۱۲ مهر ۱۳۹۶، ۱۰:۰۳
کد خبر: 82684592
T T
۰ نفر
بندر چابهار؛ موتور توسعه اقتصادی كشورهای منطقه

دهلی نو-ایرنا- صاحبنظران و كارشناسان مسائل شبه قاره معتقدند بندر راهبردی چابهار در آینده می تواند به عنوان موتور اقتصادی ،ایران ،هند و بسیاری از كشورهای منطقه محسوب شود.

به گزارش ایرنا،به عقیده این افراد ،با تكمیل طرح توسعه بندر چابهار و فعال شدن كریدور شمال و جنوب تجار هندی می توانند با استفاده از این مسیر كالاهای خود را با 30 درصد هزینه و وقت كمتر به آسیای میانه ،روسیه و اروپا منتقل كنند.
كارشناسان اقتصادی می گویند با فعال شدن این شبكه های ارتباط دریایی و زمینی بازار 500 میلیونی به روی تجار و بازرگانان جنوب آسیا گشوده می شود.
پایگاه 'ایندین دیفنس نیوز' هند روز چهارشنبه در گزارشی نوشت بندر چابهار ایران طرحی راهبردی برای تقویت تجارت هند با آسیای میانه است.
به عقیده نویسنده ،تجارت هند با آسیای میانه مدت هاست كه به دلیل ممانعت پاكستان از دسترسی زمینی هند به آسیای میانه محدود شده است.
در ادامه این مطلب آمده زمانی كه بندر چابهار تكمیل شود، هند قادر به رقابت با چین در منطقه خواهد بود.
دكتر 'امیا چاندرا' دبیرمشترك تجارت خارجی در وزارت بازرگانی هند معتقد است كشور های آسیای میانه دارای منابع غنی گاز طبیعی، نفت و اورانیوم است ، بنابراین همكاری در بخش انرژی، بخش مهمی از روابط هند و آسیای میانه را تشكیل می دهد.
وی با اشاره به مسیرهای حمل و نقل و شبكه های ارتباطی هند با كشورهای دیگر می افزاید ایران راحترین راه دسترسی ایران به آسیای میانه است.
به عقیده وی، كشورهای آسیای میانه یك بازار دست نخورده برای كالاهای مصرفی هند است زیرا مصرف كنندگان با ورود هند دیگر مجبور به انتخاب بین كالاهای گرانقیمت غربی و یا ارزان و بی كیفیت چینی نخواهد بود.
چاندارا،قدرت اقتصادی چین را ناشی از صادرات كالا به كشورهای مختلف جهان دانست و تصریح كرد دسترسی به مسیرهای دریایی و خشكی یكی از عوامل موفقیت چین در گسترش بازارفروش محصولات این كشور است.
وی می افزاید:بازار كشورهای آسیای میانه هدفی آسان برای چین و روسیه در غیاب یك مسیر تجاری جایگزین و مطمئن است.
این كارشناس اقتصادی معتقد است در زمانی كه ایالات متحده آمریكا به واسطه سیاست های بی هدف و نامشخص 'دونالد ترامپ' در امور سیاسی و تجاری به حاشیه كشیده می شود برقراری روابط تجاری و سیاسی خوب با ایران و آسیای میانه در راستای منافع اقتصادی ،تجاری و سیاسی هند ضروری است.
توافقنامه چابهار سال گذشته در سفر همزمان نخست وزیر هند و رئیس جمهوری افغانستان به ایران میان دهلی، كابل و تهران با اهدافی چون فعال سازی كریدور شمال- جنوب و رونق یافتن برنامه های حمل و نقل میان سه كشور امضا شد.
موقعیت جغرافیایی بندر چابهار در جنوب ایران و در استان سیستان وبلوچستان از اهمیت زیادی برای هند برخوردار است.
این بندر می تواند زمینه دسترسی هند به افغانستان و آسیای میانه بدون نیاز به عبور از پاكستان را برای هند فراهم كند.
آساق**267*انتشار دهنده:احمدعلی خلیل نژاد