۷ مهر ۱۳۹۶، ۱۴:۰۱
کد خبر: 82680870
T T
۰ نفر
پایان نشست خزر در روسیه/ پیشنهاد ایران برای تشكیل 5 كمیته رسانه ای

مسكو - ایرنا - نماینده ایران در نشست خزر پیشنهاد تشكیل كمیته رسانه ای در هر یك از پنج كشور ساحلی را مطرح كرد تا زمینه های همكاری مردمی و اطلاع رسانی در باره این دریا در عرصه های مختلف بیشتر شود.

به گزارش ایرنا، علیرضا شیروی معاون امور خبرنگاران خارجی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست هیات های نمایندگی رسانه ای ایران، قزاقستان، تركمنستان، جمهوری آذربایجان و روسیه در آستراخان این كشور كه امروز (جمعه) پایان یافت، گفت: برای همكاری عمیق تر در چارچوب همایش رسانه ای خزر، مناسب است در هر كشور كمیته ای برای مدیریت بهتر مناسبات مرتبط تشكیل شود.
وی اظهار كرد: خزر دریای صلح و دوستی است و همكاری های خوب رسانه ای كشورهای ساحلی می تواند آسیب پذیری ناشی از رسانه های غیرهمسو را كاهش دهد و فرصت های جدیدی بیافریند.
شیروی همچنین اظهار كرد: شناخت دیپلماسی رسانه ای جایگاه بسزایی دارد و از این رو شایسته است، ایجاد همگرایی و اتحاد رسانه ای از مهم ترین دغدغه های جامعه اطلاعاتی كشورهای خزری باشد.
معاون امور خبرنگاران خارجی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین در بخش دیگری از سخنرانی خود در همایش رسانه ای آستراخان اظهار كرد: خواسته همه كشورهای خزری دربرگیرنده تعیین رژیم حقوقی، مبارزه با مواد مخدر و بزهكاری در این منطقه دریایی و همچنین توسعه همكاری های رسانه ای، اقتصادی، فرهنگی و علمی حول محورهای صلح و دوستی است.
شیروی در دیدار با الكساندر ژیلكین استاندار آستراخان روسیه در حاشیه سومین همایش رسانه ای خزر نیز گفت: اگر در گذشته همكاری های بازرگانی موجبات نزدیكی ملت ها را فراهم می كرد، اكنون دیپلماسی رسانه ای این نقش را برعهده گرفته و در دولت كنونی ایران همواره بر این رویكرد و توسعه همكاری های رسانه ها تاكید شده است.
سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه نیز دیروز در پیام خود به همایش رسانه ای آستراخان بر اهمیت دریای خزر و تعیین هر چه زودتر رژیم حقوقی آن توسط پنج كشور ساحلی، جایگاه فعالیت های رسانه ای و تاثیرات مثبت آن بر رشد همگرایی منطقه ای تاكید كرد.
وی اعلام كرد كه روسیه، ایران، جمهوری آذربایجان، قزاقستان و تركمنستان به عنوان پنج كشور ساحلی خزر، كسب توافق فراگیر برای این دریا را در دستور كار و اولویت دارند.
در پیام لاوروف آمده است: در بیانیه نشست سه سال پیش سران كشورهای ساحلی، هدف نهایی امضای كنوانسیون حقوقی خزر در اجلاس پیش رو اعلام شده است.
وی در پیام خود افزوده است: چنین قرارداد بین المللی زیر بنای محكمی برای همكاری كشورهای كناره خزر در عرصه های مختلف خواهد شد و همچنین به تامین امنیت منطقه ای و گسترش همكاری ها كمك خواهد كرد و رسیدن به آن در اولویت قرار دارد.
وزیر خارجه روسیه در پایان پیام خود تاكید كرده است: یكی از ابزارهای مهم تحكیم فضای حسن همجواری و اعتماد به همكاری در خزر، گفت وگو در عرصه اطلاع رسانی است كه امیدواریم این رویكرد در فضای سازنده و عملگرایانه انجام گیرد و به پیدایش دیدگاههای نو كمك كند.
ایگور برادچیكف نماینده ویژه رییس جمهوری روسیه در امور خزر و همچنین استاندار آستراخان میزبان سومین همایش رسانه ای خزر نیز گسترش گردشگری بین كشورهای ساحلی و توسعه امكانات در این بخش را ضروری خواند.
برنامه راه اندازی احتمالی كشتی مسافری ویژه خزر كه هم اكنون در كارخانه لوتوس آستراخان در حال ساخت است، گشایش مركز تجاری ایرانیان برای سال جاری و همچنین پیشرفت احداث مركز بازرگانی جمهوری آذربایجان در این شهر نیز در همایش رسانه ای این دریا اعلام شد.
هیاتی از خبرنگاران استان گیلان و گلستان نیز در این نشست دو روزه در آستراخان واقعه در كناره شمال غربی دریای خزر شركت داشتند.
همچنین در نشست تخصصی رسانه ای خزر كه صبح دیروز برگزار شد، راهكارهای همگرایی رسانه ها برای بازتاب همكاری ها و مذاكرات پنج كشور ساحلی برای تعیین رژیم حقوقی خزر بررسی شد.
نمایندگان رسانه ای از ایران، روسیه، قزاقستان، جمهوری آذربایجان و تركمنستان در این نشست دیدگاههای خود را برای خزر به عنوان میراث مشترك زیست بوم پنج كشور اعلام كردند.
بازتاب برنامه ها و مذاكرات انجام شده برای رسیدن كشورهای ساحلی به هدف تعیین رژیم حقوقی دریای خزر، حفظ محیط زیست و همكاری رسانه ها برای گسترش روابط دو و چند جانبه بر پایه این دریا از محورهای مورد توجه نشست اعلام شد.
دریای خزر كه افزون بر موقعیت حساس راهبردی و ارتباطی بین كشورهای ساحلی و همچنین زیست محیطی به عنوان بزرگترین دریاچه كره زمین بیش از 1200 كیلومتر طول و 320 كیلومتر پهنه میانگین دارد، بر پایه پژوهش های انجام شده از حدود 50‌ میلیارد بشكه نفت و 257 تریلیون فوت ‌مكعب گاز طبیعی برخوردار است.
اروپام 1516 ** انتشار دهنده: هادی مولوی نیا