به گزارش پنجشنبه شب ايرنا به نقل از شبكه تلويزيوني يورونيوز،بيش از 40 كشور اكنون با بيماري وبا دست به گريبان هستند. بر اساس آمار رسمي، سالانه حدود 2 ميليون و 9010 هزار نفر به اين بيماري مبتلا شده و 95 هزار نفر در اثر اين بيماري جان ميسپارند.
در يك برنامه همگاني با كمك سازمان جهاني بهداشت و ديگر ارگانهاي سازمان ملل متحد تصميم بر آن شده تا با افزايش كيفيت آب و فاضلاب و همچنين استفاده از واكسن خوراكي در مناطقي كه وبا به طور گسترده شيوع دارد، تا حد ممكن از شيوع آن جلوگيري شود.
براساس پيشبينيهاي سازمان جهاني بهداشت، اين برنامه ميتواند تا سال 2030 وبا را در 20 كشور جهان ريشهكن كرده يا به حداقل برساند. درصورتي كه اين برنامه عملي شود، حدود 90 درصد از ميزان مرگ و مير در اثر وبا در جهان كاسته ميشود.
وبا يك بيماري فراگير است كه در اثر مصرف آب و مواد غذايي آلوده فرد را مبتلا كرده و در ميان جمعيت گسترش مييابد. در صورت آلودگي به باكتري وبا فرد دچار اسهال و استفراغ شديد شده و در موارد بحراني ميتواند سبب مرگ فرد در عرض چندساعت شود.
در يمن از آوريل امسال نزديك به 700 هزار مورد مشكوك به وبا شناسايي و بيش از 2000 مرگ بر اثر ابتلا به آن گزارش شده است.
بجز يمن اين بيماري در ماههاي اخير در نيجريه، هائيتي و جمهوري دموكراتيك كنگو نيز شيوع يافته است.
واكسن خوراكي كه از سوي سازمان بهداشت جهاني تائيد شده است، تنها 6 دلار به ازاي هر فرد قيمت دارد و ميتواند به مدت 3 سال از افراد در برابر ابتلا به اين بيماري حفاظت كند.
شبد**اروپام**9041**1010
مترجم: منوچهر جعفري**انتشار:حسن معظمي
تهران- ايرنا- سازمان جهاني بهداشت در برنامه اي همگاني با همكاري و هماهنگي ساير ارگان هاي سازمان ملل متحد، در نظر دارد در برنامه اي 12 ساله، تا حد ممكن از شيوع بيماري وبا جلوگيري كند.