رويا نوري روز سه شنبه در گفتوگو با خبرنگار ايرنا اظهار كرد:اگر زنان معتاد براي بهبودي بستري نشوند باز به چرخه آسيبها وارد مي شوند و آسيبهاي اجتماعي تسري بيشتري مي يابد.
وي در ادامه توضيح داد: اگر مردي مصرفكننده مواد مخدر باشد با وجود يك زن سالم، احتمال اينكه خانواده او سالم بماند بيشتر است اما در خانواده هايي كه زن مصرفكننده باشد آن خانواده از هم ميپاشد و از بين مي رود.
نوري تصريح كرد: اعتياد مسالهاي اجتماعي است و تا وقتي كه مردم در اين امر مشاركت نكنند كاري از پيش نخواهد رفت.
اين پژوهشگر با تاكيد بر اينكه براي تحقق رويكرد اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر نيازمند آگاهسازي و اطلاعرساني به مردم هستيم؛ افزود: چند سالي است كه رسانه وعوامل ديگري كه توانايي آگاهسازي در زمينه مبارزه با اعتياد را دارند به اين موضوع پرداختهاند؛ معتقدم اگر اين روند به طور متعادل و هماهنگ پيش برود بطور قطع موفق مي شويم 97 درصد پاك جامعه از بلاي اعتياد مصون بداريم.
اين پژوهشگر حوزه اعتياد گفت: اگر جامعه مردمي يعني افرادي كه ميترسند خودشان يا فرزندشان گرفتار شوند به حوزه پيشگيري از اعتياد وارد شود و اين جزو دغدغهشان شود بدون شك توانستهايم رويكرد اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر را محقق سازيم.
نوري ادامه داد: اعتماد و مشاركت مردم در هر حوزهاي نتيجهبخش است و اين گونه سرمايه اجتماعي در حوزه مبارزه با مواد مخدر بالا مي رود و اعتماد اجتماعي نيز نسبت به منابع خبري به وجود ميآيد.
اين پژوهشگر، همچنين خانوادههاي داراي فرزندان «بيش فعال» را بيش از بقيه مستعد اعتياد دانست.
به اعتقاد وي، بيش فعالي زمينه اصلي براي ورود به مصرف مواد مخدر است و اگر به موقع و زودهنگام مداخلاتي براي اين بچهها اعمال شود ميتوانيم جلوي مصرف كنندگان آينده مواد را بگيريم.
به گزارش ايرنا بر اساس آخرين آمار ستاد مبارزه با مواد مخدر 2 ميليون و 808 هزار تن در كشور معتادند .
اجتمام**9136 ** 1776
خبرنگار:فرزانه جلاليان ** انتشار: ليلا خطيب زاده
تهران- ايرنا- يك پژوهشگر حوزه اعتياد گفت: آسيب پذيري زنان در اعتياد بيشتر از مردان است و مداخلاتي كه براي بهبودي آنان انجام ميشود بايد به صورت مداوم و پيگيرانه باشد.