۵ مهر ۱۳۹۶، ۱۵:۰۱
کد خبر: 82679320
T T
۰ نفر
چالش هاي كارگري شركت هاي مادرتخصصي هپكو و آذرآب اراك گره گشايي شد

اراك - ايرنا - وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي گفت: پالش هاي كارگري شركت هاي مادر تخصصي هپكو و آذرآب اراك ارزيابي و گره گشايي شد و بخشي از معوقات كارگران اين واحدها تا فردا (پنجشنبه) پرداخت خواهد شد.

به گزارش ايرنا، علي ربيعي روز چهارشنبه در نشست خبري با رسانه هاي استان مركزي در اراك افزود: شركت آذرآب مشكل توليد ندارد و مسائل اين واحد توليدي در حوزه سوء مديريت است كه مورد ارزيابي قرار گرفت.
وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي گفت: چالش ها و مسائل شركت هپكو پيچيده است اما، تدابيري انديشيده شدكه تا پنج سال آينده ضمانت كار در اين شركت وجود داشته باشد.
ربيعي اظهار كرد: مجموعه مسائل كارگري، تثبيت شغل و امنيت شغلي اين قشر از موضوعاتي است كه مدام و همواره در دولت پيگيري مي شود.
وي ادامه داد: مسائل كارگري و صنايع استان مركزي و شهر اراك براي دولت درجه اهميت بالايي دارد و امور اين حوزه با جديت دنبال مي شود.
وي گفت: مسئله شركت هاي هپكو و آذرآب از هفته قبل توسط رئيس جمهوري و وزراي صنعت، معدن و تجارت، تعاون، كار و رفاه اجتماعي، وزير امور اقتصاد و دارايي و رئيس بانك مركزي در نشست هاي مختلف در دستور كار قرار گرفته و در سايه تعامل بخش هاي مذكور تصميمات خوبي اتخاذ شده است.
وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي اضافه كرد: تعيين سرپرست براي مديريت شركت هپكو تا زمان برگزاري مجمع عمومي اين صنعت در ۱۵ مهرماه انجام شود و وزارت صنعت، معدن و تجارت نيز بايد مديري كارآمد براي اين شركت انتخاب كند.
ربيعي عنوان كرد: شركت آذرآب در خصوص بازپرداخت تسهيلات بانكي مشكلاتي داشت كه رفع موانع در اين خصوص به پيگيري و اهتمام جدي مسئولان نياز دارد.
وي بيان كرد: در مذاكراتي با مديرعامل بانك ملي مقرر شده ۲۰۰ ميليارد ريال از سوي اين بانك به آذرآب اختصاص يابد و علاوه بر پرداخت معوقات كارگري، مواد اوليه توليد نيز براي اين شركت تهيه شود.
وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي ادامه داد: همچنين با تفاهم نامه سه جانبه اي كه به تصويب دولت رسيده وزارت راه و شهرسازي ظرف پنج سال سفارش توليد و خريد سه هزار دستگاه ماشين آلات سنگين از هپكو را دارد تا رونق توليد به اين واحد برگردد.
ربيعي بيان كرد: شركت هپكو براي توليد محصولات به حدود 100 ميليارد ريال نقدينگي نياز دارد كه اعتبار آن درحال تامين است.
وي با يادآوري اينكه، شركت هپكو نياز به يك حسابرسي دارد، افزود: اين شركت براي موفقيت در بازارهاي رقابتي بايد از فناوري روز استفاده كند و اين مهم در سايه نوسازي تجهيزات توليد محقق مي شود.
وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي گفت: چرخه توليد در شركت هپكو از هفته آينده به گردش درمي آيد و با رونق توليد، كارگران احساس رضايت خواهند داشت و در مصوبه اي از سوي هيات وزيران نيز ورود محصولاتي كه توان توليد آن در هپكو وجود دارد به كشور جلوگيري مي شود.
ربيعي اظهار كرد: تمديد دفترچه هاي درماني كارگران هپكو و آذرآب اراك از ديگر تدابيري است كه در سفر به اراك به عنوان نماينده ويژه رسيدگي به مشكلات كارگري شركت هاي مذكور ديده شده است.
وي بيان كرد: كارگران هپكو و آذرآب اراك مباحثي در خصوص طرح طبقه بندي مشاغل و تبديل وضعيت خود دارند، هرچند اين موارد ثانويه است اما، معاون روابط كار اين وزارتخانه در اراك براي بررسي اين موضوعات مستقر شده است‌.
وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي در بخش ديگري از سخنانش گفت: در دولت تدبير و اميد 170 هزار ميليارد ريال به بنگاه هاي كوچك و متوسط كشور براي تثبيت اشتغال تزريق شده است.
ربيعي عنوان كرد: ۱۰۰ هزار ميليارد ريال تسهيلات رونق توليد و ۲۰۰ هزار ميليارد ريال تسهيلات اشتغالزايي براي واحدهاي خرد، كوچك و متوسط در نظر گرفته شده است و تمامي اين راهبردها براي بهبود اقتصادي و معيشت مردم است.
وي اظهار كرد: در چند سال گذشته برخي صنايع كشور به دليل مديريت نادرست، نرخ بالاي تسهيلات بانكي، فناوري و تجهيزات فرسوده و تحريم ها دچار مشكل شدند و همه بايد دست به دست هم داده و مشكلات را حل كنيم.
ربيعي گفت: يكهزار و ۳۷۱ بنگاه در معرض خطر در كشور شناسايي شده كه امور پيشگيرانه بر روي آن ها در حال انجام است تا شرايط بدتري پيدا نكنند.
وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي روز چهارشنبه با دستور حجت الاسلام دكتر حسن روحاني براي بررسي تحولات 2 صنعت بزرگ استان مركزي ( هپكو و آذرآب) به اين استان سفر كرده است.
بازديد از شركت هاي هپكو و آذرآب و گفت و گو با كارگران نيز در برنامه هاي سفر وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي به استان مركزي پيش بيني شده است.
كارگران 2 شركت هپكو و آذرآب به دليل پرداخت نشدن حقوق معوقه و مشكلات صنفي، خواستار حمايت مسئولان و رسيدگي به مطالبات خود شدند.
شركت صنايع آذرآب اراك از صنايع پيمانكاري عمده كشور است كه در سال 1364 در اراك آغاز به كار كرد.
اين شركت مادر تخصصي در حوزه طراحي، ساخت و نصب انواع بويلرهاي نيروگاهي و صنعتي ،مخازن تحت فشار، مبدل هاي حرارتي و تجهيزات نفت، گاز، پتروشيمي، فولاد، صنايع قند، شكر و سيمان فعاليت دارد.
شركت هپكو در سال 1351 در زميني به وسعت 90 هكتار با هدف مونتاژ ماشين آلات راه سازي تاسيس و از سال 1354شروع به فعاليت كرد.
شركت هپكو اراك در حال حاضر 22 نوع ماشين آلات راهسازي از جمله گريدر، لودر و غلتك توليد مي كند كه هشت نوع محصولات آن تحت ليسانس كشورهايي از جمله ژاپن، آلمان، سوئد و هلند است.
كارخانه هپكو در اوج پيشرفت و بالندگي در سال 1385 به دنبال سياست هاي اصل 44 به بخش خصوصي واگذار شد.
مجموعه مديريت استان مركزي از دي ماه سال گذشته به دنبال بازگرداندن اين كارخانه به سازمان خصوصي سازي ايران بودند تا اينكه پيشنهاد واگذاري اين كارخانه به شركت هيدرواطلس ساوه عنوان و بهمن ماه سال گذشته اين مهم قطعي شد.
5003/ 6013/خبرنگار: معصومه صفري***انتشاردهنده:مژگان حيدري