ها است كه به تربيت پزشك متخصص براي سالمندان اقدام كرده اند و اين كار در كشور ما هم بايد نهادينه شود.
** برنامه ملي دمانس تدوين مي شود
وي همچنين با اشاره به اين كه برنامه ملي دمانس در كشور تدوين مي شود، گفت: در قالب اين برنامه خدمات پيشگيرانه و درماني به سالمندان در اقصي نقاط كشور ارائه خواهد شد.
جغتايي اظهار اميدواري كرد كه در قالب اين برنامه ملي، كلينيك هاي حافظه در كشور تشكيل شود تا سالمنداني كه دچار مشكلات حافظه اي شده اند، در اين مراكز تحت پوشش درماني قرار گيرند.
وي، آلزايمر را مهمترين بيماري دمانس اعلام كرد و گفت: پاركينسون همراه با دمانس و لويي بادي از ديگر عوامل دمانس هستند كه در جامعه در حال افزايش مي باشند
جغتايي توانبخشي سالمندان را از موضوعات مغفول مانده در ارتباط با اين قشر از جامعه اعلام كرد و گفت: يكي از نيازهاي عمده افراد در دوره سالمندي خدمات توانبخشي است كه بايد توجه جدي به آن شود.
مشاور وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در امور توانبخشي يكي از مهمترين مشكلات سالمندان را اختلال تعادل اعلام كرد و گفت: اين موضوع عامل مهمي براي زمين خوردن سالمندان مي شود كه براثر آن دچار شكستگي و عوارض بعدي مي شوند.
دمانس از ريشه لاتين Dementia به معني اختلال شديد در ظرفيت فكري در اثر از دست دادن يا آسيب ديدن سلول هاي عصبي مغزي است. دمانس يك اصطلاح پزشكي است كه براي مجموعه اي از تألمات مغزي به كار مي رود.
در زبان فارسي لغت دمانس به زوال عقل ترجمه شده و در بعضي از نوشتارها به آن خردسودگي نيز مي گويند. ولي با توجه به مشكلات متنوع اين گونه بيماري ها، هيچ كدام از اين گزينه ها بيانگر واقعيت اين گونه بيماري ها نيست. به نظر مي رسد كه زوال مغز، فرسايش مغز يا فرسودگي مغز گزينه معنايي بهتري است، زيرا تمام مشكلات با از بين رفتن سلول هاي مغز شروع مي شود.
علمي ** 1201 **
خبرنگار: عبدالكريم جبارپور* انتشار: محتشمي پور
براي اطلاع از اخبار متنوع علمي و فناوري، با كانال علمي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
irnaelm@
https://telegram.me
مشاور وزير بهداشت:
بخش سالمندي در بيمارستان ها راه اندازي مي شود/تدوين برنامه ملي دمانس
۴ مهر ۱۳۹۶، ۹:۵۰
کد خبر:
82677501
تهران - ايرنا - مشاور وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در امور توانبخشي ضمن تاكيد بر لزوم ارائه خدمات درماني و توانبخشي مناسب به سالمندان، گفت: براساس برنامه ملي سالمندان، بخش سالمندي در بيمارستان هاي كشور راه اندازي مي شود.