به گزارش ایرنا، علی ربیعی روز چهارشنبه در نشست خبری با رسانه های استان مركزی در اراك افزود: شركت آذرآب مشكل تولید ندارد و مسائل این واحد تولیدی در حوزه سوء مدیریت است كه مورد ارزیابی قرار گرفت.
وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی گفت: چالش ها و مسائل شركت هپكو پیچیده است اما تدابیری اندیشیده شدكه تا پنج سال آینده ضمانت كار در این شركت وجود داشته باشد.
ربیعی اظهار كرد: مجموعه مسائل كارگری، تثبیت شغل و امنیت شغلی این قشر از موضوعاتی است كه همواره در دولت پیگیری می شود.
وی ادامه داد: مسائل كارگری و صنایع استان مركزی و شهر اراك برای دولت درجه اهمیت بالایی دارد و امور این حوزه با جدیت دنبال می شود.
وی گفت: مسئله شركت های هپكو و آذرآب از هفته قبل توسط رئیس جمهوری و وزیران صنعت، معدن و تجارت؛ تعاون، كار و رفاه اجتماعی؛ امور اقتصادی و دارایی و رئیس بانك مركزی در نشست های مختلف در دستور كار قرار گرفته و در سایه تعامل بخش های مذكور تصمیم های خوبی اتخاذ شده است.
وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی اضافه كرد: تعیین سرپرست برای مدیریت شركت هپكو تا زمان برگزاری مجمع عمومی این صنعت در 15 مهرماه انجام شود و وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز باید مدیری كارآمد برای این شركت انتخاب كند.
ربیعی عنوان كرد: شركت آذرآب در خصوص بازپرداخت تسهیلات بانكی مشكلاتی داشت كه رفع موانع در این زمینه به پیگیری و اهتمام جدی مسئولان نیاز دارد.
وی بیان كرد: در مذاكراتی با مدیرعامل بانك ملی مقرر شده 200 میلیارد ریال ازسوی این بانك به آذرآب اختصاص یابد و علاوه بر پرداخت معوقات كارگری، مواد اولیه تولید نیز برای این شركت تهیه شود.
وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی ادامه داد: همچنین با تفاهم نامه سه جانبه ای كه به تصویب دولت رسیده وزارت راه و شهرسازی ظرف پنج سال سفارش تولید و خرید سه هزار دستگاه ماشین آلات سنگین از هپكو را دارد تا رونق تولید به این واحد برگردد.
ربیعی بیان كرد: شركت هپكو برای تولید محصولات به حدود 100 میلیارد ریال نقدینگی نیاز دارد كه اعتبار آن درحال تامین است.
وی با یادآوری اینكه، شركت هپكو نیاز به یك حسابرسی دارد، افزود: این شركت برای موفقیت در بازارهای رقابتی باید از فناوری روز استفاده كند و این مهم در سایه نوسازی تجهیزات تولید محقق می شود.
وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی گفت: چرخه تولید در شركت هپكو از هفته آینده به گردش درمی آید و با رونق تولید، كارگران احساس رضایت خواهند داشت و در مصوبه ای از سوی هیات وزیران نیز ورود محصولاتی كه توان تولید آن در هپكو وجود دارد به كشور جلوگیری می شود.
ربیعی اظهار كرد: تمدید دفترچه های درمانی كارگران هپكو و آذرآب اراك از دیگر تدابیری است كه در سفر به اراك به عنوان نماینده ویژه رسیدگی به مشكلات كارگری شركت های مذكور دیده شده است.
وی بیان كرد: كارگران هپكو و آذرآب اراك مباحثی در خصوص طرح طبقه بندی مشاغل و تبدیل وضعیت خود دارند، هرچند این موارد ثانویه است اما، معاون روابط كار این وزارتخانه در اراك برای بررسی این موضوعات مستقر شده است.
وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی در بخش دیگری از سخنانش گفت: در دولت تدبیر و امید 170 هزار میلیارد ریال به بنگاه های كوچك و متوسط كشور برای تثبیت اشتغال تزریق شده است.
ربیعی عنوان كرد: 100 هزار میلیارد ریال تسهیلات رونق تولید و 200 هزار میلیارد ریال تسهیلات اشتغالزایی برای واحدهای خرد، كوچك و متوسط در نظر گرفته شده است و تمامی این راهبردها برای بهبود اقتصادی و معیشت مردم است.
وی اظهار كرد: در چند سال گذشته برخی صنایع كشور به دلیل مدیریت نادرست، نرخ بالای تسهیلات بانكی، فناوری و تجهیزات فرسوده و تحریم ها دچار مشكل شدند و همه باید دست به دست هم داده و مشكلات را حل كنیم.
ربیعی گفت: یكهزار و 371 بنگاه در معرض خطر در كشور شناسایی شده كه امور پیشگیرانه بر روی آن ها در حال انجام است تا شرایط بدتری پیدا نكنند.
وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی روز چهارشنبه با دستور حجت الاسلام دكتر حسن روحانی برای بررسی تحولات 2 صنعت بزرگ استان مركزی ( هپكو و آذرآب) به این استان سفر كرده است.
بازدید از شركت های هپكو و آذرآب و گفت و گو با كارگران نیز در برنامه های سفر وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی به استان مركزی پیش بینی شده است.
كارگران 2 شركت هپكو و آذرآب به دلیل پرداخت نشدن حقوق معوقه و مشكلات صنفی، خواستار حمایت مسئولان و رسیدگی به مطالبات خود شدند.
شركت صنایع آذرآب اراك از صنایع پیمانكاری عمده كشور است كه در سال 1364 در اراك آغاز به كار كرد.
این شركت مادر تخصصی در حوزه طراحی، ساخت و نصب انواع بویلرهای نیروگاهی و صنعتی ،مخازن تحت فشار، مبدل های حرارتی و تجهیزات نفت، گاز، پتروشیمی، فولاد، صنایع قند، شكر و سیمان فعالیت دارد.
شركت هپكو در سال 1351 در زمینی به وسعت 90 هكتار با هدف مونتاژ ماشین آلات راه سازی تاسیس و از سال 1354شروع به فعالیت كرد.
شركت هپكو اراك در حال حاضر 22 نوع ماشین آلات راهسازی از جمله گریدر، لودر و غلتك تولید می كند كه هشت نوع محصولات آن تحت لیسانس كشورهایی از جمله ژاپن، آلمان، سوئد و هلند است.
كارخانه هپكو در اوج پیشرفت و بالندگی در سال 1385 به دنبال سیاست های اصل 44 به بخش خصوصی واگذار شد.
مجموعه مدیریت استان مركزی از دی ماه سال گذشته به دنبال بازگرداندن این كارخانه به سازمان خصوصی سازی ایران بودند تا اینكه پیشنهاد واگذاری این كارخانه به شركت هیدرواطلس ساوه عنوان و بهمن ماه سال گذشته این مهم قطعی شد.
5003/ 6013/خبرنگار: معصومه صفری***انتشاردهنده:مژگان حیدری
اراك - ایرنا - وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی گفت: چالش های كارگری شركت های مادر تخصصی هپكو و آذرآب اراك ارزیابی و گره گشایی شد و بخشی از معوقات كارگران این واحدها تا فردا (پنجشنبه) پرداخت می شود.