۶ مهر ۱۳۹۶، ۹:۱۵
کد خبر: 82679918
T T
۰ نفر

توئيت هاي دردسرساز ترامپ ادامه دارد

۶ مهر ۱۳۹۶، ۹:۱۵
کد خبر: 82679918
توئيت هاي دردسرساز ترامپ ادامه دارد

تهران- ايرنا- روزنامه ايران در گزارشي نوشت: شبكه اجتماعي توئيتر از حذف پيامي كه «دونالد ترامپ» رئيس جمهوري امريكا با انتشار آن كره شمالي را تهديد كرده بود خودداري كرد و توئيت ترامپ به گونه‌اي نوشته شده بود كه تحليلگران مي‌گفتند پيام مذكور معناي زيادي داشته است و حتي مي‌تواند به‌عنوان دستور آغاز جنگ باشد.

در ادامه اين گزارش مي خوانيم: ترامپ هفته گذشته در پاسخ به سخنراني «ري يونگ-هو» وزير امور خارجه كره شمالي در سازمان ملل متحد توئيتي را منتشر كرد كه در آن نوشته شده بود اگر اين مقام ارشد كره‌اي حرف‌هاي «كيم جونگ-اون» رهبر كشور خود را تكرار كند، هر دو فرد مذكور «براي مدت زيادي زنده نخواهند ماند». اين آخرين پيام از سري بيانيه‌هاي خصمانه ميان دو كشور بود كه روي شبكه اجتماعي توئيتر به اشتراك گذاشته شد.

**ترامپ توئيتري
توئيتي كه رئيس جمهوري امريكا به اشتراك گذاشت توسط رهبران و سياستمداران سراسر جهان ترجمه شد و هر يك از آنها به گونه‌هاي مختلف از اين نوشته برداشت كردند. به‌عنوان مثال وزير امور خارجه كره شمالي پس از خواندن پيام مذكور آن را «اعلاميه كاملاً روشن براي آغاز جنگ» تلقي كرد و البته گفت اعلام دستور آغاز جنگ روي شبكه اجتماعي با سياست‌هاي تعريف شده بر آن مغايرت دارد و قوانين موجود را زيرپا گذاشته است.

ترامپ توئيت خود را اين گونه نوشته بود: «هم‌اكنون صحبت‌هاي وزير امور خارجه كره شمالي در سازمان ملل متحد را شنيدم. اگر او تفكرات «مرد كوچك موشكي» را تكرار كند، آنها براي مدت زيادي زنده نخواهند ماند.»
شبكه اجتماعي توئيتر بر اساس قوانيني كه وضع كرده است به مشتركان خود اجازه نمي‌دهد از اين پلتفرم براي تهديد و اعمال خشونت استفاده كنند و اين پيام‌ها چه به صورت مستقيم يا غيرمستقيم بخواهد معني و مفهوم ياد شده را انتقال دهد، بر خلاف قوانين وضع شده خواهد بود. حساب كاربري متعلق به هر شخصي كه چنين رفتاري را انجام دهد در آن واحد حذف خواهد شد يا به صورت موقت در حالت تعليق قرار خواهد گرفت.
توئيتر يك روز پس از انتشار پيام رئيس جمهوري امريكا بيانيه‌اي را منتشر كرد و در آن نوشت اين شركت سياست‌هاي عمومي خود را به‌روز مي‌كند تا بر اساس آن به‌صورت صريح مشخص شود كدام يك از توئيت‌ها مي‌توانند به‌صورت عمومي در دسترس همگان قرار گيرند.

توئيتر هم بيانيه‌ خود را در قالب يك توئيت به اشتراك گذاشت و در آن توضيح داد: «ما تمام حساب‌هاي كاربري را با قوانين مشابه بررسي مي‌كنيم و زماني كه متوجه شويم توئيت‌ها «قانون 2.6» ما را زير پا گذاشته‌اند، عوامل مختلف را در باره آن مورد تحليل قرار مي‌دهيم.».اين شبكه اجتماعي با انتشار چندين توئيت متوالي بر اين مسأله اصرار داشت كه توئيت منتشر شده از سوي رئيس جمهوري امريكا شرايط حذف شدن را نداشته و تا اين اندازه مشكل‌ساز نبوده است. با وجود اين شركت مذكور اظهار كرد كه در مورد پيام به اشتراك گذاشته شده از سوي ترامپ «عوامل و معيارهاي مختلف سنجيده مي‌شود تا مشخص شود چه ميزان قوانين را نقض كرده است» كه از جمله اين معيارها مي‌توان به ارزش‌گذاري مجدد توئيت‌ها از نظر استقبال عمومي كاربران يا توجه مشتركان براي ارزشمند بودن آنها اشاره كرد.

شركت توئيتر در اين خصوص گفت: «اين مسأله يكي از قديمي‌ترين سياست‌هاي داخلي ما بوده است و ما بزودي سياست‌هاي عمومي خود را به‌ روز مي‌كنيم تا مسأله مذكور را مديريت كنيم. ما بايد در اين زمينه بهتر عمل كنيم تا كاربران ما ضوابط و خط قرمزها را روشن‌تر بدانند و به طور قطع گام‌هاي بهتري در اين مسير برمي‌داريم.»

لازم به ذكر است ترامپ دوشنبه هفته گذشته در يك توئيت ديگر به يك پرتاب موشكي در ايران اشاره كرده بود كه بعداً مشخص شد اين اتفاق هرگز صورت نگرفته است. او در اين توئيت نوشته بود: «ايران يك موشك بالستيك را با قابليت رسيدن به اسرائيل به صورت آزمايشي پرتاب كرد. آنها همچنين با كره شمالي همكاري مي‌كنند.»

روزنامه گاردين در مورد اين توئيت توضيح داد كه احتمالاً ترامپ در مورد رزمايش ايران كه ماه‌ها قبل انجام شده بود، هم‌اكنون خبرهايي را دريافت كرده است و بدون آنكه از صحت آن مطلع شود به اشتباه اين پيام را نوشته است. اين‌طور كه گفته مي‌شود دو نفر از مقامات بلندپايه كاخ سفيد تأييد كردند تصوير ويدئويي منتشره مربوط به پرتاب جديد موشك در ايران مي‌شود و رئيس جمهوري امريكا هم با ديدن اين ويدئو بسرعت توئيت خود را منتشر كرد. البته شبكه اجتماعي توئيتر پس از آنكه متوجه شد اين پيام اشتباه بوده است هم اقدام به حذف آن نكرد.

همان طور كه مي‌دانيد يكي از علاقه‌مندي‌هاي اصلي رئيس جمهوري امريكا گشت‌وگذار در شبكه اجتماعي توئيتر و انتشار پيام است و در اين ميان بسياري از توئيت‌ها به صورت اشتباه، با غلط املايي يا با مفهوم نادرست به دست كاربران جهاني مي‌رسد. اين بار هم ترامپ پيامي را در مورد رهبر كره شمالي به اشتراك گذاشت كه واكنش‌هاي گسترده در پي داشت. البته با وجود اين اظهارت، كاخ سفيد بسرعت يك بيانيه منتشر كرد و توضيح داد اين توئيت به معني آغاز جنگ عليه كره شمالي نيست و رئيس جمهوري امريكا چنين قصدي نداشته است. البته كره شمالي به اين پيام كاخ سفيد توجه چنداني نكرد و در بيانيه بعدي وزير امور خارجه اين كشور گفته شد:‌ «با توئيت مذكور كره شمالي هم‌اكنون اين حق را دارد به بمب‌افكن‌هاي استراتژيك ايالات متحده در هر زماني كه مي‌خواهد شليك كند.»

شايد «دونالد ترامپ» هنگام انتشار اين توئيت بدرستي نمي‌دانست كه چه مشكل بزرگي را ايجاد كرده است. ولي هم‌اكنون اين مسأله نه تنها تنش ميان دو كشور را افزايش داده، بلكه شكايت فراوان مشتركان شبكه اجتماعي توئيتر را هم به همراه داشته است. مشتركان توئيتر با ايجاد هشتگ ويژه و ارسال‌ پيام‌هاي متعدد از توئيتر خواسته‌اند تا توضيح دهد كه به چه علت اين پيام خشونت‌آميز را حذف نكرده است.

شايان ذكر است در سال 2010 ميلادي توئيتر براي آن دسته از حساب‌هاي كاربري كه افراد سرشناس را تهديد يا تمسخر مي‌كردند محدوديت ايجاد كرد و توضيح داد اگر در مورد افراد شناخته شده پيام اشتباه منتشر شود، حساب كاربري مربوطه مسدود خواهد شد. در سال 2013 از سوي اين شبكه اجتماعي گفته شده بود هرگونه «سوءاستفاده هدفمند» در پاسخ به موج آزار و اذيت‌هاي آگاهانه در اين پلتفرم پيگرد قانوني دارد و آخرين بار در اواخر سال 2015 ميلادي گفته شده بود توئيتر «تمام تهديدهاي تروريستي و شعارهاي خشونت‌آميز عليه ديگران كه اخلاقيات، مليت، مذهب، جنسيت، ‌نژاد، رنگ پوست و معلوليت» را در افراد زير سؤال ببرد مورد عكس‌العمل اين شبكه اجتماعي قرار خواهد گرفت.

*منبع: روزنامه ايران، 1396.7.6
**گروه اطلاع رساني**2002**9131** انتشار دهنده: شهربانو جمعه