به گزارش خبرنگار پارلماني ايرنا، جمشيد انصاري روز سه شنبه در هنگام بررسي طرح استخدام معلمين حق التدريسي و آموزشياران نهضت سواد آموزي در وزارت آموزش و پرورش ضمن مخالفت دولت با اين طرح گفت: آموزش و پرورش دستگاه بزرگي است و برنامه ريزي نيروي انساني اين دستگاه عظيم از حساسيت هاي ويژه اي برخوردار است.
وي افزود: ما سال تحصيلي را آغاز كرديم و خوشبختانه گزارشي در مورد اين كه در مناطقي با كمبود نيروي انساني مواجه باشيم رو به رو نبوده ايم.
انصاري اضافه كرد: بررسي هاي ما نشان مي دهد در مجموع نيروهاي آموزش و پرورش كه كمتر از يك ميليون نفر هستند، ما حدود 120 هزار نفر نيروهاي مازاد داريم ولي اين نيروي مازاد در بخش هايي است كه نمي توانيم اين نيرو را به نقاطي كه نياز داريم جا به جا كنيم.
معاون رييس جمهوري تصريح كرد: بر اساس تكليف قانون برنامه ششم، مشخص شده است كه سقف نيروي انساني كه وزارت آموزش و پرورش مي تواند در طول سال هاي برنامه از طريق دانشگاه فرهنگيان و شهيد رجايي به كار گيري كند، 185 هزار نفر است.
انصاري ادامه داد: بر آوردهاي وزارت آموزش و پرورش حداقل مشمولين اين طرح را 121 هزار نفر تعيين كرده كه 42 هزار نفر مربيان پيش دبستاني، 60 هزار نفر مربيان نهضتي و 18 نفر در ساير بخش ها فعال هستند، اگر اين 121 هزار نفر را بر اساس تصميمي كه احيانا مجلس بگيرد استخدام كنيم كلا 64 هزار نفر ظرفيت براي استخدام در وزارت آموزش و پرورش در بقيه سال هاي برنامه داريم.
رييس سازمان اداري و استخدامي كشور افزود: تركيب اين 121 هزار نفر به اين صورت است از اين 121 هزار نفر، 94 درصد از بانوان هستند يعني تقريبا غير از 6 درصد آقا بقيه خانم هستند اساسا آموزش و پرورش دستگاهي است كه در خوشبيانه ترين حالت 50 درصد 50 درصد مي تواند استخدام كند و همه افراد را از خانم ها نمي تواند بگيرد.
وي گفت: همچنين 93 درصد اين افراد در مراكز استان ها و شهرهاي بزرگ سكونت دارند نمي توان آنان را مجبور كرد كه به نقاط محروم بروند.
انصاري با تاكيد بر اين كه 10 استان نيز سهم بسيار اندكي از اين 121 هزار نفر دارند، اظهار داشت: 10 استاني كه در تامين نيروي انساني آن ها با مشكل جدي مواجه هستيم استان هاي فارس، هرمزگان، خراسان شمالي، خراسان رضوي، يزد، كرمانشاه، همدان ،خوزستان، اردبيل و جنوب استان سيستان و بلوچستان است، اگر 121 هزار نفر را به كار گيريم اين ها را نمي توانيم شهرهايشان را تغيير دهيم از اين رو10 استان ما از اين سهميه بهره نمي برند
وي با تاكيد بر اين كه اين طرح مغايرت با اصل 75 قانون اساسي و قانون برنامه ششم توسعه است گفت: عملا تصويب اين طرح، دانشگاه فرهنگيان را به تعطيلي مي كشاند و ما در سال هاي آينده نمي توانيم نيرو از طريق دانشگاه فرهنگيان به كار گيريم، به ويژه اين كه اميد جوانان براي شركت در كنكور از بين مي رود.
به گزارش ايرنا، بر اساس كليات اين طرح كه به تصويب مجلس رسيد دولت مكلف است از تاريخ تصويب اين قانون حداكثر ظرف يك سال، كليه نيروهاي حق التدريسي مشمول قانون الحاق يك تبصره به ماده 17 قانون تعيين تكليف استخدامي معلمين حق التدريسي و آموزشياران نهضت سواد آموزي در وزارت آموزش و پرورش مصوب 28 مرداد 1394 و قانون اصلاح تبصره 10 ماده 17 قانون تعيين تكليف استخدامي معلمين حق التدريسي و آموزشياران نهضت سواد آموزي در وزارت آموزش و پرورش مصوب سوم شهريور 95 را همراه با طي دوره هاي آموزشي حداكثر شش ماه بنا به تشخيص وزارت آموزش و پرورش و بدون نياز به شركت در آزمون، به استخدام آموزش و پرورش در آورد.
بار مالي ناشي از اجراي اين قانون از محل حق الزحمه نيروهاي حق التدريسي كه هم اكنون مشغول به كار هستند و نيز اضافه تدريس كاركنان رسمي و خروج بازنشستگان تامين مي شود.
كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس از مخالفان اين طرح و كميسيون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس از موافقين اين طرح بودند.
سيام**9121 خبرنگار: سميه لاري
انتشار: كتايون لامع زاده
رييس سازمان اداري و استخدامي كشور:
120 هزار نيروي مازاد در آموزش و پرورش / طرح استخدام معلمان حق التدريس، دانشگاه فرهنگيان را به تعطيلي مي كشاند
۱۱ مهر ۱۳۹۶، ۱۰:۴۵
کد خبر:
82683407
تهران-ايرنا- رئيس سازمان اداري و استخدامي كشور ضمن مخالفت دولت با طرح استخدام معلمان حق التدريس و آموزشياران نهضت سوادآموزي در آموزش و پرورش بدون آزمون گفت: تصويب اين طرح دانشگاه فرهنگيان را به تعطيلي مي كشاند و اميد جوانان متقاضي شركت در كنكور را از بين مي برد.