به گزارش ايرنا، كارخانه هاي هپكو و آذرآب اراك كه در روزگاري نه چندان دور قطب توليدات ماشين آلات راهسازي و تامين قطعات پالايشگاه ها و پتروشيمي هاي كشور و خاورميانه بودند، پس از واگذاري به بخش خصوصي با تنگناهاي مختلفي روبرو شدند.
چرخ هاي توليد و اشتغال در 2 شركت مادر تخصصي هپكو و آذرآب پس از گذران از تنگناهاي مختلف، بار ديگر با تدبير مسئولان و حمايت دولت تدبير و اميد از اقتصاد صنعتي با قوت بيشتر به گردش درآمده است و تلاشگران سنگر توليد در اين دو واحد صنعتي با عزمي راسخ و روحيه اي مضاعف مصمم به تحقق مولفه هاي اقتصاد مقاومتي در سال توليد و اشتغال هستند.
با تلاش تيم اقتصادي و حمايت مسئولان، همه معوقات كارگران آذرآب و سه ماه معوقه امسال كارگران هپكو پرداخت شد و هم اكنون كارگران هپكو و آذرآب در واحدهاي خود مشغول به كارند.
بنا بر اعلام وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي كه هفته گذشته با هدف ساماندهي 2 شركت هپكو آذرآب اراك به اين شهر سفر كرده بود، حمايت دولت از شركت هاي آذرآب و هپكو اراك تا انتخاب مديريت كارآمد و ساماندهي وضعيت موجود ادامه دارد.
بنابر اعلام مسئولان، بخشي از قراردادهاي خريد محصول از شركت هپكو به ارزش 20 هزار ميليارد ريال به امضاي سه وزير كشور، صنعت، معدن و تجارت و راه و شهرسازي رسيده و با تصويب نهايي دولت ساز و كار اجرايي مي گيرد.
نماينده ولي فقيه در استان مركزي گفت: رفع تنگناهاي هپكو و آذرآب بنيان هاي اقتصادي كشور را تقويت مي كند.
آيت الله قربانعلي دري نجف آبادي افزود: بدهكاري هپكو بايد به صورت كارشناسي مشخص شود و در صورت مشاهده هر گونه تخلفات مالي از سوي هر 2 سهامدار فعلي و گذشته اين شركت، با تمام ظرفيت قانوني برخورد شود.
امام جمعه اراك اضافه كرد: كارخانه هپكو اراك هم از تحريم ها و هم از مديريت ناكارآمد ضربه هاي سگيني را متحمل شده است كه دولت بايد حل اين مشكلات را به صورت ويژه در دستور كار خود قرار دهد.
وي بيان كرد: بهترين راهكار موجود براي ثبات كارخانه هپكو، بازگرداندن اين مجموعه صنعتي به دولت است.
استاندار استان مركزي نيز گفت: در نشست هاي مختلف پيگيري تحولات و تنگناهاي دو واحد صنعتي هپكو و آذرآب در داخل استان و كشور، تصميمات كارشناسي شامل دو بخش كوتاه مدت و بلند مدت تبيين شد تا حيات اقتصادي دو قطب صنعت استان مركزي استمرار يابد.
محمود زماني قمي افزود: با تلاش ها و پيگيري هاي انجام شده و حمايت دولت خدمتگزار، بيش از 80 درصد از معوقات اين دو واحد صنعتي اراك پنجشنبه هفته گذشته پرداخت و معوقات كارگران خدوم شركت آذرآب نيز، يكجا تسويه شد.
استاندار مركزي بيان كرد: پيگيري براي تسويه مابقي معوقات كاركنان هپكو با جديت ادامه دارد و به زودي مطالبات باقي مانده پرداخت مي شود.
وي تصريح كرد: تفاهم نامه توليد سه هزار دستگاه انواع ماشين آلات صنعتي و راهداري در هپكو با ترك تشريفات مناقصه منعقد شده كه با تصويب نهايي دولت، تضمين پنج كار مداوم در اين شركت محقق مي شود.
وي ادامه داد: تعيين تكليف مديريت هپكو و آذرآب دغدغه اصلي مسئولان و دلسوزان استان و كشور است كه بي شك استقرار مديريت مورد تائيد كارگران مد نظر قرار مي گيرد.
سرپرست شركت صنايع آذرآب اراك نيز گفت: همه معوقات كاركنان اين كارخانه پرداخت شد و روح تازه اي در كالبد اين شركت دميده شده است.
سياوش درمني عراقي بيان كرد: توليد در كارگاه هاي اين شركت مادرتخصصي روز دوشنبه با بيش از هشت هزار ميليارد ريال قرارداد هاي صنعتي از سرگرفته شد.
وي بيان كرد: قراردادهاي كاري جديد آذرآب با شركت هاي فرآب تهران، توليد بويلر براي طرح توسعه پالايشگاه اصفهان، طرح توسعه پتروشيمي گچسازان، بويلر كاويان آبادان و ساخت چندين مخزن صنعتي است.
سرپرست شركت صنايع آذرآب اراك بيان كرد: بيش از 65 درصد از اين هشت هزار ميليارد ريال صرف خريد مواد اوليه مي شود كه اين امر به رونق توليد و اقتصاد در كشور و استان مركزي كمك شاياني مي كند.
وي گفت: بيشترين تنگناي شركت صنايع آذرآب به دليل مديريت ناكارآمد است كه اين امر با سفر وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي به عنوان نماينده هيات دولت به اراك و همفكري با مجموعه مديريتي استان حل و فصل شد.
درمني عراقي اضافه كرد: شركت صنايع آذرآب داراي ظرفيت هاي توليدي قابل ملاحظه اي است كه در بسياري از موارد نيازمند راه اندازي شركت هاي پايين دستي است اما به دليل مديريت ناكارآمد، مشكلات بسياري بر اين شركت حاكم شده بود.
سرپرست شركت صنايع آذرآب اراك عنوان كرد: همراهي دولت در پرداخت معوقات كارگران اين واحد صنعتي مادر تخصصي ارزشمند و ستودني است چرا كه اگر اين پرداخت ها صورت نمي گرفت، كارخانه با مشكلات مختلفي روبرو مي شد.
به گفته كارگران كارخانه آذرآب اين شركت مشكل توليدي ندارد و در صورت تامين مواد اوليه چرخ هاي توليد و اشتغال برمدار حركت خواهند بود.
يكي از كارگران با سابقه كارخانه هپكو نيز در گفت و گو با ايرنا، گفت: پس از بازديد وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي از اين شركت عصر پنجشنبه هفته گذشته، سه ماه از معوقات كاركنان پرداخت و حقوق امسال كارگران به روز شد.
وي افزود: كارگران همچنان سه ماه آخر سال گذشته را از شركت طلب دارند كه لازم است براي پرداخت آن از سوي مسئولان چاره انديشي شود.
اين كارگر باسابقه شركت هپكو اظهار كرد: پرداخت معوقات كارگران يكي از خواسته هاي اين قشر از مسئولان بود اما مهمترين خواسته خانواده هپكو از مسئولان، تلاش براي بقاي اين شركت است.
وي بيان كرد: همه كارگران در صحت و سلامت كامل روز جاري ( دوشنبه) به صحنه كار و توليد بازگشتند.
چهارشنبه هفته گذشته علي ربيعي وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي با هدف ساماندهي وضعيت 2 كارخانه مادر تخصصي هپكو و آذرآب وارد اراك شد كه ضمن شركت در نشست ستاد راهبري اقتصاد مقاومتي و ديدار چهره به چهره با كارگران، از خطوط مختلف توليدي اين 2 شركت بازديد كرد.
شرايط موجود نشان مي دهد كه دو واحد مادر تخصصي صنعتي اراك ( هپكو و آذرآب) با نظارت هدفمند و كارآمد بر تيم مديريتي و تزريق اعتبارات لازم و نيز بازاريابي داخلي و خارجي توانايي حضور فعال و پرقدرت در چرخه توليد و اشتغال را دارد.
شركت هپكو در سال 1351، با سرمايهگذاري بخش خصوصي در شهر صنعتي اراك در زميني به وسعت 90 هكتار با هدف مونتاژ ماشينآلات راهسازي تاسيس شد و از سال 1354 با همكاري شركتهاي اينترناش، پوكلين، ساكايي، دايناپاك و لوكومو از كشورهاي آمريكا، فرانسه، ژاپن، سوئد و فنلاند به صورت رسمي شروع به فعاليت كرد.
در سال 1357 و با پيروزي انقلاب اسلامي ايران، شركت هپكو تحت پوشش سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران (ايميدرو) قرار گرفت.
ازسال 1363 طرح توسعه هپكو مطرح شد كه پس از 6 سال اين طرح تحت ليسانس شركت هاي ليبهر آلمان و ولوي سوئد، توليد انواع لودر، بيل مكانيكي، بلدوزر و انواع غلتك وارد مراحل عملياتي شد.
شركت صنايع آذرآب نيز يكي از بزرگترين شركت هاي پيمانكاري عمومي در ايران است كه زمينه اصلي فعاليت اين شركت ساخت و اجراي طرح هاي نيروگاهي، پالايشگاهي، پتروشيمي و سيمان است.
صنايع آذرآب از بدو تأسيس تا به حال جزء پيشروان ساخت نيروگاه هاي برق و تجهيزات پالايشگاهي در خاورميانه به حساب آمده و تأمينكننده تجهيزات پروژههاي پتروشيمي، پالايشگاه هاي نفت و گاز و سازنده بخش هاي مختلف كارخانجات سيمان و نيروگاه هاي برق براي بخش دولتي و خصوصي بوده است.
شركت صنايع آذرآب از سال 1363 با انتقال فناوري ازشركت IHI ژاپن در زمينه طراحي و مهندسي، ساخت، نصب و راه اندازي بويلرهاي با سيستم گردش طبيعي و سوخت گاز، گازوئيل و مازوت شامل، بويلرهاي پكيج با ظرفيت 20 تا 200 تن بخار در ساعت، بويلرهاي صنعتي با ظرفيت 50 تا 350 تن بخار در ساعت، بويلرهاي نيروگاهي با ظرفيت 390 تا 2 هزار و 200 تن بخار در ساعت فعاليت خود را آغاز كرد.
3017/6013/ خبرنگار: مصطفي مجللي *** انتشاردهنده: مژگان حيدري
فصل جديد توليد و اشتغال در آذرآب و هپكو/ حمايت دولت از چرخه اقتصاد صنعتي
۱۰ مهر ۱۳۹۶، ۱۵:۰۳
کد خبر:
82682780
اراك - ايرنا - كارگران دو شركت توليدي هپكو و آذرآب اراك در حالي چرخ صنعت و اشتغال را در سنگر توليد و سازندگي به گردش درآورده اند كه بخش قابل توجهي از معوقات خود را دريافت كرده اند.