به گزارش ايرنا، در نقطه اي از شهر، آتش با شعله ها و خشم خود در حال پيشروي است و در نقطه اي ديگر در ايستگاه آتش نشاني زنگ حريق به صدا در مي آيد در اين هنگام آتش نشانان مانند پرنده هاي نجات لحظه به لحظه سمت خطر حركت مي كنند.
آري آتش نشانان فرشته هاي نجاتي هستند كه هنگام بروز حوادث جان به كف و بي محابا با دل دريايي خود به درون آتش مي خيزند تا جاني را نجات دهد يا از پيشروي آتش جلوگيري كند.
آتش نشانان با عِلم به اينكه ماموريت هاي محوله خطرات جاني به آنها دارد شايد خودش نيز در اين ميان با زندگي وداع كند باز هم خود را به دل آتش مي زنند تا خشم آن را با صبوري و سماجت خاموش كنند.
مسعود زندكريمي از آتش نشانان پيشكسوت سنندج است كه بارها در برابر آتش و ديگر حوادث ايستاده و هم اكنون پس از 23 سال خدمت در اين كسوت مي گويد: عشق به آتش نشاني والاترين انگيزه ام در 2 دهه خدمت بوده است.
وي در پاسخ به اينكه هنگام نواختن زنگ حريق يك آتش نشان چه حسي مي تواند داشته باشد، افزود: زنگ حريق براي يك آتش نشان يعني بروز خطر، آتش سوزي و درخواست كمك يك هم نوع است.
وي ادامه داد: با وجود همه استرس هايي كه اين زنگ در جان آتش نشانان مي اندازد اما با توجه به نتيجه و تجربه هاي خوب عمليات موفق زنگ حريق و حوادث در ذهن يك آتش نشان عاشقانه ترين ملودي و ابزاري براي نجات دادن يك هم نوع از خطرات است.
زندكريمي رها سازي انگشت يك پسر از حلقه را شادترين خاطره خود اعلام كرد و يادآور شد: 15 سال پيش فوريت هاي پزشكي كودك چهار ساله ايي كه حلقه اي در انگشتش گير كرده بود را براي رها سازي به آتش نشاني معرفي كرده بوند.
وي ادامه داد: در اين حال كودك به علت استرسي كه داشت گريه توامي داشت ام همزمان با راه شدن انگشت خود خنده اي كودكانه به لب گرفت كه طي اين سال ها هنگام خستگي لبخند كودك انگيزه اي براي ادامه خدمت من بود.
زندكريمي آتش سوزي در كارخانه سيمان بيجار را نيز بدترين خاطره خود دانست و افزود: در اين حادثه نيروهايي از 6 استان براي مهار آتش بسيج شده بودند و اجراي اين عمليات 48 ساعت مداوم طول كشيد.
وي گفت: اين آتش سوزي كه در اثر بي احتياطي روي داده بود باعث شده علاوه بر درگير شدن بيش از 6 گروه اطفاي حريق به مدت 2 روز، موجب از بين رفتن بخش عمده از سرمايه هاي استان شد.
وي اضافه كرد: با وجود اينكه پايان عمليات براي همه آتش نشانان خسته خاطره اي خوش آيند بود اما از بين رفتن سرمايه هاي مردم هميشه در عمليات ها باعث ناراحتي من مي شود.
زندكريمي فوت آتش نشان ها در حوادث را از ديگر خاطره هاي بد خود اعلام كرد و افزود: همكاران ما در تمامي جهان تنها با هدف نجات جان ديگر انجام وظيفه مي كنند كه اگر در اين حين همكاري جان خود را از دست بدهد، براي تمامي آتش نشان ها ناراحت كننده است.
وي شهادت تعدادي از آتش نشانان تهران در حادثه پلاسكو را از جمله اين حوادث دانست و ادامه داد: در 30 دي سال گذشته همكاران با شنيدن اخبار با خانواده آنان احساس همدردي مي كردند و بر اندوهشان افزوده مي شد اما قدرداني مردم از آتش نشان ها و حضور آنان در ايستگاه ها باعث افزايش انگيزه در ميان اين امداد گران مي شد.
زندكريمي كمبود تجهيزات آتش نشاني را از جمله چالش هاي حرفه آتش نشاني در سنندج اعلام كرد و افزود: سنندج مانند شهرهاي ديگر از اين كاستي رنج مي برد كه مي توان با اضافه كردن امكانات روز دنيا گامي در كاهش دغدغه آتش نشان ها برداشت.
مديرعامل سازمان آتش نشاني سنندج نيز در اين ارتباط به ايرنا گفت: اين سازمان هم اكنون 160 نفر نيرو دارد كه 145 نفر از اين تعداد به صورت مستقيم در عمليات هاي اطفاي حريق و امداد فعال هستند.
به گفته رامين اسد نژاد، سنندج داراي هشت ايستگاه آتش نشاني است كه طبق استانداردهاي ايمني تعداد ايستگاه ها و آتش نشان ها به ميانگين نرمال نزديك شده اما براي ارايه خدمات بيشتر با توجه به بافت سنتي و تراكم جمعيت لازم است اين زيرساخت ها اضافه شود.
وي افزود: به صورت ميانگين آتش نشان هاي سنندج روزانه 9 عمليات را انجام مي دهند كه اين آمار در روزهاي تعطيل، پنجشنبه و جمعه ها افزايش مي يابد.
وي دليل عمده افزايش عمليات ها در اين روزها را حضور مردم در تفرجگاه ها، جاده ها، مراتع عنوان كرد و افزود: انتظار نيروهاي آتش نشاني از مردم در دقت بيشتر در رعايت موارد ايمني به خصوص هنگام حضور در طبيعت است.
اسدنژاد با اشاره به اينكه سازمان هاي آتش وظيفه هاي مختلفي از جمله اطفاي حريق، آموزش و پيشگيري، امداد و نجات را عهده دار هستند افزود: اطفاي حريق و امداد رساني به حادثه ديدگان بيشترين ميانگين عمليات هاي اين سازمان ها را تشكيل مي دهد كه مي توان با رعايت موارد ايمني اين موارد را كاهش داد.
وي همچنين در خصوص تجهيزات سازمان آتش نشاني سنندج گفت: هم اكنون اين سازمان داراي 14 خودروي سنگين بوده كه 9 مورد آن عمر 25 ساله داشته و بقيه عمر هشت ساله دارند.
وي اضافه كرد: نوسازي ناوگان خودرويي اين سازمان از نيازهاي ارتقاي شاخص هاي ايمني بوده و لازم است مسئولان دولتي و شهرداري با همكاري هم توجه بيشتري به اين مساله داشته باشند.
اسدنژاد مزاحمت هاي تلفني را به عنوان چالشي بزرگ براي واحدهاي امدادي دانست و تاكيد كرد: در نيمه اول سال جاري از 2 هزار و 678 تماس تلفني با سامانه 125 يك هزار و 112 مورد منجر به عمليات شده است اما يك هزار و 566 مورد مربوط به مزاحمت ها تلفني شهروندان بوده است.
سازمان آتش نشاني سنندج در سال 1346 تاسيس شده و هم اكنون 145 آتش نشان بكار گرفته است چهار نفر از اين تعداد را بانوان و 11 نفر را نيز غواصان آن تشكيل مي دهد.
بخش غواصي سازمان آتش نشاني شهرداري سنندج از حدود 15 سال قبل تشكيل شده و هم اكنون يك غواض موفق به اخذ مدرك دوره 2 ستاره و 10 غواص نيز داراي مدرك يك ستاره هستند.
از هشت ايستگاه آتش نشاني سنندج پنج مورد در داخل شهر و سه مورد نيز در ناحيه هاي منفصل شهري نايسر، حسن آباد و ننله داير شده است.
هفتم مهر در تقويم جمهوري اسلامي ايران به عنوان روز آتش نشان نامگذاري شده است و علت آن، در روز 7 مهر 1359 وقتي كه دشمن بعثي به پالايشگاه آبادان حمله هوايي كرد، آتش نشانان منطقه و شهر هاي اطراف براي مهار آتش به پالايشگاه رفتند كه در حين عمليات خاموش كردن آتش، مجددا هواپيماهاي دشمن اقدام به بمباران پالايشگاه مي كنند كه منجر به شهادت تعداد زيادي از آتش نشانان مي شود.
شماره 125 پل ارتباطي مردم با ماموران آتش نشاني است كه به صورت 24 ساعته آماده ارائه خدمات به شهروندان است.
خبرنگار: حسن حسين زاه ** انتشار دهنده: مجيد سليماني
3034/9102
به بهانه هفتم مهر روز آتش نشاني/زنگ حريق، ملودي عاشقانه براي نجات ديگران
۷ مهر ۱۳۹۶، ۱۰:۴۶
کد خبر:
82680723
سنندج - ايرنا - علاقه مهمترين بعد هر حرفه است و آتشنشاني به عنوان يك حرفه پرخطر ارتباط مستقيمي با علاقه مندي دارد كه به گفته يكي از پيشكسوتان آتش نشاني سنندج، زنگ حريق در هر ايستگاه ملودي عاشقانه براي نمايان كردن از خودگذشتگي ها و نجات ديگران است.